Babybump vecka 33

 
 
Inskolningen har startat och det är pirrigt. Hur ska man klara av detta?! I princip det enda jag tänker på (emellan lillasysters sparkar).
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 33 veckor (32+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 10 kg, har visst gått ner 1 kg sen förra veckan.
Kläder: Shorts och linnen (jisses vad varmt vi haft den senaste veckan).
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Beror på hur mini ligger där inne. Oftast utåt.
Sömn: Rätt så bra, har ju varit såå varmt dock.
Bäst denna veckan: Alla mysiga utflykter/promenader vi hunnit med när D kommit hem från jobbet.
Saknar: Springa runt och leka med Ivano utan en mage som är i vägen.
Cravings: Fortfarande blåbär. D säger att jag och Ivano är besatta ha ha.
Bebisens rörelser: KICKBOXARE!!!!!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Att lillasyster kommer ut innan mina revben knäcks. Just det, nytt BM besök också.
 
Andra symptom: Att läsa i appen att man ska känna fosterrörelser varje dag, många gånger per dag gör ju att man blir lite orolig. Inte så att jag inte känner något, lillan är igång jämt, men just det att man måste tänka på det. Ibland när man inte känt nått på ett tag får man nästan lite panik innan man minns att det ju inte var så länge sedan man kände en spark.
 
Nu kan man även känna ett ökat tryck nedåt. Appen har så rätt, för just denna vecka kände jag det. Precis så var det med Ivano också, i vecka 33 kände jag det. Inte så roligt och ganska obehagligt, men blir verkligen chockad. Under denna vecka har jag nog känt det 3 ggr sammanlagt, och det har alla gånger varit då jag varit ute och gått. En sammandragning och dessutom det trycket nedåt på det och man undrar nästan om inte allt kommer sätta igång, innan det går över. Näää, hon får allt hålla sig lite till tycker jag.
 
 

Babybump vecka 32

 
 
Min bebis börjar dagis och jag och D börjar jobba igen. En omställning för hela familjen!
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 32 veckor (31+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 11 kg. Åh, vad det går undan nu.
Kläder: Väldigt mycket shorts, dem sitter snyggt på trots den stora magen. 
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Beror på hur mini ligger där inne. Oftast utåt.
Sömn: Alltså toabesöken har eskalerat denna veckan. Kan i princip kissa på beställning.
Bäst denna veckan: Högtrycket vi har just nu. Love it!
Saknar: Min gamla kropp, nu börjar det bli liiite jobbigare att variera vad man tar på sig. Inte så mycket man tycker sitter snyggt på.
Cravings: Blåbär med socker (?!).
Bebisens rörelser: Ja, jisses alltså! Mini är staaaark!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Håller fast vid oktober. Ivano börjar på dagis och jag börjar jobba, men det ser jag inte alls fram emot. Eller jag har inte så mycket emot jobbet, utan det är mest att min bebis börjar på dagis. Känns såå nervöst och sorgligt!
 
Andra symptom: Besöket hos BM gick bra. Mini har växt till sig ordentligt, vilket betyder att även magen (SF-måttet) blivit större. Nu är jag i alla fall på den allra nedersta kurvan. Skönt! Allt det andra såg också jättebra ut. BM kände på magen och bebisen har fortfarande inte vänt på sig. Finns ju tid kvar för det än i alla fall . . .
 
Jaa, annars har jag inte så mycket mer spännande att skriva om än att det nu är tungt. Känns som magen väger ett ton och bara är i vägen ha ha. Undrar ofta hur överviktiga människor nöjer sig med att fortsätta vara överviktiga, hur orkar dem liksom? Men det kanske inte är samma sak . . .
 
 

Babybump vecka 31

 
 
Okeeej, här kommer veckans babybump. Tanken är egentligen att jag ska lägga upp dessa senast på måndagar, men oftast hinner jag inte. Att ta korten är inga problem, det är mest detta skrivande som tar tid och gör att man skjuter upp det. Det är på tisdagar som jag går in i ny graviditetsvecka.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 31 veckor (30+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 10 kg. Nu händer det grejjer!!! 
Kläder: Sommarkläder! Yay!
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Beror på hur mini ligger där inne. Oftast utåt.
Sömn: Vaknar ganska ofta och då är det det gamla vanliga, toabesök eller att någon går bananas inne i magen eller att man får en fot i fejjan (av Ivano såklart).
Bäst denna veckan: Att värmen är här, synd bara att sommaren dök upp på ens sista semestervecka.
Saknar: Att få kunna ha på mig en snygg bikini.
Cravings: Fortfarande öl ha ha. Mamma och pappa kom ju hem från Kroatien med god öl till D, då kände jag mig liiite avundsjuk på honom.
Bebisens rörelser: Alltså denna kickboxare är nog värre än vad Ivano var.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Happy happy happy (skyller på sooolen).
Ser fram emot: Oktober är ju sååå långt bort! Annars ska det bli spännande att träffa min BM.
 
