Babybump vecka 29

 
 
Känns toppen att jag nu är inne i tredje trimestern. Slutspurt!! Det har verkligen gått mycket snabbare denna graviditet. Varje gång jag satte mig ner för att måla en ny tavla kändes det som jag precis gjort den innan. Känns så himla roligt att vi ska bli 4 snart, känns komplett liksom. Fast självklart är vi lite nervösa. Kommer hon att vara lika snäll som Ivano var (betonar var för nu busas det ju för fullt, my God!)?
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 29 veckor (28+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 8,7 kg.
Kläder: H&Ms mammajeans är BÄST!
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Beror på hur mini ligger där inne.
Sömn: Trångt (pga Ivano) men bra.
Bäst denna veckan: Att vi är på semester.
Saknar: Sommaren (detta eviga tjat!).
Cravings: Blåbär, fått massor av pappa. Sååå gott!
Bebisens rörelser: All the time! Denna unge sover inte mycket.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Lite sol och värme på vår semester tack. Speciellt nu när vi bestämt oss för att bli kvar här hemma i Sverige och inte åka till Kroatien.
 
Andra symptom: I appen står det att bebisen nu inte har så mycket plats att röra sig på, förklarar ju verkligen att sparkarna känns annorlunda nu. Nu liksom pressar hon sig utåt. Ibland känner man ett visst obehag och då ligger hon säkert och trycker på något organ, för efter ett tag går det över.
Har slarvat som fasen med järntabletterna. Men nu har jag tagit första i alla fall. Undrar om jag kommer känna någon skillnad, har ju absolut inte känt mig supertrött eller så. Fast det kanske handlar mer om att fylla på järnförrådet (säger man så?).
 
 

Babybump vecka 28

 
 
Med Ivano gjorde jag en sån här tavla i vecka 28 så det är inte mer än rätt att göra det nu med. Precis som sist så har jag inte haft några super-cravings. Då tänker jag i termer som man ser på film, när den gravida tvingar ut mannen sent på kvällen för att hon bara måste ha typ choklad. Utan jag är mer sugen på vissa grejjer helt enkelt. Och vem vet, det hade jag kanske varit i vanliga fall också. Det är ju inte direkt någon ovanlig ingrediens man ser.
 
Denna gången är det lite mer frukt på tavlan, beror väl på sommaren. Sedan är Ivano galen i frukt och äter i princip bara det om dagarna så kanske har han påverkat mig. En intressant sak är just att colan är tillbaka. I vanliga fall, när jag inte är gravid, undviker jag läsk så gott det går. Men som gravid tycker jag inte det finns nått godare än en iskall cola. Samma var det med Ivano. Märker dessutom skillnad på vanlig cola (endast det som duger)! och cola zero eller cola light. Annars fattade jag inte vad folk snackade om förr. Cola som cola tänkte jag. Dock tänker jag att det ändå får vara en viss måtta på cola drickandet (sockerbomb jag vet).
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 28 veckor (27+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 8,2 kg.
Kläder: Jeans! Vart är sommaren i år egentligen?
Bristningar: Nej! Kokosolja is the shit alltså!
Naveln putar utåt eller inåt: Har kommit underfund med att det beror på hur bebisen ligger. Ibland putar den inåt och ibland utåt.
Sömn: Ok! 
Bäst denna veckan: Inte har det vart vädret iaf.
Saknar: Värmen!
Cravings: Vindruvor och jordgubbar äts det av i mängder av både mig och Ivano här hemma.
Bebisens rörelser: Åh ja! Nu är mini bra stark där inne. Det är till den grad att man ibland hoppar till av chock när hon får in en spark. Eller när man precis ska somna och hon får för sig att vända och byta sida (känns det som iaf för hela magen är som en berg och dalbana då). Creepy ha ha.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Oktober!!!!
 
Andra symptom: Nu börjar en kraftig tillväxtperiod, enligt gravidappen, och visst tycker jag att det börjar kännas nu. Speciellt om kvällarna, då känner man sig riktigt gravid. Då vill man bara slänga av sig kläderna och lägga sig raklång och andas ut ha ha. Nu börjar det faktiskt kännas tungt när man ska göra vissa grejjjer. Knyta skosnören är en riktig pärs (hej andnöd!). Visst mår jag fortfarande bra, men jag är beredd på att man närsomhelst börjar pusta och stöna och längta lite extra tills det är dags att klämma ut ungen!
 
 

Behind the scenes . . .

 
 
 
 
 
Så här kan det se ut bakom kulliserna . . . Vi flyttar bort alla leksaker (där jag står är Ivanos lekhörna i vardagsrummet) så att vi kan ta kort. Antar att lilla herren tycker det är konstigt för han börjar bära tillbaka allt. Eller så springer han in i kortet. Eller så drar han vidare till något annat rum, och det blir så där konstigt tyst, så att man måste springa dit och kolla vad han hittat på för bus. Vissa tavlor är det en del svett bakom, måste jag säga.
 
 

Babybump vecka 27

 
 
3 månader kvar!!! Galet!!!
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 27 veckor (26+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 8 kg.
Kläder: Hoppas värmen kommer tillbaka snart så man kan strosa runt i shorts och klänningar.
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: 50/50.
Sömn: Nu har jag min gravidkudde hos mig igen, sååå skönt alltså. Nackdelen är att det börjar bli lite trångt i vår säng. Ivano är ju överallt under natten.
Bäst denna veckan: Helenas Babyshower. Mycket jobb och slit, men det var det värt. Blev så fint och lyckat, och framförallt blev Helena jätteglad och överraskad.
Saknar: Sol och bad!
Cravings: Inga.
Bebisens rörelser: Ofta.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Åter igen, semestern. Nu är det slutspurt.
 
Andra symptom: Mår fortfarande oförskämt bra (tills man böjer sig ner för att knyta skosnörena och får andnöd ha ha)!
 
 

Babybump vecka 26

 
 
Glömt lägga ut bilden i tid, men nu så! I helgen var vi i underbara Skagen, så denna veckas tavla blev ganska så somrig.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 26 veckor (25+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 7,2 kg.
Kläder: Upptill funkar allt, men nertill är det bara mammakläder som gäller. Eller större storlekar. Inga av mina vanliga byxor/jeans funkar längre.
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: 50/50 nu. Inåt, men hälften putar utåt. Hatar det. Syns ju liksom igenom tighta topar. Med Ivano hade jag inte detta problem. Min navel var liksom perfekt HELA graviditeten. Som tur är ser den ändå normal ut, så inte en sådan som man ser på bilder av vissa gravida. Thank you lord ha ha.
Sömn: Okej, börjar bli lite obekvämt. Dessutom har lillan börjat varna när hon inte föredrar sidan man ligger på. Lägger man sig tex på vänster sida så kan hon helt plötsligt börja sparka hårt (känns verkligen obehagligt) och då får man helt enkelt byta sida.
Bäst denna veckan: Vår minisemester till Nordjylland. Såå himla vackert alltså.
Saknar: Kunna köpa vilken bikini man än vill. Innan vi åkte iväg på semester provade jag en massa, men det kändes klart bekvämast (rent utseendemässigt) med bredare trosor. Så det fanns ju inte så många att välja på tyvärr.
Cravings: Surt godis.
Bebisens rörelser: Å ja, ofta.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Nu är dem av!
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Semestern, 2 veckor kvar nu så är vi alla tre (eller fyra hi hi) hemma och myser.
 
Andra symptom: Kissnödig, lite osmidig och kanske lite flåsigare när man är ute och går. Annars mår jag prima!