Happy Halloween

 
 
Hej på er. Så skönt med torsdag. Har vart ovanligt trött på morgonen denna veckan, så det är underbart att man snart kan sova ut lite. Annars är jag pigg om dagarna, som tur är.
 
Hittills, i veckan, har vi hunnit med ett besök hos vänner som nyligen fått bebis. Jättesöt och sååå himla liten tjej. Förutom detta så har vi bara hållit oss inomhus, tänt ljus och vardagsmyst.
 
Igår köpte vi  en stor pumpa, så när jag kommer hem ikväll efter jobbet och fikadejten med tjejerna, är det just att sitta och grejja med den som gäller. Halloween är ju idag, så snacka om att vara ute i sista stund. En sådan här läskig, som den nedan, vill jag ha. D får självklart hjälpa till, jag ritar och han skär.
 
 
 

 

Väntar in tjejerna

 
 
Uppe med tuppen imorse. Vid tolvsnåret dyker Martina och Helena upp. Blir en träff här hemma hos mig istället för Grästorp. Vi ska laga god mat och bara sitta och snacka. D får ligga i sovrummet och hålla sig undan. Han har laddat med en massa avsnitt av Top Gear, så det går ingen nöd på honom.
 
Igår var jag hemma hos mamma och pappa. Vi såg premiären av Så mycket bättre. Hoppas det blir en lika bra säsong som dem innan varit. Sedan gick filmen Marley and me på 5:an. Jag drog hem innan slutet, klarar inte av att se det. Första gången jag såg hela filmen trodde jag att jag skulle dö. Grät nästan ihjäl mig. Just för att hunden i filmen påminner om Ruffe. När jag kom hem skickar mamma smset " . . . ska aldrig mer se den här filmen" ha ha. 
 
 
 
Tigga godis (och mat överhuvudtaget) är denna krabat bäst på
 
 
 
Älska mest i hela världen
 
 

Babybump vecka 22

 
 
 
 
 
Hur långt gången: 22 veckor (21+6).
Kön: Pojke :-)
Viktuppgång: 4,3 kg.
Kläder: Mammajeans och mammabyxor är det som gäller. Förutom det kan jag fortfarande ha alla mina gamla kläder.
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Bra. Förutom att gå upp och kissa så vaknar jag av att jag måste vända på mig, eftersom jag sover på magen. Börjar bli lite jobbigt, så det är nog bara en tidsfråga innan jag måste sluta.
Bäst denna veckan: Att äntligen känna bebisens rörelser och sparkar. Sååå himla roligt! 
Saknar: Vin och goda drinkar!!
Cravings: Njaä, inget än.
Bebisens rörelser: Jaaaa, massor varje dag!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Jätteglad.
Ser fram emot: Halloween!
 
Andra symptom: Barnet har redan sin dygnsrytm och växlar mellan sömn- och vakenhetsperioder. Jag känner bebisen röra sig på morgonen, någon gång efter lunch, en stund på eftermiddagen (runt 16), på kvällen (runt 20-21) och sedan någon gång mitt i natten. Antar att den sover timmarna däremellan.
Annars är jag fortfarande pigg och mår bra, förutom att det känns i ryggen en hel del. Men jag har googlat fram en massa övningar för att stärka ländryggen, som jag ska börja göra snart. Förhoppningsvis underlättar det.
 
 

En liten Zlatan!

 
 
Hej alla fina. Visst är det underbart med fredag och helg framför en? Ikväll blir det fredagsmys med D hemma. Tacos, film och hela köret. Morgondagen tillbringar jag i Trollhättan och söndagen i Grästorp med mina tjejer (som jag saknat massor!!!!!). Helena träffade jag ju förra helgen, men Määrt har jag ju inte sett på ett tag. Dessutom var det himla länge sen vi träffades allihop. Sist gång fick vi ju ställa in eftersom Helena skadat sig på matchen. Men nu jäklar!
 
I natt, när jag vart uppe och kissat och precis lagt mig tillrätta igen, började lillkillen sparka som tusan. Först tänkte jag att han kanske inte gillade att jag låg på magen så jag la mig på ryggen. Men han fortsatte. Vet inte hur länge han höll på, innan jag till slut somnade, men det kändes som nästan halva natten. Hur roligt som helst. Verkar bo en vilde där inne, eller kanske en Zlatan, som D hoppas hi hi.
 
 
 
 
 

Ha en underbar helg!
 
 

61 dagar till julafton

 
 
Ferm living har kommit med en del nyheter inför jul. Som denna paketkalender. Riktigt snygg.
 
 
 
 

Men mina favoriter är ändå julgransmattorna.
 
 

Annorlunda, men ack så snygga. Funderar på att slå till på någon utav dem två första. Vad tycker ni?
 
 

Edblad

 
 
Jag gillar verkligen Edblads stilrena smycken. Förra veckan utökade jag min samling med örhängena ni ser nedan i förgrunden. Dem heter Andorra (se här) mini och har klara cubik zirkoner på halva utsidan och halva insidan. Riktigt snygga och ovanliga. Dessutom passar dem till det mesta.
 
 
 
 
 

Förutom örhängena så har jag även ringarna; Couple ring, Glow ring och Eternity ring som ni ser nedan (namnen är klickbara). Couple ringen är mäktig i sig med två rader stenar. Eternity ringen bär jag ihop med Glow ringen som på nedersta bilden. Tycker det blir så häftigt med stenarna som man då ser på ovansidan, men även längst ner. Eternity ringen kan man dessutom ha som halsband.
 
 
 
 
 
 
Edblad gör smycken av allt från rostfritt stål, silver och halvädelstenar till betong, porslin och bambu. Men det är just smyckena i rostfritt stål som jag älskar. Dem håller sig snygga år efter år utan att bli så där tråkiga som silversmycken lätt kan bli.
 
Alla ringar har jag fått av D i julklappar och födelsedagspresenter. Vi får se om det blir något lika fint i julklapp i år :-)
 
 

Första sparken!!

 
 
I måndags så hände det!! Jag kände den första sparken på morgonen. 2-3 ggr sparkade den lille, och sen var det lika lugnt som vanligt igen. Jag var inte säker på om det verkligen var just sparkar eller om jag bara inbillade mig, att magen kurrade konstigt, så jag tänkte inte så mycket mer på det.
 
Senare, på måndagskvällen, ligger jag och D i soffan. Då känner jag det igen!! Så jag sa att jag trodde att den lille sparkade och så fick D hålla sin hand mot magen. Då satte busen igång. Så när D sa att han faktiskt kände det, så visste jag ju att det var just sparkar och inte bara min mage. Åh, vad roligt. Under nästan hela tiden vi tittade på Sons of Anarchy, sparkade busen runt där inne. Helt fantastiskt att äntligen känna något!
 
Igår och även idag på morgonen kände jag det igen. Så det verkar som bebisen redan har sina rutiner. Igår kväll fick vi tyvärr inte uppleva mer än ett par gånger bara. Lillen var väl inte så pigg på det. Eller så kanske den sparkar för fullt, bara att jag inte känner den överallt ännu.
 
Just för att jag sedan start inte känt av något alls, kändes graviditeten oftast väldigt overklig fram tills för någon vecka sedan. Nu däremot, speciellt efter ultraljudet och dem första rörelserna, är det verkligen på riktigt och så himla spännande. Mest av allt längtar vi till mars . . .
 
 
 
 

Tunnbrödsrullar och Club Sandwich

 
 
En riktigt trevlig helg har vi haft. Buddy's med Helena och Kim i fredags, en rejäl shoppingtur i lördags och sedan fick vi ju besök av Borjana och Josip på kvällen. Dem hade med sig blommor och presenter eftersom dem inte kunde komma på vårt bröllop. Såå gulliga ju! Igår var vi och handlade mat inför kommande vecka och tog det lugnt hemma.
 
I lördags slängde jag ihop lite plockmat inspirerat av M.ade b.y M.ary, som för övrigt har en fantastisk matblogg med otroligt vackra bilder. Jag gjorde tunnbrödsrullar och mini Club Sandwich. Jättegott och enkelt!
 
