30e september 2012

 
 
Vi har precis slängt i oss BigMac, cheeseburgare, pomfritt och en paj från Donken. Hej matkoma! Har ni haft en trevlig helg? Vi var som sagt på dop igår. Det var jättemysigt, och lilla Julian var snäll under hela ceremonin. Tror inte man hörde ett ljud från honom. Sötis. Efteråt var det fest, himla trevligt. Meeen, jag är en dålig bloggerska, inga bilder tog jag överhuvudtaget. 
 
Idag träffade vi D's mamma innan vi åkte hem. Hon hade köpt corsages till oss och dem blev ju jättefina. Jag hade sagt att hon hade fria händer att välja ut dem åt oss, bara dem var vita. Och voila!
 
 
 
 
 
I Sverige brukar man endast klä brudgummen och möjligtvis marskalken/bestman. Enligt traditionen skall corsagen vara plockad ur brudbuketten vilket symboliserar att brud och brudgum binds samman livet ut.
 
I Kroatien klär man oftast alla gäster och förr använde man en kvist av rosmarin då det var en symbol för trohet. Detta används även idag, men på senare tid har det blivit populärare att göra lite mer dekorativa corsages i form av blommor och pynt.
 
Jag hade tänkt att göra just kvistar av rosmarin med en vit rosett från början, då jag tycker att det är fin tradition. Men när man inser just hur många det är man ska göra dagarna innan bröllopet så gick detta alternativ bort. Mina nerver hade knappast hållt haha.
 
D's och hans bestman's samt mina brudtärnors ska jag beställa tillsammans med brudbuketten. Dem ska vara lite större och finare än resten av gästernas samt matcha min bukett. Har tänkt mig något liknande som nedan (dock i vitt).
 
 
 
 
 
 

29e september 2012

 
 
God morgon! Gick upp lite tidigare för att se nya avsnittet av Grey's. Åh, vad sorgligt det var! Nu har vi gjort oss i ordning och ska snart iväg till Varberg.
 
 
 
 
 
Nu ska jag springa iväg och göra i ordning håret. Hoppas ni får en fin dag ♥
 
 
 

Fredagsmys

 
 
Synundersökningen gjord och nya brillor beställda. Dessutom köpte jag en fin klänning till mig själv efter jobbet på Åhlens. Är inne i nån period där jag gillar lite finare kläder, typ blusar/skjortor och klänningar. Perfekt till både jobb och fritid. Kanske blir den imorn på dopet så då får jag väl ta ett kort till bloggen höhö.
 
Hjärtat var ledig idag, så han har tvättat all tvätt vi samlat på oss. När jag kom hem stod middagen dukad och han hade tänt massa ljus i hela lägenheten. Fredagsmys! ♥
 
Kisses and hugs
 
 
 
 
 

Today's Mood

 
 
Denna helgens två favvon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28e september 2012

 
 
Hej allesammans! Min favvodag i veckan, äääntligen fredag ♥
 
Igår var en fullspäckad dag. Panik på jobbet så jag fick hoppa in och jobba eftermiddagsskiftet. Fick gräva fram mina gamla arbetskläder och arbetsskor. Det var roligt och träffa gamla arbetskompisar och jag var grym och gjorde massor. Synd att det inte var en lördag dem behövde mig. Hade inte haft något emot att hoppa in några lördagar och tjäna lite extra cash, speciellt nu när en brudklänning ska inhandlas. Här på kontoret är det ju liksom bara mån-fre. Det var gött förr när man var en "vanlig" ASP:are och kunde jobba över typ jämt hahaha.
 
Hade en synundersökning inbokad igår, men det gick att flytta fram den tills idag. Skönt för då kan jag beställa nya brillor så jag har dem nästa vecka. Ser ju verkligen inte ett skit med mina gamla glasögon längre.
 
Imorgon ska vi på dop för lilla Julian i Varberg. Så idag måste jag köpa nått fint till lill-killen.
 
