6e december 2012

 
 
Hej finisar ♥
Underbart väder vi haft idag. Solen har vart framme och allt var stilla, vitt och vackert.
 
Idag firas helgonet S:t Nikolaus. Som barn ställde man sin ena stövel i fönstret och när man vaknade den sjätte december hade man ett paket i den, om man hade varit snäll under året (okej det gjorde jag och min syster ända tills vi flyttade hemifrån ha ha, fast på senare år fick man ju exemplesvis smink istället för leksaker). Ännu en av alla fördelar med att bo hemma.
 
S:t Nikolaus är skyddshelgon för bland annat barn, sjömän, fattiga, ön Sicilien och Paris universitet. Han blev känd för sin givmildhet och skänkte hela sitt arv till dem fattiga, efter att hans föräldrar gått bort. S:t Nikolaus räddade även tre döttrar till en skuldsatt man genom att tre nätter i rad kasta ner en väska med guld till dem. Det är denna berättelse som ligger till grund för jultomten, som kom med presenter genom skorstenen. Santa Claus betyder S:t Nikolaus.
Se, där fick ni till och med en historialektion bara så där.
 
Känns som tiden bara flyger förbi på sistone. Det är roligt för alla oss som längtar till jul, samtidigt som man vill passa på att njuta av denna mysiga tid fram tills dess. Dessutom ska man hinna komma på vad man ska göra på nyår! Det är ju samma sak varenda år, och så bestämmer man sig dagarna innan. Vi har en del planer, men det gäller bara att bestämma sig för något. Inte det lättaste ha ha.
 
 
 

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback