Whatever

 
 
Snart går jag för dagen. Åh, vad en fika kommer sitta gott nu! Fick just höra "skaffa inte barn" från chefen haha. Man kan ju säga att den senaste veckan varit rätt svårbemannad på grund av alla sjuka barn out there. Då är det lätt för oss på kontoret att sitta och vara irriterade, när saker och ting inte går ihop haha. Men till slut så får vi alltid ihop det, på något sätt...
 
Pratade med finaste syster yster igår och hon har varit runt Malmö och kollat brudklänning till mig. Hon hade hittat massor av fina klänningar och dessutom sett finare än den jag går och trånar efter nu, för en billigare peng till och med. Så om en månad åker jag ner och förhoppningsvis har jag med mig en brudklänning hem efter den helgen. Sköönt, för nu kan jag släppa detta ivriga letande i ett par veckor. Dock, ska jag ändå hoppa in i den butiken i Uddevalla och kika.
 
Känns ju som jag har dem finaste brudtärnorna ever. Det mest spännande ska ju bli att se vad dem hittar på, på min möhippa. Åhhh, vad jag längtar! Martina är den jag är mest orolig för (tror dem flesta hört historien om vad hennes systers kompis fick utstå på sin möhippa), så jag är glad att Helena och Ana kan balansera upp det där haha. Sedan är jag även glad att Martinas historia är så uttjatad så att hon inte får för sig att komma med det förslaget över huvudtaget! I och med att jag kollar runt på massa bröllopssidor så har jag massa idéer, tänk om man fick planera sin egen möhippa haha. Nä, jag vill faktiskt inte veta, men ja tror inte jag kommer kunna hindra mig själv från att komma med hintar.
 
XoXo
 

31a oktober 2012

 
 
Hej ♥
 
Halloween idag, tänk vad roligt det vore om man var barn och kunde leka dress up. När jag var liten så var det inte så hypat att gå ut och "trick or treat":a i Sverige än. Idag tar man ju mer och mer efter USA och många fler barn är säkert ute och gör detta. På min tid gick man ju på Halloween-disco och det var det.
 
För två år sedan anordnade Alex en Halloween fest i Sandefjord. Blev ju jättelyckat, så detta kan du ju göra om Alex.
 
 
 
 
Martina var en racer brud, Helena var en grottmänniska och jag var en sexig katt. Värdinnan var en sailor girl.
 
 
 
Efter jobbet idag ska jag möta upp Jasmina, Samra och Indi för en fika här i Trollhättan. Hoppas ni får en fin dag ♥
 
 
 
 
 
 

30e oktober 2012

 
 
Idag har jag haft fullt upp. Massor på jobbet så nu ligger jag utslagen på soffan.
 
Igår hämtade jag ut mitt paket från Nelly. Dem hade tagit fel på en vara jag beställt och skickat Rebecca Stellas Glitter Dress (har ju bloggat om den tidigare). Den var så jäkla snygg, men rätt kort. Hade gärna behållt den, men jag gissar på att jag skulle använda den en, max två gånger och sen skulle den ligga och skräpa i garderoben. Lite surt att skicka tillbaka den, men men. Jag hoppas i alla fall att det blir rätt nästa gång.
 
 
 
 
 
 
 
Nu ropar D, vi ska se senaste avsnittet av SoA, som vi längtat! Puss ♥
 
 
 

Garnier BB cream for combination to oily skin

 
 
 
 
 
 
Jag skrev ju om Maybelline's BB cream för ett tag sedan och just då hade jag använt den ett par gånger och tyckte att den var OK. Men ju mer jag använde den desto mindre nöjd blev jag och så här i efterhand (efter att ha använt den nästan varje dag i en månad) kan jag säga att den är skit. Har man en kombinerad till fet hy ska man hålla sig borta från denna, om man inte gillar att gå och bättra på den i princip hela tiden. Har svårt att tro att den skulle funka för någon som har extremt torr hud för den delen med. Känns bara kladdig och i vägen.
 
Nu har jag börjat använda Garniers BB cream (finns två, jag har valt den för kombinerad/fet hy) istället som ligger i samma prisklass som Maybelline's. Jag betalade 109 kr för min på H&M. En kompis hade rekommenderat den och Chloe Morello använder även denna. Efter ett par användningar är jag jättenöjd. Den är mycket bättre än Maybellines och håller huden matt. Jag tror inte att man förblir matt hela dagen, men fram tills lunch tyckte jag den höll sig perfa, sedan fick jag bättra på det lite. Med betoning på lite. Den täcker även relativt bra, man kan bygga på täckningen, beroende på hur många lager man sminkar på. Jag valde dock ett lager och sedan ett par svep med min ID foundation. Som sagt har jag bara använt den ett par gånger, så vi får se vad jag tycker om en månad. I'll let you know.
 
 
 

29e oktober 2012

 
 
Hej alla fina ♥ Hoppas ni haft en underbar helg.
 
Regnar ju som aldrig förr idag. Regn, kombinerat med blåst är det värsta jag vet. Går ju inte att ha paraply, man blir skitblöt, ser ut som fan och irriterad till max. Men men, får hålla mig inne så mycket som det går idag.
 