 
 

26e september 2012

 
 
Idag tog jag bilen till jobbet. Skönt med lite sovmorgon once in a while! Var tvungen att springa in på Office Depot och handla en massa kontorsgrejjer. Sedan ska jag iväg och luncha med min mamma. Hon är ledig idag så det är ju perfa.
 
 
 
 
 
 
Här ser ni mitt lilla kontor. Chefen sitter i rummet bredvid och han tog det stora kontoret. Han var iväg och köpte fläktar innan sommaren (1:a bilden), trots att vi har AC på kontoren, ifall det skulle bli en varm sommar. Kan ju säga att jag bara haft på min 1 gång haha. Vi får byta gardiner och inreda det precis som vi vill. Men jag har inte direkt haft någon större lust att sy ett par finare. Eller köpa en ny blomma haha Denna stackaren blir vattnad en gång i halvåret typ!
 
 
 

BB-Cream

 
 
Köpte Maybellines BB-Cream förra veckan och har redan hunnit använda den ett par gånger. En BB-Cream (Blemish Balm, Blemish Base) är kortfattat en dagkräm med fukt, primer, concealer, färg och solskydd - allt i ett! Den är perfekt om man inte vill använda foundation utan en lätt färgad dagkräm. Alltså är den inte lika täckande som en foundation utan mera naturlig. Just denna från Maybelline utlovar 8-i-1:
 
1) Suddar ut ojämnheter
2) Vårdande
3) Ljusar upp
4) Lugnar huden
5) Förenas enkelt med din hudton
6) Återfuktar
7) Skyddar med spf 30
8) Är oljefri
 
 
 Finns för 109 :- på Kicks
 
 
Jag tycker att den är OK. Har man endast denna får man faktiskt ett naturligt resultat, så den är toppen för dem som inte vill använda foundation, men ändå få lite finare hy då den suddar ut mindre ojämnheter. Jag kör dock med min I.d foundation över, då jag vill ha en mer täckande finish. Har man en blandhy, som jag, så blir man lite glansigare efter ett tag. Så man ska inte låta sig luras av att man får ett matt resultat bara för att den är oljefri. Men man blir inte så där hemskt glansig, som av andra krämer. När denna tar slut ska jag testa en annan, för nu har man inte direkt något att jämföra med.
 
 
 

25e september 2012

 
 
Idag är det en riktigt regnig och grå dag. Konstigt nog så tycker jag att det är mysigt. Längtar faktiskt tills det blir mörkare om dagarna, så man kan tända en massa ljus och lampor där hemma. Så har jag nog aldrig känt innan. Men det jag inte längtar till är kylan. Vissa dagar känner jag för att ta på mig min vinterjacka. Det hade jag gjort om det inte hade sett konstigt ut i september haha.
En annan längtan är den till första advent och framförallt julen. Så himla mysigt med alla juldekorationer och belysningar. Finns nog ingen finare högtid än just denna. Har hittat en hel del amerikanska bloggar som har riktigt fina idéer på juldekorationer man kan göra själv. Kommer dela med mig av vissa, men detta får vänta till slutet på november i alla fall haha.
 
Måste ringa och boka en tid för synundersökning. Börjar se dåligt med mina glasögon. Har ju oftast linserna i, men det är allt skönt att ta ut dem på kvällarna ibland. Dessutom har Lensway 70% rea nu på glasögon och jag har hittat ett par snygga bågar. Har redan liknande fast i svart, men nu när man är brunett tycker jag det är finare med ett par bruna bågar.
 
 
459 :-, ett kap
 
 
 

Inbjudningskort

 
 
Nu har jag slängt iväg ett mejl och påbörjat beställningen av inbjudningskorten. Så spännande! Känns väldigt roligt att man kan vara med och bestämma precis allt, så det känns nästan som om man gör dem själv. Dessutom är dem ju handgjorda och designade bara för oss, så det är en lite lyxigare känsla än att beställa dem från ett tryckeri. När alla detaljer bestämts så kommer vi få hem ett provkort som vi kan klämma och känna på. Är vi nöjda och inte vill göra några ändringar så börjar dem tillverkas.
 