 
 
 
 
 
                                       Krämiga tunnbrödsrullar                                              Club Sandwich med kräftstjärtar
                                            2 skivor tunnbröd                                                              9 skivor formfranska
                                                   kruksallad                                                                         2 st avokado
                                            1 pkt rökt skinka                                                                      2 krm örtsalt
                                              1,5 dl riven ost                                                                         1 st citron
                                                  1 dl salsa                                                                     6 st körsbärtomater
                       0,5 dl amerikansk majonnäs (typ Hellmans)                                                  kruksallad
                                                                                                                                        150 g kräftstjärtar
                                                                                                                                       ett par skivor bacon
 
 
               1. Skär köttet i strimlor och blanda med salsa,                 1. Stek baconskivorna tills de är knapriga och lägg sedan
                riven ost och majonnäs till en krämig fyllning.                  på en bit hushållspapper och låt rinna av.
 
               2. Lägg salladsblad ovanpå tunnbrödet så att                  2. Mosa/mixa avokadon till en slät kräm, smaka av
               det täcks helt. Fördela fyllningen ovanpå och                   med 1-2 krm örtsalt samt 2 krm nypressad citronsaft.
               rulla ihop. Dela varje tunnbröd i 3 delar och
               stick en liten grillpinne genom rullen.                               3. Skär kanterna av varje brödbit, skär dem sedan så
                                                                                                        att de är kvadratiska och dela varje brödbit på diagonalen.
                                                                                                       
                                                                                                        4. Bred rikligt med avokadokräm på första biten
                                                                                                        formfranska och lägg en liten bit sallad ovanpå,
                                                                                                        lägg sedan ett par kräftstjärtar och bacon på salladsbladet.
                                                                                                        Gör om samma procedur på nästa trekant med formfranska
                                                                                                        och placera uppe på den första. Bred avokadoröra
                                                                                                        på den tredje, och sista biten, med bröd och vänd
                                                                                                        avokadosidan nedåt mot fyllningen. Stick ett grillspett
                                                                                                        genom smörgåsen och toppa med en körsbärtomat.
 
 
 
Man kan variera båda rätterna ovan med fyllningar man gillar. Tunnbrödsrullarna skulle egentligen fyllas med kyckling, men jag bytte ut det mot lufttorkad skinka, då jag tycker det är mycket godare. Club Sandwichen skulle fyllas med hummer, men kräftstjärtar går ju lika bra.
 
 
 

 

Bebisens första plagg

 
 
 
 
 
Det allra första plagget blev sötaste teddyoverallen från Newbie, som lilla skrutten kommer ha på sig på väg hem från BB.
 
Sedan kunde jag inte heller motstå snuttisen. Så himla fin.
 
 
 
 
 
 
 
Åh vad vi längtar nu . . .
 
 

Babybump vecka 21

 
 
La ju inte upp någon "Babybump" bild förra helgen eftersom vi aldrig fick något beräknat datum på det första ultraljudet. Sedan på ultraljud nummer två blev vi ju framflyttade till vecka 21. Så istället för vecka 19 kommer nu alltså vecka 21.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 21 veckor (20+6).
Kön: Pojke :-)
Viktuppgång: 4 kg.
Kläder: Jeans och byxor från H&Ms mammaavdelning. Annars kan jag fortfarande ha mina gamla klänningar, tröjor och linnen.
Bristningar: Inga ännu.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Bra. Vaknar upp 2-3 ggr varje natt för att kissa, men somnar nästan direkt då jag lägger mig igen.
Bäst denna veckan: Ultraljudet i måndags!!
Saknar: Ostbrickor och goda tillbehör. I och med att man inte får äta opastöriserad ost (Brie bl.a.) och mögelostar har jag i princip skippat all ost förutom den hederliga hårdosten man har på mackan. TV4 Nyhetsmorgon visade just detta imorse och det vattnades i munnen på mig.
Cravings: Hmm, inget jag skulle kalla för en riktig craving ännu. Men jag äter en himla massa satsumas i alla fall.
Bebisens rörelser: Inga ännu, men håller tummarna att det kommer när som helst.
Illamående: Nope.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Första sparken.
 