Andra symptom: I appen står det att man nu kan börja sova allt sämre då kroppen börjar förbereda sig inför förlossningen. Det är fortfarande inte så jobbigt, men blir nog tuffare när man börjar jobba igen. Då ska man ju upp tidigt varje dag.
Bebisen behöver nu i princip bara öka i vikt. Det känns skönt att läsa. Skulle hon komma nu behöver man ju liksom inte oroa sig om alla organ hunnit utvecklas som dem ska osv.
 
Annars börjar de nu kännas tungt. Nu är magen så pass stor att man är otymplig. Klarar absolut inte av att gå i samma snabba tempo längre. Inte så mycket för att man blir andfådd utan för att jag får sammandragningar. Känns ju ganska obehagligt. Så då blir det att man automatiskt går sakta och typ håller upp magen med handen (om ni fattar vad jag menar). Dessutom kan jag inte bära runt på Ivano på samma sätt längre. Eller ha honom liggandes på mig, utan att det känns. Gör ju inte ont, men det känns liksom. Så nu börjar dem här sista lite tyngre veckorna. Hade jag inte haft Ivano hade det nog vart mkt lättare. Nu vill man ju liksom leka och göra si och så och så kan man inte. Då blir man lite extra besviken.. Men det positiva är att det går fort. Snart är vår lilla tjej verkligen här!!!!
 
 

Babybump vecka 30

 
 
Roligaste tavlan och fotograferingen vi gjort hittills. Love it! Men fasiken vad svettigt. Ivano väger ju inte lite längre, så att hålla honom med ena armen och samtidigt balansera tavlan med andra, samtidigt som vi försöker underhålla en viss herre . . . MY GOD! Helt svett efteråt. Av ca 130 bilder fanns typ ett tiotal att välja mellan ha ha.
Tanken var att han skulle ha en superhjälte outfit, men eftersom någon har ett humör som jag vet inte vad var till och med denna cape en utmaning.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 30 veckor (29+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 8,7 kg. Står kvar på samma vikt som förra veckan.
Kläder: Absolut inget som klämmer åt magen. Räcker med minsta lilla för att det ska kännas obehagligt. Hemma så tycker jag det är skönast att gå i trosor och ett linne typ.
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Beror på hur mini ligger där inne.
Sömn: Vaknar ganska ofta, antingen för att vända på mig eller för att gå på toa, så det är väl nu det börjar. Vissa nätter har jag känt mig jättekissnödig hela tiden. Det roliga är när man väl går på toa så kissar man några droppar bara. Sååå irriterande, när man väl tagit sig upp ur sängen.
Bäst denna veckan: Att vi haft en lugn och skön semestervecka, med helt okej väder ändå (med andra ord har vi kunnat ta oss ut varje dag).
Saknar: Kunna bada i havet.
Cravings: Öl! (Blir ju bara EN klunk, men fan vad gott det smakar). Alkoholfria alternativ är faktiskt inte samma sak alls, cravar inte sånt det minsta.
Bebisens rörelser: Mini kommer bli en kickboxare! AJ!!!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Vår weekend i Sthlm och ett besök på Nordens Ark.
 
Andra symptom: Okej, nu har jag tagit järntabletterna i en vecka. Känner inte någon skillnad alls. Tror inte att jag hade så lågt värde egentligen, det var väl mest i förebyggande syfte. Vissa kan ju förlora en massa blod vid en komplicerad förlossning, så det är väl att man tar det säkra före det osäkra ifall något händer. Tar dem strax innan jag går och lägger mig, så något illamående känner jag inte heller.
 
Var hos barnmorskan tidigare i veckan. Allt såg bra ut och mini växer, Sf-måttet är fortfarande under det normala, men jag följer ju som sagt min egen kurva nu. Lillan har fortfarande inte vänt på sig, men det finns ju tid kvar för det fortfarande. Om hon inte gör som storebrorsan då. Annars tyckte min barnmorska att det var en riktigt livlig bebis. Jo tjena, det känner jag av hela tiden ha ha.