 
 

24e september 2012

 
 
God morgon! Ännu en måndag. Tråkigt att helgerna går alldeles för fort. Är inte så där superpigg idag. Hade en mardröm så jag kunde ha sovit bättre. När blir man för gammal för att drömma om spöken egentligen haha? Fick byta plats med D i sängen så jag låg innerst och han fick krama mig. Sedan fick jag för mig att vi glömt att låsa ytterdörren och såg framför mig hur nån tog sig in i lägenheten. Creepy, men sen somnade jag som tur var!
 
Vi såg The Dictator igår och den var väl sådär. Vissa scener var ju hysteriskt roliga, men mycket var också rätt löjligt. Nu kollar jag lite på om man kan haffa premiärbiljetterna till Hypnotisören på fredag. Den verkar vara skitbra. Har länge velat läsa boken, men nu kan man ju lika gärna se filmen först.
 
 
 

Arbanasi

 
 
Snacka om att bli förvånad att se denna reklamfilm från SPP. Min favoritstrand, Arbanasi, i Zadar. Förut fanns det även ett rep hängandes från ett av träden som man kunde svinga sig ut på och hoppa i vattnet. Lika kul var det att klättra tillbaka upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tårtor i spets

 
 
Fler idéer till bröllopstårtor, men nu i spets. Här och här kan ni se dem jag lagt upp tidigare.
 
 
 
 
 
Vackert!
 
 
 

23e september 2012

 
 
God morgon! Tänkte jag skulle blogga snabbt medans D gör frukost.
Igår var vi som sagt i Thn. Käkade middag och bara umgicks. Ana hade med sig den underbaraste förlovningspresenten till oss från henne och Patrik.
 
 
 
 
 
 
En silverram från Sia. Visst är den underbar? Tack sötaste ♥ Så nu får jag ta mig i kragen och framkalla korten från i somras.
Ana hade även med sig en massa prover på papper till inbjudningskorten. Vi räknade lite på det och att tillverka dem själv skulle innebära att vi sparade 5kr/kort. Så då bestämde vi oss för att beställa i alla fall. När skillnaden, pengamässigt, är så liten kan man lika gärna spara en massa tid istället. 
 
 
 

Ellen

 
 
Vi ska försöka ha en barnfri bröllopsfest. Många gör på detta sätt och jag gillar faktiskt att man slipper spring och stoj. Dessutom blir det trevligare för föräldrarna att slappna av och festa till det. Så skulle i alla fall jag känna om jag hade kids. Vi kommer inte att förbjuda det, men lägga till att vi skulle uppskatta om föräldrarna kom utan barn.
 
Hittade detta roliga klipp på exempel hur man kan gå tillväga när man skall skriva det i inbjudningskorten :-)
 
 
 
 
 
 

Prickiga tårtor

 
 
Vi fortsätter med idéer till bröllopstårtor, nu ett par prickiga varianter. Här kan ni se dem jag skrev om tidigare.
 
 
 
 
 
 

22a september 2012

 
 
God morgon! Sitter och dricker kaffe och surfar runt. När jag satt mig ner i soffan ser jag ett kryp på soffbordet. Snacka om att vara nära en hjärtattack. Hatar kryp alltså!! Men nu är den dödad och nerspolad i toan.
 
Ska ta mig i kragen och röja undan lite här hemma innan D kommer hem från jobbet. Sedan bär det av till Thn. Hörde att mamma fixat en massa käk och annat gott. Ser fram emot smörgåstårtan och räkorna! Hoppas ni får en underbar dag! XoXo
 
 
 
 
 
 

Sååå söt!

 
 
Hittade denna på Dani's blogg. Love it ♥ Stämmer ju riktigt bra på Ruffpuff (förutom det där med grönsakerna, han älskar ju allt), och alla andra hundar för den delen med!
 