Andra symptom: Fram till hälften av graviditeten växer de flesta foster likvärdigt, men nu börjar de individuella skillnaderna i genetiken göra sig gällande. Allt man stoppar i sig efter 20:e veckan påverkar barnets födelsevikt så det tänker jag extra mycket på nu (även för min egna skull). Ser inget positivt i att äta för två och gå upp massa kilon, vare sig för mig eller bebisen.
Hår och naglar reagerar positivt och det är framför allt naglarna jag tycker blivit mycket starkare och längre. Så ovaligt för mig att ha egna långa naglar.
Det kan nu även vara vanligt att känna att man behöver öka järnintaget och få halsbränna. Just halsbränna har jag fått två ggr de senaste tre veckorna, men järnet är bra. Känner mig fortfarande pigg om dagarna.
Man ska vara försiktig med hur man sitter och lyfter eftersom ryggen redan är påfrestad. Här behöver jag verkligen bättra mig, då jag de senaste veckorna känner av ryggen, speciellt om kvällarna. Såå störande och även oroande att det gör ont nu, när man har så liten mage. Jag undrar hur det kommer bli längre fram. Har i alla fall googlat massa bra övningar för att just stärka ryggen i graviditeten så får vi se om det bir bättre (håller tummarna).
Bebisen kan nu både känna igen min röst och även rörelserna om man tar på magen. Så himla häftigt! D brukar röra magen och pussa "lillkillen". Mysigt!
 
 

19e oktober 2013

 
 
Hej på er!
 
Sitter och dricker kaffe och skrattar åt D som tittar på TV Shop. Han wowar och är helt fascinerad av allt som visas. Får byta kanal innan han tvingar mig att beställa både det ena och det andra.
 
Ska åka ut till Torp en sväng innan det är dags att förbereda för ikväll. Borjana och Josip kommer över, så det blir riktigt roligt.
 
Nä, nu får jag bläddra färdigt i nya Mama och dricka upp kaffet. Ha en underbar lördag!
 
 
 
 
 

Buddy's

 
 
Kim ligger bakom dem orginella namnen
 
 
 
Igår var vi bjudna på middag och bowling på Buddy's av Helena och Kim. Vi har ju inte träffats alla i grupp sen midsommar så det var en del att ta igen. Över middagen blev det en hel del snack om att jag och D har en knodd på väg och så självklart deras kommande bröllop.
 
Sedan var det dags för bowlingen och alla var laddade.
 
 
 
 
 
 
 
Davor vann, men det var en jämn kamp med Kim hela vägen. Jag kom sist, men är faktiskt mycket bättre då jag har lite sprit i kroppen ha ha. Får skylla på att jag spelade nykter.
 
 
 
 
 
 
 
Efter bowlingen spelade vi Black Jack, jag fick äntligen lära mig hur man gör. Fasiken vad snabbtänkt och smart man måste vara. Dessvärre hade jag ingen nybörjartur what so ever! Sedan fortsatte vår kväll på Buddy's och innan vi åkte hem bestämde vi att vi måste göra om det snart.
 
Tack för en riktigt härlig kväll Helena och Kim!
 
 

F som i Fredag

 
 
Gårdagens fika
 
 
 
En nyhet på Espresso House är bland annat varm vit choklad. Lät så smarrigt att jag inte ens tänkte på vad jag skulle beställa. Men . . . det smakade mest varm, sliskigt söt mjölk. Synd! Annars en trevlig fika med Jasmina igår.
 
Idag går jag hem lite tidigare. Det är ju fredag och det är underbart väder ute. Ikväll är det dessutom dags för oktoberuppdraget att gå av stapeln. Helena och Kims tur denna månaden. Dem skulle utmana oss i bowling så vi är bjudna till Buddy's för middag och bowling. Fasiken vilken härlig kväll. Och så får man klä upp sig dessutom. Jag och D är laddade, så håll tummarna att vi sopar banan med dessa två!
 
Igår när jag kom hem från fikan så fann jag en trevlig överraskning i posten. Nämligen ett "save the date" kort från Helena och Kim till det kommande bröllopet. Åhh, vad jag längtar. Både till möhippan, men framförallt bröllopet som kommer bli magiskt. Finns ju inte många tillställningar som slår just den än när en av dem närmsta vännerna gifter sig. Vi kommer boka boende dessutom, så jag kan tänka mig att det blir en mysig äntligen-ensamma-utan-bebis-kväll för mig och D (alltså får mamma och pappa sitta barnvakt på midsommar nästa år, jag har redan paxat ha ha).
 
 
 
 
 
Trevlig fredagskväll ♥
 
 

"Paddanacke"

 
 
Läste ett intressant inlägg (se HÄR) om "paddanacke" och hur problem med spänningar i nacken och dålig hållning numera ses redan hos 10-åringar.
 