I lördags var vi ju som sagt och festade till det på Velebit och checkade in bandet som ska spela på bröllopet. Sist jag såg dem spela, var när D var bestman på Oliver & Jelenas bröllop för typ fyra år sedan, och då var dem fyra st. Redan då visste vi att vi ville ha dem på vårt bröllop. Dock hinner mycket hända på fyra år, och nu är dem bara två st som spelar i bandet. Hur som helst tyckte jag att dem var bra och dem är bokade. Vi ska ändå försöka dra i lite kontakter och kolla om det finns någon pyttechans att dem återförenas. Men det får tiden utvisa.
Vi snackade även med killen som var DJ och det blir nog en kombo av bandet Kune och en DJ. Hur roligt som helst och jag tror det blir en grym bröllopsfest.
 
Igår skulle min fina vän Jessica komma, men vi fick skjuta på det tills nästa söndag istället. Lilla Domenic hade blivit sjuk och dem hade tillbringat lördag natt på akuten. Nu håller jag tummarna att familjen Broberg håller sig friska så att vi äntligen kan få till en dejt nästa helg.
 
XoXo
 
 
 
 
Överst innan fest i lördags, och imorses i min gosiga tröja
 
 
 

Angelina Faccenda Spring Collection

 
 
Här kommer en bildbomb på Angelina Faccenda's (by Mori Lee) kommande vårkollektion. De flesta är väldigt snarlika den jag provat och vill ha. Visst är dem helt underbara? Efter lite googlande så har jag hittat att Studio Ewa i Uddevalla (?!) säljer Mori Lee's klänningar. Nu hoppas jag att dessa inte är snordyra.
Gillar att dem har så fina capes och boleros i spets som man kan ha över klänningen (t.ex. i kyrkan) och som är avtagbara. Här har ni så ni kan frossa i dessa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

26e oktober 2012

 
 
Hej alla fina! ♥ Äntligen fredag.
 
Vad ska ni hitta på i helgen? Vi ska ha en innekväll ikväll med massa götta, vin och film. Fattar ni vad jag längtat efter detta. Äter ju inget sånt under veckorna så jag är som ett barn som ska få sitt lördagsgodis. Förmodligen ännu värre!
 
Imorgon ska vi festa till det på Velebit (en kroatisk klubb) i Göteborg. Främsta anledningen till att vi åker dit är för att bandet vi bokat till bröllopet ska spela där. Det var rätt länge sedan jag hörde dem spela så det ska bli spännande. Vi ska väl även prata lite med dem också (typ få reda på vad dem kostar, D bara bokade utan att ens fråga detta!!!!). Velebit ska dessutom ha en DJ där, så jag tänkte även kolla vad han tar för 2 timmar. Perfekt att ha någon som han, som kan spela både kroatiska och internationella hits liksom. Om det är ett rimligt pris att ha både bandet och DJ:n tycker jag att det är en perfekt kombo.
 
På söndag kommer min underbara, underbara, underbara vän Jessica och hälsar på med sina söta små. Har ju saknat henne massoooor!
 
Nä, nu är det dags för lunch. See ya'!
 
 
 
 
 
 

25e oktober 2012

 
 
Hej! ♥ Åh, vilken solig och varm torsdag vi har. Snart är jag färdig för dagen.
 
Läste på Kenzas blogg att hon ska börja med Balsammetoden. Har hört talas om den förut, men aldrig orkat läsa på. Så det gjorde jag lite snabbt på lunchen idag och det verkar ju som många är nöjda och att man faktiskt får bättre kvalité på håret. När jag satte i min hårförlängningen för typ sex år sedan, så kommer jag ihåg att jag pratade med frissan om just detta. Hon sa att det var jättebra för löshåret (i och med att det är dött) och i början körde jag en variant av BM, men sen rann det ut i sanden. Så nu funderar jag på om man ska ge det en chans. Ska i alla fall köra slut på mitt schampo och balsam jag använder för tillfället, innan jag bestämmer mig.
 
Hoppas ni får en underbar och solig dag. Den hinner väl gå i moln tills jag kommer hem :)
 
 
 
 
 
 

Chloe

 
 
Den här tjejen är helt fantastisk. Tänk om man var lika duktig själv, då skulle man ju se fab ut varenda dag.
Första videon är hur man sminkar en perfekt eyeliner. Jäääklar vad jag ska öva.
 
 
 
 
 
 
Den andra videon på en underbar sminkning.
 
 
 
 
 
 
Prenumerera på ChloeMorello, eller se i alla fall till att kolla in hennes andra make up tutorials hon lagt up. Love her! ♥
 
 
 

Justin & Jessica

 
 
 
 
 
 
Så glad var han över att få gifta sig med Jessica Biel :)
 
 
 

24e oktober 2012

 
 
Har massor att göra, men jag gillar't. Veckorna går superfort nuförtiden. Tur är väl det för någon som längtar till jul så mycket som jag gör. Såg att Åhlens börjat ställa ut julstjärnor i skyltfönstren. På tal om julstjärnor, så har jag tänkt om i år. Har ju de senaste åren kört med sådana i varje fönster, men i år vill jag ha fina ljusstakar i stället. Titta bara på dessa nedan.
 