 
 
 
 
 

Hemsjö kyrka

 
 
 
 
Förutom festlokalen är nu även kyrkan och prästen bokade. Känns jätteroligt! Nu återstår cateringen, fotografen och bandet kvar att boka. Plus allt annat :-)
 
Vi valde Hemsjö kyrka som ligger ca 5 km ifrån Nääs Slott. Tycker den är ljus och väldigt vacker.
 
 
 
 
 
 
 
 

21e september 2012

 
 
 
 
 
Ääääntligen fredag! Vad ska ni hitta på? Jag ska umgås med min kära syster hela helgen. Ska allt bli mysigt. Man får ju passa på, för vi träffas inte så ofta eftersom hon bor typ 40 mil bort. Jag och D har i alla fall en resa ner till Malmö inplanerad snart (hör du det Ana hihi).
 
 
 

Blommande tårtor

 
 
Bröllopstårtor dekorerade med (ätbara)blommor är så himla romantiskt. Finast blir det om man matchar blommorna till tårtan med dem man har i brudbuketten. Gillar även att man på senare tid börjat skippa tårtdekorationerna i form av brudparet på toppen. 
 
 
 
Diets are for losers, eat the cake
 
 
 

20e september 2012

 
 
Hejje kära läsare! Arbetstiden gick toksnabbt idag. Stod löner på schemat och förhoppninsvis är det klart imorgon. Deadlinen är först på måndag så det är ju lugnt.
Imorgon är det fredag och då kommer min syster, hennes sambo och Stanka och hälsar på över helgen. Yeyyyy!!
 
 
 
 
 
 

19e september 2012

 
 
Idag är en riktig slappardag. Vi ska ladda med gotta och parkera oss framför tv:n. Mysigt att det blivit mörkare nu så man kan tända lite ljus.
 
Jag har inte så där super många drömmar, men jag gillar verkligen idéen med att fylla en glasburk med söta önskningar. Eller så kanske jag ska satsa på en mindre bara ...
 
 
 
 
 
 

Pioner

 
 
Pionen är rik, romantisk och längtansfull. Den är ett uttryck för lyckönskningar för ett lyckligt liv, eller in i ett lyckligt äktenskap. Legenden säger att pionen uppkallades efter gudarnas läkare Paeonu, som hade besparats ödet att kunna dö, som andra dödliga, och blev av gudarna förvandlad till blomman Pion.
Ljuvligt att pionen anses vara ett tecken på lycka att ingå äktenskap ♥
 
 
 
 
 

Den perfekta färgpaletten

 
 
Efter jobbet idag svängde jag in på Blomsterlandet. Pratade med en jättetrevlig tjej i över en halvtimme. Toppen med någon som förklarar och visar exempel för en som mig som suger på detta. När det kommer till snittblommor så gillar jag liksom krispiga tulpaner, sockersöta pioner och vackra kallor (?stavning). Rosor är jag inte så mycket för. Vita eller ljusrosa rosor kan jag väl köpa, men alla andra färger njaaa... Min sambo har ju lärt sig detta den hårda vägen. Han har kommit hem med blommor till mig (oftast har det vart just röda rosor) och ibland har jag ju fått ett bryt. Snäll tjej han har va haha. Men det har gett resultat för jäklar vad fina blommor jag har fått sen!!
I alla fall så verkar det finnas en hel del fint som är både ljusare rosa och lite mörkare i maj. Så det skulle inte vara några problem att välja något som man kan slänga in bland allt det vita i bordsdekorationerna.
Fick även reda på att man kan köpa pioner i maj. Har vart lite orolig då en annan sagt att det var alldeles för tidigt att hitta pioner då. Där satt jag med huuuur många inspirationsbilder på brudbuketter som helst med just pioner och hade nästan bestämt mig att jag ville ha just dessa. Så det var hur kul som helst att höra.
 
