Tarte Tatin

 
 
Trots att det är måndag hoppas jag att ni är vid gott mod. Det är jag, och jag hoppas denna veckan går fort. Nästa torsdag ska vi nämligen på rutin ultraljud. Såå spännande!
 
Helgen har varit lugn och skön. Var i Trollhättan både fredagkväll och hela lördagen, eftersom Ana var i stan. Vi har kollat på Idol, ätit god mat, myst med husdjuren och så har pappa bakat. Det skulle vara något med äpplen, så jag föreslog Tarte Tatin. Såg det på "Hela Sverige bakar" förra veckan och sedan bakade även Ullis denna och delade med sig på Instagram. Jättegott, men jag vet inte hur enkel den är att göra själv.
 
Jag är inte säker på om det var detta receptet pappa använde, men här kommer det i alla fall (om ni nu vågar och vill pröva denna godsak själva).
 
 
 
 
 
Ingredienser
 
Mördeg
2 ägg
160 g strösocker
250 g vetemjöl
10 g bakpulver
210 g smör
3 g fint havssalt
 
Fyllning
7 fina äpplen
150 g socker
70 g smör
 
Pajdeg
Sikta mjöl och bakpulver, blanda in saltet och sockret. Krama in det kalla smöret med händerna i mjölblandningen tills det blir som sand. Blanda in ägget tills det blir en homogen och fin deg. Plasta in och lägg degen i kylen.
 
Fyllning
Strö sockret i en kopparstekpanna på högvärme, och gör en karamell. När allt sockret har smällt, häll i smör och blanda tills allt smör har blivit absorberat av karamellen. Se till att sockret inte bränns och sänk värmen. Stäng av värmen och börja skala äpplena och kärna ur dem. Lägg äpplena upp i pannan och täck med en bit smörpapper lika  stort som själva stekpannan. Låt det gå 10 minuter på lägsta värme.
 
Ta  ut mördegen från kylen och kavla med händerna till rätt  storlek (som stekpannan). Ta bort smörpappret och vänd pajdegen över äpplena och tryck till lätt. Sätt det hela in i ugnen på 150 grader. Baka den under 60-70 minuter. Vänd stekpannan över ett fint fat precis innan serveringen och servera med en god lättsockrad crème fraîche. Voila!
 
 

Instant Light Natural Lip Perfector by Clarins

 
 
Vill ni ha det perfekta läppglanset till vardags så tycker jag ni ska köpa Instant Light Natural Lip Perfector  från Clarins. Den förstärker läpparnas naturliga färg och gör dem  jämnare och fylligare med en oemotståndlig doft av vanilj och kola. Ger en långvarig effekt och skyddar läpparna från yttre påfrestningar såsom kyla, vind och värme. Perfekt nu när det börjar bli kyligare ute.
 
 
 

Äntligen fredag!

 
 
Igår var vi i Gbg. D fick provköra Ferrari och han älskade det. Så han vill göra om det till våren. Kanske får han det i alla hjärtans dag-present IGEN ha ha. Varför byta ett vinnande koncept liksom.
 
 
 
 
 
Sedan hann vi med att titta lite på nya bilar (dock inga Ferraris), shopping och ett besök hos Davors kusin Josipa, innan det var dags att åka hemåt igen. Vi fick äntligen träffa Josipas söta lilla Julia, som föddes i juli. D till och med höll i henne och gosade, vilket jag blev helt chockad över. Han brukar annars aldrig vilja hålla i nyfödda. Ingen utav oss är bebismänniskor direkt, men det håller väl sakta på att ändras.
 
Finaste syster är här och hälsar på över helgen, så jag kommer nog tillbringa en hel del tid hemma hos mamma och pappa. Hoppas på massa god mat och annat gott (hör du det mamma!) som jag kan trycka i mig. Veckorna är desto nyttigare dock (so I am allowed). D ska iväg på någon grabbfest så det blev ju riktigt passande.
 
Trevlig helg!
 
 

25e september 2013

 
 
Halloj vänner. Var ett tag sen sist ju. Har haft en riktigt bra helg och vecka hittills.
 
En PW kickade igång lördagen och sedan fick vi grejjat i lägenheten en del. Bland annat att sätta upp massa lister och även vår snygga nya taklampa i köket. Vi har även lagat massa god mat och vart iväg och shoppat. Jag fick äntligen köpt mig mina första mammajeans. Var ju helt clueless och trodde man skulle vänta tills man fick en megamage innan man köpte sådana. Men i och med att dem säljs i normala storlekar kan man köpa dem direkt. Det enda som skiljer är ju att man inte knäpper dem och att tyget går lite längre upp. Så är det endast magen som växer (vilket jag hoppas) kan man ha dessa hela graviditeten (säkert helt uppenbart för vissa, men jag fick ett halleluja-moment i provrummet). Hur som helst blev det ett par svarta skinnyjeans och ett par mammastrumpbyxor. Gillade inte tvättarna på dem andra mammajeansen så jag ska kolla i Göteborg imorgon. Förhoppningsvis är utbudet lite större på H&Ms mammaavdelning där än vad den var i Uddevalla. Så himla snygga jeans i skinnymodell på hemsidan, men typ inga såg jag i butik.
Sedan tog vi även veckans magbild och jag fick målat lite. Tavlan ser ju rätt dyster ut, men snart får ni se resultatet!
 
 
 
I måndags ringde dem från Chilli och vår soffa hade äntligen anlänt. Så igår hämtade vi hem den. Kan ju säga att man knappt kan röra sig i vardagsrummet, då det är kuddar från den nya soffan överallt samt att vi inte kunnat göra oss av med den gamla. Men nu nån dag framöver blir den också förhoppningsvis upphämtad så det kan bli lite ordning och reda igen. Chilli var ju min hatbutik ett tag där, men nu är vi vänner igen.
 
Annars så inledde jag min morgon med en lång och supertrevlig frukost med Helena. Hon droppade in mitt i natten efter en Citygross fest och sov över. D fick sova på soffan och vi tjejer i dubbelsängen hö hö.
 
Imorgon bär det av till Göteborg. Ska bli trevligt med en ledig dag så man kan strosa runt. Hoppas att det är lika fint väder bara.
 
Puss & Kram
 
 

Vecka 16

 
 
 
 
 
Vi kör en lista denna veckan.
 

Hur gamla är du och din partner?
Jag är född 1986 och D är född 1981 - så 27 och 32.

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Med hjälp utav en Clearblue Digital sticka en torsdagkväll strax innan läggdags (meningen var att jag skulle testa på fredagmorgon innan jobbet, men D tjötade på mig så). Fast då hade mensen redan varit sen i 4 dagar, så jag kände på mig det.

Vilken vecka var du i då?
Vecka fem.

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Dels kände jag ju på mig det och dels var det faktiskt inte oplanerat. Men det gick ju mycket, mycket snabbare än vad jag trodde. Så både chockad och glad.

Hur berättade du för din partner att du var gravid?
D stod utanför och väntade, så han hörde mig.

Var det planerat?

Ja.

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?

Första försöket typ.

Är du orolig för missfall?

Jag tänkte ju självklart på det mera dem första tolv veckorna. Just för att allt gått så snabbt, så kändes det som man bara väntade på en dålig nyhet. Nu hoppas man bara på att allt ska se bra ut på UL. Så jaa, nojjig är man tyvärr.

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Våra familjer fick en bild, på stickan, messad samma kväll. Dagen efter berättade jag för mina närmsta tjejkompisar, kändes konstigt att dölja det för dem.
 
Hur gick ni ut med det officiellt?

Via en bild på Facebook och Instagram.

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?

Mamma och pappa ringde direkt då dem fick mmset och skrek och firade och drack konjak ha ha. Med andra ord väldigt glada. De vänner som först fick reda på det var självklart glada och kanske lite chockade över att det gått så fort. Annars har resten också bara varit glada för ens skull.

Ska ni ta reda på kön?
Detta är fortfarande under diskussion. Jag tror att jag är alldeles för nyfiken av mig för att inte ta reda på det. D vill ju inte i dagsläget, men förhoppningsvis får jag min vilja igenom (jag menar det är ju ändå jag som ska bli fet och pressa ut ungen!).

Känner du dig redo att bli mamma?

Ha ha kan man känna sig redo att bli mamma? Både ja och nej.
 
Hur känns det att ha en bebis i magen?
Väldigt konstigt faktiskt. Att man har något levande INUTI sig liksom!!! Scary...

Hur mycket har du gått upp i vikt hittills?
Oj! Har faktiskt inte vägt mig. Men skulle tippa på 2 kilo ...kanske.

Cravings?
Näää, inte något mer än vanligt när man blir sugen. Eventuellt filmjölk. Innan var det alltid naturell yoghurt och müsli/nötter till frukost som gällde för mig. D råkade köpa med sig filmjölk när vi var på semester i somras och sedan fortsatte vi att köpa det, för att det var så jäkla gott!!

Gravidkrämpor?
Nej, inte direkt. Kissenödig stup i kvarten är väl gravidkrämpor för mig.

Har ni några färdiga namn?
Ja, se tidigare inlägg.
 
Har ni lätt för att komma överens om namn?
Ja, ganska lätt. Båda vill vi ha något lite coolare.
 
Hur länge ska du vara mammaledig?

Jag ska inte vara mammaledig, men jag ska ändå vara hemma. Dock kommer jag ju jobba hemifrån. Så, så länge som det känns rätt kommer jag att vara hemma.
 
Ska ni dela på föräldraledigheten?

Ja, det kommer väl att bli så.

När är bebisen beräknad att komma?
Om 171 dagar!! Alltså, 10 mars 2014.
 
 

Happy Friday!

 
 
God morgon! Vilken underbar, solig och väldigt kall fredag. Nästan så man kan ta fram vinterkappan på morgonen.
 
Ikväll blir det mysfredag. Laga god mat, hyra film och så vidare. Dessutom ska jag rolla med min Dermaroller (är ju besatt). Förra fredagen körde jag som fasen, så på tisdagen fick jag peela ansiktet för att få bort all hud som flagnade. Har även fått hem en fotmask liknande den från Babyfeet, så det blir verkligen en rå-om-sig-själv-kväll dessutom.
 
Imorgon blir det tidig uppgång. Vi ska PW, jag och tjejerna, och sedan är jag sugen på att sola. Är hur blek som helst i ansiktet (men fortfarande brun på kroppen) på grund av Dermarollern. Det är tur att solpuder finns alltså.
Sedan måste jag iväg till Panduro och köpa material till våra ta-kort-på-magen photosessions. Förra helgen tog vi kort för första gången, så starten blev vecka 15. Får se om jag väljer att lägga ut dem allt eftersom, eller om jag lägger upp en bildserie i slutet av graviditeten. Roligt är det i alla fall.
 
Ha en fabulous weekend vänner!
 
 
 
 
 

18e september 2013

 
 
Tar en kort breather i arbetet med lönerna. Känner att jag behöver en stund av något annat innan jag smäller av och skickar iväg ilskna sms till dem anställda hö hö. Nä, men det har blivit bättre (efter mitt pedagogiska brev förra månaden), dock finns det fortfarande folk som varken kan räkna eller följa våra instruktioner i hur man fyller i en tidsrapport (jag menar hur svårt kan det vara?!).
 
Förmiddagens andra irriterande moment inkluderar mandelolja som jag smörjer in mig med om mornar och kvällar. Kommer fram till jobbet och så har jag oljefläckar på nästan hela klänningen. Inget annat plagg har sugit åt sig så att det blivit fläckar innan, har ju ändå smörjt in mig ett tag. Jag antar att det går bort i tvätten, men ändå! Ser inte klok ut.
 
Ett lite roligare åtagande som hann bestämmas på förmiddagen är att både jag och D tar ledigt nästa torsdag för en heldag i Göteborg. D ska äntligen få provköra en Ferrari (en alla hjärtans-dag present) så då ska vi vara där redan nio på morgonen. Sedan ska vi hälsa på Josipa (Davors kusin) och gosa med nyfödda sessan Julia och därefter får vi se vad vi fyller resten av dagen med.
 
 
 
 
 
Idag ska jag och Jasmina köra en PW efter jobbet och jag hoppas det är både uppehåll och lite varmare ute. Mornarna är ju verkligen svinkalla nuförtiden.
 
Btw, rockar vi vecka 16 av graviditeten nu. Baaara 22 dagar kvar till UL!!
 
 

New in




Har precis slagit till och beställt den finaste taklampan till köket. Denna har jag spanat på länge och äntligen är den på väg hem till oss. Taklampan heter Venice och kommer från By Rydéns. Finns bland annat att köpa på Mio.



 
bilder lånade från mio.se




Äääntligen fredag. . .

 
 
 
. . . och alldeles strax stämplar jag ut.
 