 
 
 
 
 
Så himla snygga, men priset ligger på ca 600 kronor styck. Annars så har Ellos dessa inne för 299 kronor styck.
 
 
Igår var det åter dags för min och Jasmina tisdagsfika. Jättemysigt och Espresso House varma choklad är too die for, kalla dagar som vi har nu.
 
Fick svar från en återförsäljare i England som säljer just den brudklänningen jag är intresserad av. Dem säljer den för 10 500 kr (istället för 14 000 som den kostar på Remmans i Gbg) och har inga problem med att frakta den till Sverige. Så det är ju roligt. Jag ska kolla på lite fler ställen, och kommer jag under 10 000 så blir den fan min!
 
Hade massor att blogga om, men nu har jag total hjärnsläpp. Lika bra det, tror detta inlägg redan är tillräckligt spretigt. D är hemma och lagar moussaka (med köttfärs och potatis) så nu längtar jag hem. Telia har dessutom gett oss 10 gratis filmer att hyra så det kanske blir filmmys senare ikväll. Puss ♥
 
 
 

Cupcake tips

 
 
Hamnade på denna blogg av en slump. Visst är det en bra idé? Specellt då cupcakes ofta kan se fina ut, men smaka torrt och tråkigt. Så här ska i alla fall jag göra nästa gång.
 
 
 
 
 
 

22a oktober 2012

 
 
Hej på er! ♥ Hoppas ni mår bra denna kalla måndag. Själv känns det som jag fryser ihjäl här på kontoret. Får nog ta med världens tjockaste kofta att ha här som man kan slänga på sig.
 
Hade ni en mysig helg? Min syster och hennes sambo var och hälsade på. Jätteroligt att träffa dem. I lördags var Ana, mamma och jag ute på äventyr i Gbg. Det var äntligen dags att prova brudklänningar och vi hade det jättemysigt. Mamma och Ana sa att dem nästan började stortjuta när jag kom ut ur provrummet med den första klänningen på haha. Finaste ♥ Efter allt provande hann vi med en fika innan vi åkte tillbaka hem till Trollhättan.
 
Jag provade lite olika modeller, för att se vad jag passar i bäst, och det blir en mermaid för mig. Skönt, för det är just sådana som jag tittat mest på innan. Den första jag provade vad i alla fall en riktig puffig prinsessklänning, men man såg inte klok ut i en sådan. Kändes som man försvann i allt tyg och dessutom gillade jag inte att man såg så stor och otymplig ut. Den andra jag satte på mig var just en mermaid and that was it. Jag blev helt kär och dem sitter som en smäck. Man får en snygg kropp samtidigt som dem ser så fina och eleganta ut.
Vi började inne på Ramonas och när vi lämnade för att gå vidare hade jag en favorit. Sedan var vi på Remmans och där hittade jag en som jag gillade mest och som var JAG. Men ingen av oss kom ihåg hur den första såg ut. Så på väg hem var vi tvungna att springa in på Ramonas ännu en gång. Båda klänningarna är rätt lika. Båda är av modellen mermaid, av spets och med ett släp. Men den som jag hittade inne på Remmas var nästan helt i spets och med mer pärlor och stenar. Så den var mycket mäktigare och snyggare. Hur som helst kostar den 14 000 kr och jag känner ju att det är rätt mycket pengar för en klänning. Hade den legat på högst 10 000 kr hade jag köpt den direkt. Så vi ska iväg och titta på flera klänningar framöver så får vi se vad som händer till slut. Jag känner att jag vill ha en klänning som jag älskar och som passar mig perfekt. Vill ju egentligen inte rikta in mig på priset, men å andra sidan vill man inte heller lägga ut en förmögenhet. Blir nog bra till slut, klart att en perfektionist som jag INTE ska klara av att haffa en klänning på en dag liksom haha. Jag måste ju verkligen gå igenom allt och få tid på mig, som med allt annat när jag ska bestämma mig. To be continued ...
  
 
 
 Världens finaste syster och mamma ♥
 
 
 

Brudslöja

 
 
 
 
 
Jag är inne på att välja en lång slöja och just "cathedral" längden tycker jag är vackrast. Tycker att det är finare att ha den som släpar efter en än att ha just släp på klänningen. Dessutom ser det ut att vara lättare att handskas med än vad det blir när klänningen har ett långt släp. Slöjan skulle jag ha i kyrkan och i början av bröllopsfesten. Sen åker den av när det är dags att festa till det ordentligt haha. Kan tänka mig att det blir svårt att dansa med ett tre meters släp liksom.
 
 
 
 
 
 

19e oktober 2012

 
 
Min favvodag på heeela veckan är äntligen här ♥ Känns inte ens jobbigt att gå upp så tidigt på fredagar.
 