Vidare på Panduro så var det värre. Hittade egentligen inte alls vare sig en ljus ljus rosa eller puderrosa färg på pappren som stämde överens med det jag tänkt mig.
 
 
 
 
 
Ja, ni ser ju! Köpte med mig två olika gråa papper dessutom (ingen aning om varför), men dem vill jag inte ens ha. Så jag får fortsätta klura på detta. Ska göra ett par provkort och kolla hur det blir. Säljaren skrev upp priserna på ALLT så nu kan jag verkligen kolla vad ett kort kommer gå på. Vet inte riktigt om det blir så mycket billigare än 40 kr/st som dem kostar att beställa färdiga. 
 
 
 
 
 
 
Inspirerad av Lana Del Rey i förra inlägget, så jag lämnar er med denna och går och smuttar på lite vitt så här på tisdagskvällen. Kisses♥
 
 
 

Lana Del Rey for H&M

 
 
Lana Del Rey for H&M
 
 
 
Sitter och bläddrar i nya H&M. Massa fint och vad glatt överraskad jag blev när jag såg Lana på framsidan. Har ju lyssnat sönder hennes skiva ända sen jag hörde Video Games i ett Gossip Girl avsnitt förra hösten.
 
 
 
 
 
 
Chuck alltså ♥
 
 
 

18e september 2012

 
 
Ska snart iväg på möte, så det blir tidig hemgång idag också. 2 dagar på raken med möten, så veckan har börjat bra!
 
Min to do-lista idag är att besöka Blomsterlandet för att kolla (färger) blommor, och Panduro för att kika efter material till inbjudningskorten. Håller tummarna för att allt blir som jag tänkt mig!
 
Detta blev ju verkligen ett supersnabbt och tråkigt inlägg, men håll till godo :-)
 
 
 
 

Telia Zappa

 
 
Igår när jag kom hem från Trollhättan säger D att fjärrkontrollen till boxen inte funkar. Låter som det är tusen småbitar som gått sönder inuti den, och ingen av oss minns om vi tappat den i golvet. Hur som helst så zappar han utan att jag märker något och till slut frågar han "hur tror du att jag zappar mellan kanalerna om fjärrkontrollen är sönder?". Och först då ser jag att han gör det med sin mobil hahaha. Så tills Telia skickar ut en ny fjärrkontroll zappar vi med våra mobiler och det ser förjäkla roligt ut alltså!
 
 
 
 
 

17e september 2012

 
 
Blev en kort paus från bloggen över helgen. Gäller ju att ha något att skriva om så man inte tröttnar.
 
På fredag kväll hängde jag med Jasmina. Vi käkade chokladmoussetårta och kollade tjejfilm. Ögongodis i form av Zac Efron och The Lucky One. Heelt ok och gullig film. Nicholas Sparks kan ju detta med romantik, men The Notebook var sååå mycket bättre.
 
På lördagen drog jag hem till mamma och pappa för att mysa och stannade hela helgen. Som vanligt blev det en hel del bröllopsplanering och nu har vi kommit en bra bit på vägen. Men jag har fortfarande tusen idéer kvar :-) Hur som helst så har jag bestämt mig för vilka inbjudningskort det blir. Dem kommer upp i bloggen så fort dem är ivägskickade, så ni får hålla er till februari!! Jag veeet, stör mig också på folk som är så där jobbigt hemlighetsfulla. Men lite överraskningar måste det ju bli. Att beställa dem i sitt orginal kostar 40 kr/styck, så jag har bestämt mig för att göra dem själv. Det blir förhoppningsvis lite billigare på detta sätt, men framförallt så tror jag att det blir roligare.
 
Sedan så har jag bestämt att tillsätta en till färg på ett fåtal detaljer. Jag vill ha det vitt, vitt, vitt. Med tanke på lokalen så är just vitt finast. Men för att det inte ska bli för sterilt så har jag tänkt att bryta av med antingen en väldigt ljus ljus ljus rosa eller puderrosa (beige-brun-rosa typ). Det är väldigt viktigt att helheten förblir vit och att det är stilrent och elegant. Man vill ju inte att det ska kännas alldeles för pråligt. Har googlat lite för att kunna visa vilken rosa det är jag har i åtanke (så fäst er inte vid dekorationerna).
 