Ikväll blir det fredagsmys hemma med tacos och nån bra film. Kanske hinner jag springa iväg och sola lite, var ju ett tag sedan sist. Sedan ska jag använda min Dermaroller också. Som jag längtat. Får bara komma ihåg att ta ett par före bilder också så att det är gjort.
 
Igår fick jag hem ett tandblekningskit, som ska vara superbra och har hyllats på massa bloggar, men så läser jag att gravida och ammande bör undvika att använda produkten. Sååå jäkla besviken blev jag. Har googlat massor, men det är samma överallt. Så den får ligga och vänta. Tur i oturen var ju att jag ändå satte mig och läste och inte använde den direkt. Då hade man väl vart nojjig hela tiden.
 
 
Imorgon blir det tjejkväll hos Indira. Vi snackade om det sist vi träffades så jag tyckte det var bra att hon tog tag i det. Speciellt att det blir av innan hon flyttar till Göteborg. Får nog köpa med mig en flaska "vin" (alltså alkofritt) att ha själv, för det lär det säkert bjudas på. Mysig helg helt enkelt.

12e september 2013

 
 
 
Halloj! Hade nöjet att läsa igenom ett antal CVs och dessutom spana in människorna på Facebook idag. Kan ju verkligen påpeka vikten av att ha en privat Facebook. Inte så roligt när man som arbetsgivare kan spana in alla fest- och äckelbilder någon lägger upp liksom. Rita hakkors med ketchup i maten kommer man inte så långt i livet med hö hö.
 
Igår efter jobbet var jag superduktig och gav mig ut på en runda på ca 8 km med tjejerna. Lite flåsigare var jag allt, men det gick bra och var riktigt roligt. Vädret var strålande.
Idag är vi inte lika duktiga då vi istället ska fika. Jag hoppas det blir en fika på Lejjas i alla fall för dem har så goda bakelser. Ska bli jättetrevligt då alla tjejerna ska vara med. Nu äntligen är alla hemma från semestrar så det blir precis som förut på torsdagarna.
 
När jag kommer hem hoppas jag att det finns ett avsnitt av SOA att ladda hem. Jag och D har ju längtat sönder oss efter dem nya avsnitten. Och så har jag (kanske än mer) längtat sönder mig (i smyg dårå) efter Jax Teller/Charlie Hunnam (btw soon to be Christian Grey)!! Har ju så jäkla lätt att utveckla crushes på kända eller fiktiva skådespelare. Hej 15 år igen! Känner någon igen sig?
 
 
 
 
 

15 weeks of joy

 
 
 
Då vart vi i vecka 15 och graviditetens andra tredjedel. Från och med denna veckan skall man börja känna sig fantastiskt bra och många upplever den andra trimestern som den allra bästa delen av graviditeten. Jag har ju mått toppen ända sen start, men det känns ändå skönt att höra.
 
För övrigt känner jag mig kissenödig väldigt ofta (läs hela tiden!!!). Hemma går det bra, men på jobbet tycker jag bara att det är irriterande. Tänk, att känna sig kissenödig trodde jag (innan jag blev med barn) att man endast kände i slutet då man har en stor mage, men icke!
 
Nu känns alla mina jeans väldigt tighta runt magen. Kan ju fortfarande knäppa dem, men det är väldigt obekvämt. Så nu går jag med oknäppta jeans mest hela tiden ha ha.
 
Vi har bokat ultraljud 10 oktober, men det känns som en evighet dit.
 
 
 
 
 
 
Annars så har jag börjat fundera mer och mer på hur man skall göra jobbmässigt när barnet kommer. Det är ett par månader kvar, men det är ju bra att vara ute i god tid. Jag vill fortsätta jobba heltid, och alltså inte göra något avbrott alls, då jag har möjlighet att jobba hemifrån (och endast behöver åka in till kontoret då man ska hämta posten tex). Så får Davor ta pappaledigt, så mycket som han vill. På det sättet får man vara hemma båda två när man vill det, vilket jag tror är både roligare och nyttigare.
Många avråder ju en från detta, men jag tror helt ärligt att det skulle funka. Jag kan inte se mig själv gå hemma i 1,5 år och bara vara mammaledig. Förr eller senare börjar man säkert längta efter att jobba igen. Sedan kan jag inte heller se mig själv lämna ifrån ett barn tidigare än normen på dagis heller. På detta sättet kombinerar man det bästa av båda tycker jag. Att vara hemma så länge som man vill och tycker barnet behöver en och samtidigt vara produktiv. Det krävs en hel del planering och att båda föräldrarna hjälps åt om detta ska funka, men det är ju självklart att man gör.
Nu återstår det som sagt flera månader innan detta blir aktuellt, men jag tror verkligen på det här!
 