Vigselsamtalet gick bra igår. Thomas, prästen, är riktigt rolig. Det hela gick snabbt, då det mest var en info träff. Han tog våra kontaktuppgifter, och skrev upp vart och när vi ska gifta oss. Vi bestämde att en andra träff ska ske i månadsskiftet jan/feb. Tills dess fick vi lite hemläxa. Vi ska ta med oss dopintyg nästa gång vi ses, konfirmationsintyget kunde han hitta på egen hand i deras arkiv. Sen undrade han vad vi ville ha för psalmer under vigseln, så det ska vi också fundera på. Jag hann se att han hade ett häfte på flera sidor och en himla massa frågor. Det skulle vi ta nästa gång då vi hunnit pratat om äktenskapet. Jag försökte kika, men såg inget. Snacka om att vara nyfiken nu ...och lite nervös.
 
Idag anordnar Helena och Kim "Oktoberfest". Eller ja, det är väl Kims grejj det hela. I alla fall så låter det som en skitrolig fest, men tyvärr så har vi avbokat. Känns jättetråkigt, men jag känner mig inte helt på topp idag. Vill verkligen inte bli sjuk. Ana och Patrik kommer ikväll och imorgon ska vi iväg till Gbg och prova brudklänningar. Så det är lite av den anledningen jag vill ta det lugnt ikväll också. Vi har ju haft något inbokat varje helg hittills, så denna helg måste jag iväg och prova. Vill ju köpa/beställa så fort som möjligt, och känner jag mig rätt blir det inte det lättaste att bestämma sig när det finns så mycket fint.
 
 
 

Vigselns symboler

 
 
I Sverige och många andra länder är det tradition att brudparet går fram tillsammans, som en symbol för att kvinnan själv väljer sin man och mannen själv väljer sin kvinna. Men som med mycket annat så påverkas man av amerikansk kultur, där bruden överlämnas av sin pappa. Det kan vara värt att fundera över symboliken i handlingen. Ursprungligen handlar det om att ansvaret för kvinnan lämnas över från fadern till mannen och härstammar från tiden då kvinnor inte var myndiga.
Jag om nån påverkas massor av alla romantiska filmer man sett. Tycker att det är så vackert att ledas fram av sin pappa, trots symboliken i detta. Så, så får det bli!
 
 
Vigselringen ingår i den kyrkliga vigselceremonin. Ringen, med sin slutna cirkel, är i sig en urgammal symbol för evighet och eviga förbund. Det äkta guldet symboliserar äkta kärlek som aldrig rostar.
 
 
En brudklänning måste inte vara vit, men den vita färgen på klänningen symboliserar traditionellt oskulden.
Även brudslöjan är en traditionell symbol för brudens oskuld.
 
 
Brudkronan symboliserar jungfru Maria, både som himmelsdrottning och som den kyska kvinnan. Under 1800-talet började man använda myrtenkronor. En mor planterad ofta en myrten till sin dotter på dennas dopdag för att hon senare skulle kunna använda dess kvistar till brudkrona.
 
 
Att kasta riskorn över brudparet är för att bringa fruktsamhet och rikedom. Lika vanligt som det är med riskorn är det även med konfetti, såpbubblor eller blomsterblad.
 
 
 
 
 
 

18e oktober 2012

 
 
 
 
 
 
Igår fikade jag med Jasmina och Samra efter jobbet och vi hade jättekul. Blev väl rätt mycket snack om bröllopsplaneringar och hur man aldrig undkommer att folk ska tycka till om allt. Det är ju så med vissa tyvärr, istället för att tycka till och påpeka att det är så dem SJÄLVA skulle gjort, kommer det mer ut som "ni BORDE göra så här, för det är så det ska vara". Skittråkigt, men det är bara att skita i sånt och göra precis som man själv vill. För det är ju faktiskt paret som gifter sig som ska vara nöjda och minnas sin dag, ingen annan.
 
Idag har jag och D vårt första, av sammanlagt tre, vigselsamtal med prästen. Ska bli intressant, och jag är nyfiken på vad vi ska prata om. Dessutom tycker jag det är väldigt fint med just sådana, känns mer verkligt på något sätt, att få höra vad ett äktenskap betyder. Visst vet man att man är "stuck with each other til' death do us part", men ändå. Att få höra en lite djupare och vackrare mening med det hela är nog nyttigt. Eller så slutar det med att vi avbokar allt, vet vet haha.
 
 
 

Mera från Nelly

 
 
När vi ändå är inne på temat klänningar har jag hittat fler som jag tycker är fina. Vi ska på ett vinterbröllop i januari och dem två översta är starka favoriter. Men jag skulle välja lite tuffare pumps och smycken till. Får verkligen bli en klänningsbeställning från Nelly snart :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

Rebecca Stella For Nelly

 
 
 
 
 
 
 
 
Mina favvon från Rebecca Stella For Nelly kollektionen är dem två översta klänningarna. Urringningen i ryggen är ju to die for. Snyggare nyårsblåsa finns inte. Sedan gillar jag även ormhalsbandet. Så jäkla coolt!
 
 
 

17e oktober 2012

 
 
Hej alla fina! ♥ Jäklar, vilken regnig och kall dag.Tycker att det till och med är kallt inomhus. Brrr . . . Har haft en del att göra på morgonen, och nu väntar jag bara in lunchen.
 
Idag ska jag fika med Jasmina och Samra efter jobbet. Jättemysigt ska det bli. Älskar när man hinner dejta mitt i veckan.
 
Nä, nu avlider jag snart av hunger . . .
 
