31a augusti 2013

 
 
D är iväg och jobbar och jag sitter och dricker kaffe i min ensamhet. Väntar in mamma och pappa som kommer lite senare. Soffan ska hämtas senast kl 12 (idag eller imorgon, men vi kör idag!) och D är inte hemma förrän kl 14. Så då får jag lite bärhjälp (läs pappa och Toni ha ha). Idag blir vi förhoppningsvis färdiga.
Igår tog vi ner den gamla TV:n och spacklade. Sedan avslutades kvällen framför en film på datorn i sängen. Mysigt!
 
Läser att Blondinbella ska gifta sig idag, gravid i vecka 30. Inte sättet jag hade valt att gifta mig på, men det är väl mysigt för dem. Påminner mig om att jag måste lägga upp fotografens bilder från bröllopet, alla är redigerade och färdiga och ändå blir det inte av. Dem är sååå himla fina, så det är ju skam att dem inte åkt upp ännu.
 
Helena spelar match i Munkedal idag och springer kanske förbi senare och säger hej. Fingers crossed! Men nu får jag börja röra på mig och börja grejja lite här hemma.
 
Kärlek!
 
 
 
Har ni sett en finare Mammi? I think not ♥

Grattis!

 
 
...bloggen! Ja, för exakt ett år sedan gjorde jag mitt första inlägg. Då hade jag gått och tänkt länge på att börja blogga, men aldrig riktigt vågat. Kände att jag inte hade så mycket intressant att skriva om förutom någon gång ibland. Men sedan tänkte jag ändå om och insåg hur roligt det vore att kunna gå tillbaka senare i livet och läsa. Speciellt då jag, för ett år sedan, var nyförlovad och på väg att få mitt drömbröllop.
 
Så, det började som en "pre-wedding blogg". Inläggen handlade mest om bröllop och allt vad det innebar. Nu blir det väl mest graviditetssnack framöver och sedan ännu ett nytt kapitel när väl bebisen kommer. Men jag kommer nog inte att vare sig inrikta eller kalla den för en mamma-blogg. Gillar inte riktigt det begreppet. Man har väl fortfarande ett liv vid sidan av föräldraskapet och definierar inte sig själv endast som mamma. Finns säkert sådana som gör det också, men tur är väl att vi alla är olika.
 
På tal om graviditeten så gjorde jag mitt andra besök hos barnmorskan imorse. Sist jag var där, för två veckor sedan, skrev vi in alla mina uppgifter och gick igenom massa information. Jag fick en bok, som är väldigt bra, som handlar om just graviditeten och även den första tiden efter förlossningen. Minns att jag hade med mig Ruffe då, han fick stanna kvar i bilen och snällt vänta på matte, innan det var dags att åka till jobbet igen.
Idag tog vi blodprov (fick reda på att mitt blodvärde var jättebra), urinprov och så fick jag väga mig. Vi fick även numret för att boka ultraljud om ca fyra veckor och sedan ses vi inte igen förrän jag är i vecka 24. Spännande som tusan med ultraljud. Snacka om fyra långa veckor framöver. Men vi har i alla fall tid på att snacka ihop oss om vi ska ta reda på kön eller inte. Spelar absolut ingen roll för oss, det enda är att barnet ska vara friskt. För mig lutar det ändå lite åt att ta reda på det. Jag är ju planeringsmänniska ut i fingerspetsarna. Så vi får se...
 
Indira kom förbi jobbet förut och vi tjötade på. Hade inte så jättemycket tid så jag hoppas verkligen att vi träffas snart. Annars är det skönt med fredag. Längtar tills jag kommer hem så att vi kan börja grejja.
 
 
 
 
 

Ha nu en underbar helg!

♥ We are waiting for you

 
 
 
 
Den finaste nyheten är att vi två ska bli tre. Spännande, pirrigt och alldeles underbart! ♥

Tillbaka till verkligheten...

 
 
... och äntligen ett blogginlägg efter en alldeles underbar semester. Åh, vad bra vi har haft det. Solat och badat varenda dag, ätit en massa god mat, strosat runt på mysiga antika kullerstensgator och myst i mängder. Precis som en semester skall tillbringas, enligt oss.
Hvar var fantastiskt. Så fantastiskt att alla bör besöka denna underbara och livliga ö. Vi har till och med bestämt att det blir en tur ut dit även nästa sommar. Jättefin jetset ö med vackra omgivningar, lyxiga yachter och kristallklart hav. På kvällarna blir det desto livligare, men då var jag och D alltid på väg hem när alla andra var på väg ut haha. Så tyvärr har vi inte så mycket att komma med. Dock är det inte Alanya-stuk på utgångarna vad jag förstått, utan allt är lite lyxigare.
Hvar är även lite dyrare än andra ställen vi varit på, men helt klart värt ett besök. Blir ett redigt "sommar 2013-inlägg" så fort jag för över bilderna på datorn.
 
Att komma hem på en söndag och börja jobba på måndag morgon var lite tufft. Men å andra sidan satt man inte och deppade för att man var hemma igen. Annars brukar jag alltid tycka det är lite smådeppigt när man kommer hem efter 4 veckor i Kroatien.
Hur som helst drog vi vidare till mammas och pappas hus och bodde där hela första veckan tills dem var tillbaka från Kroatien. Vi satt nämligen både katt- och hundvakt. Ruffe var på sitt busiga humör. Första dagen lyckades han rymma från hundgården, men när vi var hemma efter jobbet låg han i trädgården. På tisdagen var det dags igen och denna gången var han på löpet på Facebook. Ana ringde mig hysteriskt på jobbet och sa att han var på "Missing Dog" på Facebook. Denna gången hade han rymt lite längre och befann sig på Stenrösets Camping. Så resten av veckan fick han hänga med matte på kontoret. Tur att man har typ världens bästa jobb, annars hade han blivit inlåst i huset.
 
Har vart himla mycket på jobbet efter semestern. Det fick bli snabba ryck med lönerna innan det var dags att börja med bokslutet. Nu har i alla fall revisorn varit här och bokslutet är färdigt. Jag fick en hel del beröm. Revisorn tyckte i alla fall att jag borde satsa på att själv bli revisor och att när jag väl beslutade för att göra något annat i framtiden absolut skulle ange henne som referens. Min chef fick till och med höra att hon kanske skulle sno med mig till hennes företag. Han var inte så road ha ha. Känns i alla fall jätteroligt att bli uppskattad för det man gör.
 
Nu till helgen väntar en massa spännande projekt. Vi beställde ju en ny soffa strax innan semestern begav sig. Leveransen som från början skulle ta fyra veckor ökade till åtta veckor pga att det var en specialbeställning. Så den skulle ha anlänt om ca två veckor. Igår ringer dem från Chilli och meddelar att soffan finns att hämta. Vi, som planerat att hinna göra oss av med våra gamla soffor och dessutom tapetsera en vägg i vardagsrummet, får lite smått panik. Som tur är håller Chilli kvar soffan tills på söndag.
Idag fick vi även köpt en ny TV; en snygg vit Samsung. Jag insisterade på den vita, medan D insisterade på att det skulle vara en 3D- och en Smart TV. Båda fick som dem ville, så vi är ett bra team! I och med att soffan är så jäkla stor måste vi byta vägg där TV hänger jämfört med idag. Därav tapetseringen och inköpet av en ny TV. 
 
Annars, är ni redo för hösten?