 
 

Skinroller / Dermaroller

 
 
 
 
 

Måste tipsa om denna superprodukt som jag fick hem förra veckan. Med hjälp utav en Skinroller eller Dermaroller (beroende på vad man vill kalla den) stimuleras både hudens kollagenproduktion och återskapandet av nya hudceller, vilket slätar ut ojämnheter och ger en finare hy. Redan efter ett par behandlingar återfår huden sin spänst och lyster. Efter vidare behandling minskar även rynkor och ärr. Dermarollern är även ett perfekt verktyg för att motverka och förebygga bland annat celluliter, bristningar och håravfall.
 
Man väljer olika längd på nålarna, beroende på vad man vill behandla och åstadkomma.
  • 0.5 mm: Används främst i ansiktet för att behandla rynkor och mindre ärr, samt för att motverka kommande rynkor. Perfekt som anti-aging. Denna storlek lämpar sig även för den som vill behandla tunnhårighet eller motverka håravfall.
  • 0.75 mm: Likt 0.5 mm används denna främst i ansiktet för att behandla rynkor och mellanstora ärr, den kan även användas för att strama åt huden. Perfekt som anti-aging. Även denna storlek lämpar sig för den som vill behandla tunnhårighet eller motverka håravfall.. Fungerar även mot pigmentfläckar.
  • 1.00 mm: Används lättare för ytliga ärr, nytillkomna rynkor, små bristningar, mindre celluliter och fastare hud. Trycker man hårdare används den mot djupa acneärr i ansiktet.
  • 1.50 mm: Lämpar sig för att behandla lättare celluliter och bristningar på kroppen. Passar även bra mot djupa ärr och kirurgiska ärr.
  • 2.0 mm: Lämpar sig för att behandla celluliter och bristningar på kroppen av den grövre arten. Passar även bra mot riktigt djupa och kirurgiska ärr.
Jag beställde min roller på skinroller.se och i storleken 1.00 mm, då jag vill behandla ojämnheterna och ärren i ansiktet. Dessutom skadar det inte att man både behandlar och motverkar rynkor som ett plus på vägen. Jag har hunnit använda rollern en gång. I och med att man sticker hål på huden och stimulerar att ny hud skapas ska man inte använda den varje dag. Tror inte att man får bättre resultat heller, då jag antar att bäst resultat uppnås då den nya huden skapats och man på så sätt påbörjar en ny omgång.
 
Redan efter första omgången är jag såå himla nöjd. Dermarollern verkar verkligen vara en amazing produkt och man ser faktiskt resultat redan nu. Har inte hunnit ta en före-bild, men det måste jag göra innan jag använder den nästa gång. Man ska undvika att använda den på morgonen innan jobbet då man blir väldigt röd på de ställen där man rollat. Så innan läggdags rekommenderas. Morgonen efter att jag rollat var all rodnad borta och huden var mycket fastare och lenare. Jag tycker även att ärren syns mindre än innan. Det gör inte heller ont, men det känns (dock beror ju allt på hur hårt man trycker, jag tog det relativt lätt första gången). Sedan tror jag att man vänjer sig ju mer man använder rollern.
Ett dygn efter att jag rollat så antar jag att den nya huden började skapas, då jag blev väldigt torr ansiktet. Smörjer man in sig med en fuktkräm har man inte ont utav det.
 
Ska bli spännande att se före- och efterresultat efter ett tags rollande. Det enda jag ångrar är att jag inte beställde den tidigare. Dessutom, om jag får några bristningar efter denna graviditet, kommer jag inte att tveka att beställa den större storleken (2.00 mm) för att behandla dessa.
 
 
 

9e september 2013

 
 
Vilken toppen helg vi haft. I fredags hade jag myskväll med mig själv. D var iväg och såg på fotboll och jag plöjde igenom The Killing (orka vänta i ett år på ny säsong!).
 