 
 
 
 
 

För snart är det jul

 
 
Ja, jag vet att det är ett tag kvar till jul. Men det hör ju till att längta. Dessutom är det svårt att låta bli när man ser alla mysiga bilder.
Är helt såld på dessa bordsdekorationer nedan. Så simpelt och lätt att göra, men himla himla vackert. 
 
 
 
 
 
 
 
 

16e oktober 2012

 
 
Det är tuffast att ta sig upp ur sängen på tisdagar tycker jag. Speciellt nu när det börjar bli så kallt. Fick en smärre chock när jag steg upp. Vi hade D's mamma och bror på besök och middag igår, vilket resulterade i en massa disk. Då har D plockat undan allt innan han gått till jobbet kl 5 morgonen?! Snacka om att ha världens finaste kille. Han lagar mat i princip varje dag, städar och tvättar. Ok, städningen gör vi oftast ihop, men det är ju rätt skönt att han kan göra det själv också utan att man behöver tjata. Vet inte hur detta vändes till en hyllning till D, för jag skulle bara gnälla över hur trött jag var idag, men han förtjänar väl en sådan ibland haha.
 
Längtar tills jag kommer hem för då ska jag bädda ner mig och bara slappa. Vissa dagar uppskattar man extra mycket att inte ha några måsten, utan bara göra det man känner för.
 
 
 
 
 
 

Update - inbjudningskort

 
 
Förra veckan fick vi ju hem två provkort. Det ena var helt vitt med ett ljust skirt rosa band, det andra alternativet var en kombination av vitt/ljusrosa och ett vitt band. Båda var väldigt fina, men nu har vi bestämt oss för kombinationen av vitt/ljusrosa. När kortet var helt vitt så tyckte jag att effekten, av det jag fastnade för när jag först såg det, försvann. Det var det. Dock återstår ju problemet med den ljusrosa nyansen. Den rosa som var på provkortet drog för mycket åt det beiga och orangea hållet tyvärr. Hela tanken med att vi lagt till rosa är för att bryta av allt det vita. All inredning i lokalen kommer att gå i vitt, och några enstaka blommor här och där i ljusrosa. Så det är ju viktigt att man håller sig till ungefär samma nyans hela vägen. Så nu har jag skickat iväg ett brev med en bit ljusrosa papper (som jag vet blir lätt att hitta snittblommor av) så ska vi se om hon, som skall designa inbjudningarna, lyckas hitta ungefär samma nyans. Faaan vad svårt det är, efter allt detta hatar jag färgen rosa. I och med att jag ville hålla allt så vitt som möjligt var det den enda färgen jag kunde tänka mig att lägga till lite av, just för att man kunde välja en ljus nyans. Alla andra ljusa färger (ljusgult, ljusblått etc) blir inte fina eller så blir dem för mörka (typ rött, lila etc). Men jag tror det kommer bli bra i slutändan haha. Det är ju lätt att haka upp sig på smådetaljer, för att man just vill återskapa allt exakt så som det ser ut i huvudet.
 
Har även gjort en liten ändring på stämpeln, som skall vara embossat i silver på inbjudningskorten. Sedan får vi även stämpeln hemskickad, när korten är färdiga, och kan använda den på fler detaljer (såsom menyerna etc).
 
 
 

15e oktober 2012

 
 
Vilken morgon det har varit. Det var ju strömavbrott i Trollhättan igår så vi hade inget nät här på kontoret. Så för ca 30 min sedan fixade dem problemet. Dessutom har Tele2 någon driftstörning, så när man ringer till någon eller när någon ringer till en själv så hör dem inget. Nu ringde jag D och han kunde höra mig så det verkar också vara löst. Fasiken vad handikappad och irriterad man känner sig när tekniken krånglar.
 
Har inte hunnit blogga i helgen, hade fullt upp. I lördags var vi ju på dop och efter det var det fest. Någon sa att det var över 100 pers så det var verkligen megaparty. Jätteroligt hade vi det i alla fall.
 
Igår var jag i Trollhättan och besökte mamma, pappa och Toni. Fick lirat elgitarr, men det var nog inget för mig. Jättesvårt, men Toni var en riktig rock star. Han har köpt "Rock Smith", som gör att man kan koppla in sin elgitarr till Xboxen. Detta är tydligen det allra senaste och Guitarr Hero är med andra ord heeeelt ute nu haha. Gäller ju att hänga med så att säga.
 
Nu ska jag springa på lunch för jag är superhungrig.
 
 
 
 
 
 
 
 

12e oktober 2012

 
 
Hej alla fina! Helgen är på intåg, underbart. Vad ska ni hitta på? Själv ska jag ta det rätt så lugnt för jag känner att jag har en förkylning på G. Vill verkligen inte bli sjuk.
 
Efter jobbet ska jag och D åka ut till Torp för att shoppa, och ikväll blir det hämtmat, vin, en bra film och massa mys. Det är ju typ det fredagarna är till för :-)
 
XoXo
 
 
 

Love it!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är det inte på tiden att ni skaffar barn?!