 
 
 
 
Det är ju hemskt. Ofta hör man föräldrar skryta med hur (deras) dagens barn är så smarta att dem använder paddor och smartphones när dem är spädbarn (nä men nästan) typ. Det gäller ju att verkligen se upp och istället lägga tonvikten på att lära dem att vara aktiva och tillbringa mer tid utomhus. Känns ju som om barnen kommer lära sig allt om tekniken ändå.
 
Vi pratade om det på jobbet för ett tag sedan, hur lätt det är att låta TV:n (paddan, mobilen etc.) agera barnvakt. Nu har ju inte jag barn, men jag kan tänka mig att det är väldigt lätt att slå på TV:n, så att man själv hinner göra allt annat eller då man bara är trött (note to self - börja forska redan nu i hur att undvika detta). Det blir spännande att se vad man blir för förälder själv. Men jag hoppas att jag och D inte blir sådana som vållar att våra ungar har nackproblem när dem är 10 år i alla fall. Begreppet "Face Down Generation" fick genast en negativ klang.
 
 

Härliga torsdag!

 
 
Hej vänner! Veckorna går så himla fort. Fick nästan dubbelkolla så att det blev rätt när jag skrev torsdag. Igår hade vi mina föräldrar och farmor på besök. Trevligt! Idag blir det torsdagsfika som vanligt. Dock är det bara jag och Jasmina denna gången, de andra tjejerna hade annat på G idag, men inte gör väl det något. Även helgen är fullbokad med att träffa härliga vänner, just the way we like it!
 
Vet inte om ni uppmärksammat bilden på hamburgaren från McDonald's som cirkulerat runt på Facebook den senaste tiden. Karin, (se HÄR) som ligger bakom den, har alltså fotat sin hamburgare i 5 års tid. På bilden nedan ser ni alltså den 5 år gamla hamburgaren . . .
 
 
 
 
 
 
. . . som inte möglat något och i princip ser likadan ut. Hur galet är inte detta? Min första tanke var att man verkligen bör bojkotta McDonald's. Men sedan hittade jag ett annat inlägg (se HÄR) som kom till slutsatsen (efter tester) att hamburgaren var så liten att den hann torka innan den möglade och därav såg likadan ut år efter år. Känns ju liiite bättre (med tanke på att man ätit sådana själv), men jag tycker ändå att man bör tänka både en och två gånger innan man går dit. Det är ju trots allt nyttigare att äta färsk och levande mat. Speciellt för små barn.
 
På tal om mat så ska jag precis sticka på lunch. Ingen McDonald's här inte, utan kyckling med massa ugnsrostade grönsaker. Min man han kan han. Igår till exempel så fick jag fläskfilé i kokossås. Gott! Känns även extra viktigt med vad man stoppar i sig för tillfället, då barnets födelsevikt påverkas av vad man äter efter halva graviditeten (för att inte tala om ens egen vikt). Socker (som inte alltid är så lätt att undvika) är värst.
 
 

Vårt hjärta part 2

 
 
Igår var vi på ultraljud igen och denna gången var den lille lite mer samarbetsvillig, i alla fall när det gällde mätningen. Vi blev framflyttade och beräknat förlossningsdatum är nu 2a mars. Så tydligen var bebisen hela 8 dagar äldre än vad vi trodde från början.
 
Precis som första gången var det lika mysigt att vara med om ett ultraljud. Helt fantastisk känsla. Bebisen var lika vild som sist, och sparkade så pass att barnmorskan frågade om jag kände något. Tyvärr känner jag ju inget ännu, men det kommer väl när som. Tyckte dessutom det var himla bra att vi gick igenom allting ännu en gång. Allt ser jättebra ut och vi fick till och med räkna fingrar och tår. Dagens teknik säger jag bara.
 
 
 
 
 

Att ta fyra bilder var något helt annat. Då låg den inte så bra och ville inte alls ställa upp på kort. Så bilderna blev väl lite si så där, tyckte mamma och pappa. Barnmorskan fick peka ut allting åt oss, så på vägen hem satt man och tittade på korten och hoppades komma ihåg vad som var huvudet och så vidare ha ha.

Det är fortfarande en kille, så nu är vi ju tvärsäkra på könet! Har inte inhandlat det första bebisplagget ännu, så det får bli något speciellt.
 