I lördags drog vi ut till Torp, lunchade, köpte massa plockmat till festen och besökte Systemet. Jag inhandlade både rosé och ett mousserande rosé till mig själv. Den som kom på alkoholfritt vin borde ju belönas med Nobelpriset. Både roligare och godare än att dricka läsk en hel kväll liksom.
Festen blev verkligen lyckad och det var jätteroligt att träffa alla. Davors bestman Oliver och hans underbara fru Jelena hade också kommit upp just för detta. Fattar inte hur jag orkade dansa i mina klackar hela kvällen, och jag hade värsta träningsvärken i låren igår (ska nog börja gå i klackar typ jämt ha ha).
 
Igår blev det att åka ut till lokalen, och hjälpa till med städningen då nycklarna skulle lämnas över kl 12. Vi var typ tio pers så det gick ändå fort. Sedan låg jag och D och degade hela dagen, kollade in World War Z (rekommenderas!!!) med Brad Pitt och laddade upp med massa nyttig snacks. Toppen söndag kväll.
 
 
 
 
 

6e september 2013

 
 
Då vart det fredag igen. Ikväll är det fotboll, Kroatien-Serbien, som gäller. Vi får se om vi tittar hemma eller åker iväg. Imorgon ska vi festa till det med en massa folk i Uddevalla. Lokal har bokats och sångare hyrts in. På söndag blir det väl inte så mycket gjort, då jag säkert har en bakis make där hemma.
 
Ha en underbar helg!
 
 
 
 
 

Inspiration - barnkammare

 
 
Ja, för ett tag sedan var det brudklänningar och bröllopsinredning som gällde, nuförtiden är det barnkammare. Jag tycker verkligen att pojkar ska ha killfärger och flickor tjejfärger. Inget hentrams (tror det var den dummaste diskussionen jag hört talas om vad gäller barn) här inte.
 
Men jag tycker inte det ska gå i skrikiga och starka färger utan mera pastelligt och rofyllt, med en massa vitt som bas.
 
 
 
Bild lånad av ohstlin.se
 
 
Som bilden ovan där det mesta går i vitt, men ändå med väldigt ljusa blåa, gröna och gråa toner (då det i detta fallet är en pojke). Så himla fint.
 
 

It's in the name

 
 
Det positiva med att inte veta om könet ännu är att man kan spåna på både pojk-och flicknamn. Pojknamn är det vi har lättast för och där har vi en hel del idéer. Flicknamn är klart svårast.
 
Jag och D är ju inte överens om alla namnen nedan, så dessa är mina favoriter. Dem vi båda gillar är Luca och Charlie på pojksidan och Ella på flicksidan. Så jag har en hel del övertalning kvar eller så har D det med mig.
 
 
 
 
 
 
 

Det vi i alla fall båda vill är att det ska funka både hemma i Sverige och i Kroatien, men ändå vara lite coolt. Större delen av namnen finns både i Sverige och i Kroatien (ibland är det endast uttalet eller stavningen som skiljer) så det är inte alls svårt att kombinera. Utan just det att det ska vara coolt, men ändå kännas rätt.
 
Jag gillar även att lägga till ett mellannamn, som till exempel Ella Rose tycker jag är vackert ihop. Dock inte mer än ett mellannamn. I Sverige är det ju vanligt att barn får två mellannamn, men vi brukar välja ett till namn då vi konfirmeras så då skulle det ju bli tre. Jag valde ju Sandra när jag konfirmerades, för att min mamma ville döpa mig till det istället för Jelena.
 
Man kommer säkert att ångra sig, byta eller lägga till andra namn till listan på vägen, så kanske dyker det upp fler sådana här.
 
 

14 weeks of excitement

 
 
Idag gick jag in i vecka 14.
 
Veckorna hittills har gått som på räls och utan några bekymmer. Just när jag fått reda på att jag var gravid så kände jag ingenting alls de första dagarna. Men sedan var det en vecka strax innan semestern då jag kände mig hungrig i princip hela tiden. Även om jag precis ätit kände jag hunger 5 min efteråt. Inte alls roligt. Sedan släppte det helt plötsligt.
En svag känsla av illamående kände jag i ett par dagar bara, och då endast på morgonen om jag inte ätit frukost. Sedan försvann det också lika fort som det kom.
Jag kände inga speciella dofter eller lukter (förutom en kväll då vi grillade och makrillen plötsligt stank skit ?! ) starkare än vanligt och kaffe smakade, som tur var, lika gott på morgonen.
Så i princip frångicks jag av de typiska gravidsymptomen. Tur ska man kanske kalla det eller bra gener då mamma var precis likadan. Just det där med illamåendet är jag riktigt glad och tacksam för. Hade inte tyckt det var kul alls att springa och spy på jobbet. Eller spy överhuvudtaget, huvva vad hemskt det är.
 