 
 
...är ju en fråga som många ställer till par som (inte nödvändigtvis) varit ihop en längre tid. Frågan i sig har jag väl inget problem med, utan sättet man frågar på. Att fråga "när har ni funderat på att skaffa barn" av ren nyfikenhet är helt ok. Sådant kan jag också fråga vänner och bekanta, för man undrar ju. Men att säga;
 
- Är det inte på tiden att ni skaffar barn?
- VARFÖR (superförvånat ansiktsuttryck) skaffar/har ni inte skaffat barn?
- Varför skaffar ni inte barn innan ni blir för gamla?
- Ni vet inte vad ni går miste om, ni BORDE VERKLIGEN skaffa barn snart!
 
Oftast så ställs inte dessa frågor av en välvillig nyfikenhet utan mer på ett sätt som gör att man får en uppfattning om att dem inte tycker att man är klok. Nu generaliserar jag verkligen och drar alla över en kant (men självklart fattar jag också att det finns undantag, och syftar inte på någon speciell person, utan sådant som jag varit med om eller hört/sett andra råka ut för, dessutom är det endast dem negativa tonerna i frågan jag tar upp här). Varför blir folk sådana när det kommer till barn? Jag har faktiskt aldrig fattat det.
 
De flesta av oss skaffar barn när det känns rätt och när barnet är önskat. För någon är det rätt att göra det när man är 18 år, 20 år, 28 år, 30 år, 40 år ....whatever! Det är ju helt individuellt och finns inga som helst rätt eller fel. Så att fråga om det inte är på TIDEN, är ju verkligen konstigt. Hur vet den människan när det är MIN tid? Detsamma gäller frågan om att man bör göra det innan man blir för gammal. Visst, mellan 18 år och 20 år är det fysiskt bäst att skaffa barn. Men det är bara en faktor och självklart ska man även tänka på när det är känslomässigt och ekonomiskt bäst också. Jag kan tänka mig att det var mycket vanligare och lättare att skaffa barn mellan 18-25 förr, för då var ju kvinnorna oftast hemma. Idag skaffar många barn senare. Enligt mig och hur jag har tänkt att mitt liv ska se ut har jag velat studera, skaffa jobb, jobba, njuta av allt vad livet har att erbjuda innan nästa steg. Självklart kan man göra ALLT detta, utomordentligt bra, även om man har barn. Allt handlar om när det känns rätt för just den personen, och finns som sagt inga rätt eller fel. Jag vill få barn innan jag är 30 och tycker att 28 är en perfekt ålder för mig. Så har det känts hittills. Sen kanske jag tycker annorlunda om en månad liksom.
Även detta med att man inte vet vad man går miste om. Det är ju klart att när ett barn föds så blir det, det viktigaste i ens liv, och man kan inte ens beskriva hur mycket kärlek man känner inför den lilla varelsen, det vore ju konstigt om man INTE gjorde det. Hela tanken är ju att det ska vara så! Men just när man väljer att vara med om detta fantastiska är ju upp till en själv. Och har man inte barn känner man en himla massa kärlek för allt annat som man är nöjd med i ens liv. Man vet även vad man går miste om, man går miste om att faktiskt vara tvungen att dels ta hand om någon och dels ta det ansvaret. Ordet miste kan man alltid vända till sin fördel. Man kan ju säga till dem som har barn att ni vet inte vad ni går miste om. Men något sådant skulle ju aldrig falla mig in i. Alla gör sina val som dem är nöjda med, varför då påpeka vad dem går miste om. Tror att dem vet svaret på detta ändå.
 
En annan sak som jag lagt märke till (bl.a. på Facebook och bloggar) är att en del föräldrar känner att dem måste lägga sig i och påpeka att man gör rätt eller fel som nybliven förälder. Varje förälder är den bästa föräldern till sitt egna barn (såvida man inte misshandlar dem). Läser ju Hannah Graafs blogg och hon och hennes man åkte till NY i fyra dagar och lämnade barnen med deras farmor. Då blev det ett krig inne på kommentarsfälten. Folk skrev att hon inte var en bra mamma för att hon lämnade sina barn. Alltså ärligt talat. Alla vi är ju olika. Vissa skulle aldrig kunna tänka sig att göra detta (vilket är ok), medans andra kan tänka sig att göra detta (vilket också är helt ok). Jag kan tänka mig att jag inte kommer vilja definiera mig själv (efter att ha fått barn) som endast en mamma. Jag vill fortfarande kunna ha min egna tid ibland (utan barn) och att jag och D hittar på saker som fru och man, och inte endast mamma och pappa. Vad är problemet? Jag kommer ändå vilja vara med min familj 99% av tiden som återstår. Visst om någon väljer att lämna bort sitt barn hela tiden, varenda eviga helg skulle jag väl också tycka att det inte stod helt rätt till, men jag skulle inte vara tvungen att påpeka detta. Den personen får göra vad den vill och jag skiter fullständigt i det.
 
Vilket bittert inlägg, och jag kan faktiskt lova att jag inte är bitter haha. Men det är skönt att skriva av sig när man blir irriterad. Sen hoppas jag inte folk blir rädda för att fråga när vi ska ha barn, klart ni får fråga. Detta var ju som sagt riktat till sådana som dömer och vill få en att känna någon slags skuld (?!). Istället för att glädjas, respektera och prisa det faktum att vi alla är olika, och att vissa tankar bör hållas för en själv, vad man än tycker!
 