Nu väntar och längtar vi massor efter att ha fått sett dig
 
 

Weekend!

 
 
Morgonen startade med en PW på ca 8 km med Jasmina och Aida. Så himla vackert med alla höstfärger när solen skiner.
 
Åkte ju hem till mamma och pappa efter jobbet igår. Farmor från Kroatien är och hälsar på. Även Ana anlände från Malmö. Så dit ska jag fara alldeles strax igen. Först blir det ett stopp på Överby dock. Sugen på ett par nya jeans, så jag hoppas att i alla fall en tvätt faller mig i smaken.
 
Farmor var så rolig igår. Hon gillar pojkbarn mer än tjejbarn så hon hade sagt innan att det enda hon hoppades på var att bebisen var frisk, normal och en pojke ha ha. Så man kan säga att hon fick som hon ville.
 
Imorgon kommer svärmor och hälsar på. Var ett tag sen vi träffade henne så det ska bli roligt.
 
Ha en underbar helg vänner ♥

Vårt hjärta

 
 
Äntligen en uppdatering om ultraljudet vi var på i torsdags. Det var sååå himla roligt, underbart, mäktigt, konstigt ... ja, jag kan rabbla adjektiv efter adjektiv! Allt såg bra ut, och det är ju det som är det viktigaste. Sedan så mäter dem tydligen lårbenet och huvudet för att beräkna ett förlossningsdatum och bebisen låg självklart längst in med huvudet. Så jag fick gå och kissa, ligga på sidan, röra på mig, men ingenting hjälpte. Den flyttade sig endast pyttelite, men desto roligare tyckte den om att ligga och sparka istället. Så vi fick helt enkelt ge upp och komma tillbaka nu på måndag. Det verkar som det är en envis en där inne ♥
 
Hur som helst så frågade vi om barnmorskan kunde se vad det var för kön. Jag var inställd på att vi inte skulle få reda på något, men det fick vi! Sedan (i och med att vi fick vara kvar ett tag) så bekräftades detta ett flertal gånger. Och . . . det är en liten kille ♥ Om vi blev förvånade ...egentligen inte! Både jag och D hade känt på oss att det var en kille. Vi hade till och med lättare att komma på killnamn än tjejnamn. Men trots detta så hade jag endast spanat på tjejkläder, så nu får jag tänka om hi hi.
 
Eftersom vi ska dit på måndag igen skämtade barnmorskan om att vi kunde kolla om det fortfarande var samma kön då, men det är det ju säkert. Jag sa till D att efter midsommar och Helena och Kims bröllop då jäklar kör vi igen. En av varje vill jag ha!
 
 

Dagen innan!

 
 
Åh, vill ju bara att det ska bli imorgon ju! Det är värre än dagen innan Jul detta ha ha. Att ha tålamod är inte min starka sida. Inte alls. . .
 
Så idag hoppas jag bussen hem går snabbt, att PW:n med Jasmina går snabbt, att kvällen går snabbt och så vidare.
 
Annars så har jag undvikit fikarummet idag (ja, förutom på lunchen och kl-9-fikat). Det är nämligen fullt med godis och glass. I och med att cheferna för Ferrerro Rocher och SIA glass sitter i samma hus, kan ni ju tänka er. Vi, på Industrigatan, kommer ju rulla fram snart.
 
 

Hvar - Španjola fästningen

 
 
 
 
 
Om man besöker Hvar så får man inte missa att vandra upp till Španjola fästningen. Utsikten över den lilla staden är helt underbar. Dessutom är vandringen upp minst lika vacker.
 
Vi steg upp i ottan för att undvika den värsta hettan och kl 7 var vi på väg. Trots detta var det redan himla varmt och efter ett tiotal minuter var vi redan svettiga. Vi köpte med oss vatten på ett litet bageri och sedan var det bara att börja klättra uppför trapporna.
 
 
 
 
 
 
Självklart räknade jag trappstegen, men tyvärr har jag helt glömt av hur många dem var ha ha. Såå typiskt mig! Har för mig att det var närmare 300 stycken, så nästa gång någon vandrar upp får ni återkomma med det exakta antalet trappsteg.
 