En enda sak som jag absolut haft ända sen start är trög mage. Tydligen beror det på hormonerna och ämnet som skapas i kroppen. Att gå på toa en gång i veckan var i början jäkligt jobbigt. Dels för att man dem första tre dagarna ser gravid ut och sedan de andra fyra förundras över att man kan få i sig så mycket mat på en vecka utan att gå på toa. Helt sjukt! Läste att det efter vecka 14 var ännu vanligare med trög mage, så det ska bli intressant att se hur detta utvecklas.
 
Annars så ska man från och med nästa vecka börja må jättebra, men det har ju jag gjort ända sen start. Tror det är lite därför det känns overkligt fortfarande och man undrar om det överhuvudtaget finns något där inne. Barnmorskan sa att detta var fullt normalt för gravida som inte känt så mycket av gravidsymptomen, så jag antar att hon har rätt.
 
 
 
Annars så börjar det synas nu, i alla fall utan eller med tighta kläder. Man märker att jeansen stramar och hur skönt det är att knäppa upp dem när man kommer hem. Dock är det en liiiten mage fortfarande, så det känns rätt onödigt att köpa massa nya jeans. Men om ett par veckor borde det nog vara dags. Spännande!
 
Både jag och D har gravidappen ovan så när den plingar till, då man går in i en ny vecka, blir det alltid ett "wohoo" sms från någon av oss. Annars tycker jag att den är jättebra att hålla koll på veckorna och det finns massor av intressant att läsa. Speciellt då man går in i en ny vecka och läser om det som är typiskt för just den kommande veckan, både för barnet, mamman och partnern. Rekommenderas verkligen!
 
Nu borde vi komma igång med att fota magen varje vecka och jag letar inspiration på nätet för att göra det lite roligare (än att bara "stå-mot-en-vägg-med-magen-i-vädret-bild). Har fortfarande inte hittat eller kommit på något som jag gillar. Just sådana här detaljer är superviktiga för mig, som till exempel bilden vi använde då vi gick ut med graviditeten. Helena var rolig när hon beskrev att så fort hon såg bilden på Facebook så visste hon att den var min utan att ens ha sett namnet. Att det var en typisk Jelena-grejj ha ha. Men jag gillar verkligen sådant och tänk bara vilket sött minne man får genom att göra något roligt, originellt och eget.
 
Ha en underbar tisdag fina vän (och syster och mamma hi hi)! ♥

3e september 2013

 
 
Hej alla morgonpigga! Inte vidare pigg själv, trots att jag går och lägger mig senast kl 22 varje kväll (superduktig har jag blivit). Kände mig lite krasslig när jag vaknade, men det gick över. Pheww, orkar inte gå och bli sjuk. Dessutom gillar jag mitt jobb aningen mera än att ligga hemma sjuk.
 
Ja, helgen blev väl inte riktigt som vi tänkt oss. Efter att vi hyrt släp, åkt till Chilli, betalat för soffan och börjat lasta in den så märker jag att det är fel soffa. Vi beställde ju en specialvariant som skulle vara utan knappar och denna kom med knappar (vi är jäkligt petiga ha ha). Så det var bara att åka hem. D vill häva köpet och åka någon annanstans, men det är ju knappast kortare leveranstider på soffor på EM eller MIO. Dem ska höra av sig så fort dem vet mera och jag hoppas att vi är prioriterade nu och att den kommer i ett nafs. Känns så jäkla surt speciellt då vi hade en köpare till dem gamla sofforna.
Hur som helst är TV:n på plats (dock ej uppsatt på den nya väggen då vi väntar in soffan för det) och tapeterna uppe på den andra väggen (där vi haft den gamla TV:n). Så söndagskvällen tillbringade vi med att kolla på 3D-filmer. Vi fick bara två glasögon, så jag måste beställa minst fyra st till så att vi har då vi har folk över.
 
Nu ska jag hinka i mig lite kaffe så att jag vaknar till liv...
 
 

Ad infinitum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är äntligen våra (en del av dem i alla fall) bröllopsbilder publicerade på Facebook. Albumet är inte privat så bilderna kan ni se här. Vi är verkligen jättenöjda med både bilderna och fotografen.
 
Snart får vi även publicera bilderna från vigseln och bröllopsfesten. Så det kommer mera ...