 
 
 
 
 

11e oktober 2012

 
 
Efter jobbet igår så blev det en jättetrevlig spontanfika med Samra på Espressohouse. Hon och R planerar också ett bröllop nästa år, så det var typ det vi pratade om. Vi ska nog ses riktigt snart igen, har massa kvar att tjöta om.
 
Ja, och sen tappade jag mobilen i toastolen när jag kom hem. Hur klantig kan man bli alltså!! Det roligaste var att jag pratade med min syster och hon hörde väl mitt gapande och svärande, men sa att det lät jättekonstigt haha. Och jag hörde hennes "HALLÅÅÅ, VAD HÄNDER" från toan haha. Komiskt värre alltså. Men idag funkar den precis som vanligt igen. Skönt!
 
 
 

Dessert Buffé

 
 
Tycker dessa bilder nedan är så himla fina och just på detta sätt har jag blivit inspirerad att ha vår dessert hörna (dock utan bröllopstårtan, den ska ju fram till vårt bord för att skäras). Tycker att det är mer viktigt att det ser dekorativt ut, men självklart kommer det även smaka gott och inte bara se fint ut haha. Nu letar jag efter massa läckra (och fina) godsaker och mappen har allt fyllts på. Folk kommer ju rulla hem...
 
 
 
 
 
 
 

10e oktober 2012

 
 
Man ska aldrig snooza för länge. Det leder bara till att man försover sig. Kom ändå till jobbet i tid, men jag fick ta bilen istället. Fick skrapa rutorna (?!) och såg att det var -3 grader ute. Reeedan minusgrader liksom. Så nu får jag verkligen sluta använda min skinnjacka.
 
Känner att jag börjar bli lite småsjuk. Ont i halsen och allmänt seg. Hoppas det inte bryter ut på riktigt bara. Orkar verkligen inte ligga hemma.
 
 
 

9e oktober 2012

 
 
Kom precis hem från en fika med finfina Jasmina. Våra respektive tränar innebandy på tisdagskvällarna så då passar jag och hon på att fika och skvallra. Hoppas det fortsätter och blir en liten tradition.
 
Har anat att det kommer komma något på posten idag. Wohooo... vi har fått provkorten hemskickade. Bjuder på en liten sneekpeek, som man egentligen inte ser något av haha. Ni får vänta tills ni får dem hemskickade helt enkelt. Texten inuti är ju bara "hittepå", men fasen vad jag gillar tanken på att vi skulle välja MITT efternamn. D var inte lika entusiastisk kan jag meddela. Nu blir det ett par jobbiga dagar framöver. Dem är så himla fina och jag är ju sämst på att bestämma mig. Ingen hjälp att fråga D för han tycker dem är lika fina och att det blir bra vilken man än väljer.
 
 
 
 
 
 
Nu blir det ett avsnitt av SoA innan läggdags. Hoppas ni får en trevlig kväll. XoXo
 
 
 

Zara

 
 
 
 
Köpte dessa vrålsnygga vinröda jeans inne på Zara i Oslo.
 
 
 

Oslo 5 - 7 oktober

 
 
I fredags åkte jag ut till Torp lite tidigare för att hinna köpa med mig vin innan bussen skulle gå. Mötte upp Helenas syster, Ann, som också skulle till Oslo för att hälsa på sin pojkvän. Hon hade också handlat på bolaget och hade även med sig färdkost till oss. Så det blev en riktigt glad resa upp haha
 
Martina mötte oss på busstationen och vi åkte upp till hennes och Alex lägenhet, som dem delar med två andra tjejer. Sjätte våningen utan hiss, phuuu! Vi drack en flaska vin och bestämde oss för att handla mat som vi skulle laga hemma. En tacogratäng och en till flaska vin senare la vi oss alla i Martinas säng för att kolla på film. 5 min senare hade både jag och Helena somnat haha.
 
 
 
 
Lördag morgon blev Helena och jag väckta av Martina som hade gjort i ordning frukost åt oss. Söt! Efter det bar det av ut på stan för att turista lite. Alex hade jobbat övertid så hon var kvar hemma och degade. Vädret var helt underbart. Vi började med Vigelandsparken och tittade på alla konstiga statyer på nakna människor.
 
 
 
Efter att ha strosat runt i parken bar det av mot Akers Brygge där vi käkade lunch på TGIF och drank drinkar. Maten var såååå jäkla god. Här ser ni förrätten och min Jack Daniel's burgare. Mumma! Kändes nästan som en riktig sommardag.
 
 
 
 
 
Efter den godaste lunchen på länge gick vi runt på stan och shoppade. Till slut tog Martina oss till Operahuset. Där kunde man ta sig upp på taket och det var ingen dålig utsikt.
 
 
 
 
Efter en hel dag ute var det dags att bege sig hemåt för att göra sig i ordning inför kvällen. Vi hamnade på en förfest med ett par arbetskompisar till Martina och Alex. Därefter drog vi ut och dansade i typ en kvart. Helena och jag var döhungriga så det blev McDonalds innan sängen.
 