Man klättrar sig hela vägen upp genom trånga och mysiga kullerstensgator, innan man kommer till själva ingången till fästningen.
 
 
 
 
 
 
Här gjorde vi ett stopp för att återhämta oss och njuta av utsikten. Då man är innanför grindarna har man kommit ungefär halvvägs.
 
 
 
 
 
 
 Därefter vandrar man på en stig resten av vägen upp till fästningen.
 
 
 
 
 

Förutom själva utsikten, så ser man massor av fint på vägen upp. Vildvuxna kaktusar, palmer som blommar och även ett gammalt kapell.
 
 
 
 
 
 
 

. . . och äntligen är vi precis utanför fästningen.
 
 
 
 
 
 
Španjola fästningen öppnar kl 8 på morgonen och inträdet är runt 20 kuna (ca 20 SEK). Eftersom vi fick vänta i ett par minuter (guiderna hade försovit sig) så slapp vi betala inträdet.
 
 
 
 
 

Fästningen byggdes i början av 1500-talet och på området finns ett museum där man kan spana in den imponerande samlingen av amforor och andra föremål från antiken och medeltiden. Dessutom finns det ett fängelse som man kan klättra ner i och utforska.
 
 
 
 
 
 
Men det är utsikten som stjäl all uppmärksamhet.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill man börja sin morgon med en skön (dock svettig) vandring bland underbara omgivningar så rekommenderar jag verkligen denna tur. Ibland tröttnar man faktiskt på att bara ligga och sola på playan. När man sedan kommer ner till piazzan och staden vaknat till liv är det rätt schysst att sätta sig ner på något kafé och äta frukost medans man spanar på alla turister.
 
Glöm dessutom inte att rista in era namn på någon utav alla signerade kaktusar på vägen ner från Španjola fästningen.
 
 
 
 

7e oktober 2013

 
 
Har ni märkt vad mörkt det blivit om mornarna nuförtiden? I morse när jag lämnade lägenheten var det kolsvart och jag trodde verkligen att jag gått upp alldeles för tidigt. I fredags var det ju fortfarande ljust liksom. Märkligt att det blir sådan skillnad på bara två dagar.
 
Har ni haft en mysig helg? Jag var ju på en riktig prata-skit-afterwork (som Susanne så fint kallade det) i fredags. Vi åt och drack gott och jag hoppas vi gör om det snart. Behövs verkligen, speciellt när jag mest sitter på kontoret och inte alls hänger med i dem andra arbetarnas liv.
Lördag kväll hade vi mamma, pappa, Toni och Ruffe på besök. TV:n sattes äntligen upp på väggen och sedan kollade vi film.
På söndagen skulle jag träffa Martina och Helena, men det blev inget. Så himla tråkigt. Helena hade skadat sig och kunde inte ta sig någonstans. Så vi sköt upp daten, och jag hoppas det blir en Oslo-tripp i november. Istället åkte jag hem till Jasmina och snackade skit med henne hela eftermiddagen. Lika roligt var det faktiskt.
 
En glad och överraskande nyhet är att farmor kommer och hälsar på nu på fredag och stannar i två veckor. Då kan jag skicka med henne ett album med bilderna från bröllopet. Lovade att ha med mig det i somras, men då hann jag inte välja bilder. Får verkligen ta tummen ur och välja foton och börja framkalla snart.
 
 
 

 

Babybump vecka 18

 
 
Med ultraljud om ett par dagar så undrar vi självklart om det är en kille eller tjej som gömmer sig därinne.
 
 
 
 
 

Babybump vecka 17

 
 
 
 
 
Ny soffa och ny möblering hemma gjorde att vi fick byta vägg.
 
 

Babybump vecka 15 och 16

 
 
Jag är inget fan av stå-i-underkläder-och-fota-magen-bilder. Dessutom gillar jag inte stora nakna gravidmagar överhuvudtaget. Tycker det ser så groteskt ut (trots att det är något helt naturligt). Så detta blir mitt sätt att fota min babybump veckorna framöver. Inser kanske att jag borde haft på mig något tightare, nu ser man inte så mycket mage. Men snart syns den väl massor :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

18 weeks of happiness

 
 
Vecka 18 och inte mycket nytt som hänt sedan sist, förutom att magen är lite större. I gravidappen står det att man kan känna barnets rörelser som kurrande i magen, men det tror jag inte jag känt av ännu. Dock kurrar min mage som tusan efter varje måltid. En kväll lät den jättemycket så D gick och gjorde smörgåsar till mig, trots att jag insisterade på att jag inte var hungrig. Han tror jag undviker att äta tydligen ha ha.
 