 
 
 
På söndagen hann vi med en frukost innan det var dags för mig och Helena att ta bussen hem igen. Tack till Martina & Alex för en underbar helg! Detta får vi göra om snart ♥
 
 
 

8e oktober 2012

 
 
När klockan ringde imorse ville jag bara dö. Låg i tio minuter och förde en diskussion med mig själv om jag skulle stanna hemma idag. Har lite ont i halsen och en sjuhelsickes träningsvärk i mina ben. Måste ha vart sen i lördags då vi gick typ hela dagen eller att ta sig upp till sjätte våningen där Martina & Alex bodde. Men jag tog mig i kragen. Ska berätta om Oslo resan strax men först kaffe!
 

5e oktober 2012

 
 
Underbara fredag! Idag jobbar jag fram till lunch och sen ska jag hem och packa inför Oslo. Orkade inte göra detta igår. Vid halv fem går bussen från Torp. Ikväll ska vi nog bara ta det lugnt och sitta hemma hos Martina och Alex och tjöta. Imorgon är vi nog ute hela dagen och på kvällen skulle vi hitta på det vi kände för. På söndagen hinner vi nog bara med en frukost för redan vid 11 skulle vi ta bussen tillbaka hem igen. Vädret ser ut att vara toppen hela helgen så detta blir verkligen en underbar helg med mina älskade vänner.
 
 
 
 
 
 

Ruffpuff ♥

 
 
 
 
 
Tänk att jag snart ska mysa med en sådan här resten av dagen. Fast min Ruffpuff är ju lite sötare ♥
 
 
 

4e oktober 2012

 
 
God morgon Har satt på kaffet och väntar nu in alla övriga här på kontoret.  Magnus har med sig en kaka han bakat, som vanligt varje torsdag.
 
Idag blir jag upphämtad av mamma och pappa efter jobbet och så ska vi hem till oss på middag. Vi får hoppas D lagar något gott! Pappa gjorde pannkakor igår så dem ska han ha med sig. Mysig torsdag!
 
Annars så ska jag packa ihop lite snabbt ikväll inför helgens bravader i Oslo med tjejerna. Längtar ♥
 
 
 

Cupcake tips

 
 
Det är ju jättekul att baka ...när man väl tar sig tid för att faktiskt göra det :-) Kikar runt lite efter söta och dekorativa bakverk/desserter att ha på bröllopet. Hittade detta tips på hur man kan dekorera cupcakes. Ser ju inte alls svårt ut.
 
 
 
Sött va?
 
 
 

3e oktober 2012

 
 
Idag när jag kommer hem ska jag inte göra något. Får nog ladda hem nån film som vi ska se and that's it! Är säkert vädret som gör att man känner sig sååå seg.
 
H&M har kampanj nu med 10% rabatt på ett helt köp fram tills 14:e oktober. Ska kika runt lite senare och kolla om jag hittar några varma eller stickade koftor/tröjor. Blir ju bara kallare och kallare ju...
 
 
 
 
 
 

The vein of love

 
 
Har ni undrat varför vigselringen sitter på ringfingret på vänster hand? Vigselringen har burits på just vänster ringfinger sedan romartiden, då venen från detta finger leder direkt till hjärtat. Romarna kallade denna ven för "vena amoris" (kärlekens ven) ♥
 
 
 
 
 
 

2a oktober 2012

 
 
Idag efter jobbet ska jag möta upp Jasmina på stan och ta en efterlängtad fika. Killarna spelar innebandy så då passar vi på att skvallra lite. Tänk att det nu bara är lite mindre än fem månader kvar tills vi ska åka utomlands ihop igen. Jäklaaar vad roligt det ska bli. Killarna tjatar om att vi ska avboka och köra Thailand igen, men vi tycker det ska bli roligare att se ett nytt ställe. Och Karibien rimmar inte dåligt!
Vi kommer att ha gym på hotellet och jag ska försöka övertala Jasmina att vi tar med oss träningskläder så att vi kan köra ett pass varje morgon. Då det är ett All Inclusive hotell, och jag inte vill komma hem +5 kg två månader innan bröllopet, får man offra sig eller undvika att äta mycket haha. Vi gick ändå upp kl 8 varje morgon i Thailand och käkade frukost ihop jag och hon. Tror det var endast ett par gånger vi åt frukost alla fyra, och då var det när vi skulle på någon utflykt eller resa vidare mot ett nytt ställe, och man således var tvungen att gå upp tidigt. Killarna var riktiga sjusovare.
 
 
 
 
 
 

1a oktober 2012

 
 
 
 
 
Igår såg jag och D senaste avsnittet av SoA, faaan vad hemskt. Sjukt tråkigt när en av dem som vart med från början dör, och vilket sätt att dö på också!!! Undrar verkligen hur denna säsong ska sluta när det börjat så här liksom.
 
Denna vecka blir en halv dag kortare än vanligt. Jobbar fram till lunch på fredag, för sen ska jag och Helena åka och hälsa på Martina i Oslo. Yeyyy, ska bli hur roligt som helst! Får ju hoppas att det inte spöregnar hela helgen bara.
 
XoXo