Annars så irriterar jag mig på att stiga upp 2-3 gånger varje natt för att kissa. Inte konstigt att man känner sig lite tröttare nuförtiden.
 
 
 
 
 
 
En av våra anställda (som själv ska bli pappa) undrade häromdan vilken vecka jag verkligen är i. Han tyckte det var så konstigt att det knappt syntes för att vara vecka 18, medans hans sambo hade en jättemage. "Fast sen har du ju alltid varit smal" sa han innan han gick.
Även chefen undrade när jag skulle börja med mammakläder, men det har jag ju redan börjat med. Så någon jättemage, enligt andra, har jag nog inte ännu. Dock går jag inte i supertighta kläder på jobbet, hade jag gjort det hade dem allt fått se ha ha.
 
 

Bullogram

 
 
 
 
Gullig idé och samtidigt ett bra sätt att samla in pengar till Rosa Bandet-kampanjen. Jag skickade ett bullogram till min syster (och väntar självklart på ett tillbaka ha ha).
 
 

Hej fredag!

 
 
Idag började min morgon lite lugnare. Tidsoptimisten själv (moi) missade två bussar i rad igår morse!! Så det slutade med en snabb promenad in till stan. Gjorde säkert jättegott, men fy tusan vad kallt det var. I morse hann jag med allt i tid.
 
 
 
 
 
 
Efter jobbet igår plockade D upp mig och så åkte vi hem till Samra och Rikard. På bröllopet fick dem i uppdrag att i september ordna en kräftskiva för oss för att fira 4 månader som gifta. Det blev en minikräftskiva med massa gott. Dem var till och med så omtänksamma att dem hade fixat alkoholfritt vin till mig. Det vart verkligen en jättetrevlig kväll med massa prat.
Nu i oktober är det Helena och Kims tur. De har en bowlingkväll ordnad och vi är taggade!!
 
 
 
 
 
Ikväll går även Helena och Kims årliga Oktoberfest av stapeln, men till Davors missnöje missar vi den. Dock blir det en tripp ut till Lilla Askerön för mig imorgon istället. För då ska jag, Helena och Martina ha tjejkväll. Åhh, vad jag saknat mina tjejjor! Vi, som trio, har ju inte träffats sen midsommar. Ska bli så himla mysigt att catcha up.
 
Ikväll blir det istället en afterwork med god mat för att avslutas med Idol. Och på söndagen hänger vi nog bara hemma. Vad har ni för planer till helgen?
 
Förresten, började vi kolla på den nya serien "Vikings" igår. Verkar lovande. Sänds på torsdagar på 4:an.
 
Puss på er!
 
 

Victoria Coatigan ♥

 
 
 
 
Underbar kofta från Vero Moda ♥
 
 

1a oktober 2013

 
 
Första dagen i oktober och idag läser väl alla om att USA stängt ned. Nu är jag inte superinsatt i ämnet, men det är obegripligt att det ska vara så svårt att enas om huruvida alla ska ha en sjukvårdsförsäkring eller inte. Det är tur att det är så självklart för oss här hemma.
 
Igår sålde vi äntligen vår gamla soffa och gjorde i ordning den nya. Vi är så jäkla nöjda. Idag måste jag bara impregnera alla kuddar så att det blir gjort. Inte så roligt om man skulle råka spilla något på en ljusgrå soffa liksom.
Nu kikar jag lite på mattor, och har svårt att bestämma mig. Vill helst ha en vit, men D var inte så sugen på detta alls. Så jag får skriva ut lite bilder och grubbla på detta. Ljus måste den i alla fall vara. Vill verkligen bli av med vår ryamatta så fort som möjligt. Tröttare än tröttast på dessa. Samtidigt är det ju ett helvete att dammsuga/få rent dem. Nä, det får bli något mer hygieniskt helt enkelt.
 
Är glad att det är fint väder idag för jag och Jasmina ska ut på en PW efter jobbet. Gäller ju verkligen att passa på nu så länge man kan innan det blir för kallt.