 
 
 
 
 
Det är inte 100% så som jag tänkt mig, men på ett ungefär. Svårt att hitta just den färgen som man har i huvudet. Jag vill att man tänker vitt när man stiger in i festlokalen och sen se att det finns en till färgklick. Inbjudningskorten skall gå i vitt samt denna rosa färg. I festlokalen skall detta tas upp på menyerna och bordsplaceringarna (som ska vara utformade enligt samma utseende som just inbjudningskorten). Gillar idéen att man har en röd tråd som löper igenom allt! Sedan skall även lite blommor (på borden/i lokalen) vara ljus/puder rosa, resten vitt. Tror det kommer bli himla fint, inga skrikiga färger överhuvudtaget. 
 
Imorgon ska jag springa in på Blomsterlandet och prata blommor i denna färgskala. När man vet utbudet i maj månad av antingen ljus rosa eller puderrosa blommor, blir det nog mycket lättare att bestämma sig för vilken av dessa två jag skall välja. Spännande...
 
 

14e september 2012

 
 
Snart hemgång, så fort jag plockat ihop alla mina grejjer. Körde lite löner idag och jäklar vad mycket räknande det är. Helt seg i skallen och tror inte ens jag klarar att räkna ut 1 + 1 längre.
 
Hjärtat väntar hemma med Thai takeout och snart är det wineoclock!!!
 
 
 
 

Skor

 
 
Love the shoes. Matt läder och snyggt svarta. Snygga till skinny jeans, men även söta klänningar för att bryta av. Dessa kommer verkligen användas flitigt denna höst/vinter.
 
Idag har vi bara latat oss sen vi kom hem. Blev tacos och mys i soffan. Inga måsten överhuvudtaget. Sååå skönt! 
 
 
 
 


 

13e september 2012

 
 
Vilket bra avsnitt det var igår!! Ni som inte kollar på Sons of Anarchy måste verkligen göra det! Sjukt spännande också! Jag hade tittat på serien ett tag och när jag sett sista avsnittet på fjärde säsongen så gick jag runt hemma och sa (till D) "åååhhhh, var bra det vaaar. du måste seeeee det". Jag hade gjort det innan också men han var aldrig intresserad. Så jag köpte hem de första tre säsongerna och så en bakissöndag började vi titta. Jag kan säga att D plöjde igenom de tre första säsongerna på ett par dagar. Han tyckte det var det bästa han sett och undrade varför jag aldrig sagt att det var såååå bra. Det var typ det jag gjort hela tiden! Sen laddade jag hem fjärde säsongen (fanns inte att köpa förräns nu) och efter att han hade sett den så gick vi båda och väntade på femman. Den här låten är ju också too die for!!
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag ändå är inne på detta ämne kan jag tipsa om en annan serie vi ser ihop (behöver nog inte gå in på alla andra tjejserier jag ser själv, sparar vi till en annan gång); Game of Thrones. Denna är också sjuuuukt bra, spännande och annorlunda. En rolig grej är att andra säsongen bland annat spelades in i vackra Dubrovnik i Kroatien. Lite kul att se dem uppe på väggarna runt gamla stan där man själv gått liksom.
 
 
 

Fönstershoppar

 
 
Mittemellan googlandet av inbjudningskort och väntan på att nya avsnittet (som vi längtat!!!!) av Sons of Anarchy laddas ned, hinner jag med att fönstershoppa och blogga! Multitasking på hög nivå! Är på jakt efter en ny varm kappa eller kanske möjligtvis en lite tjockare parkas, men hittar inget som jag veeerkligen gillar. Frustrerande!
 
D är iväg på match och borde komma när som, då ska vi kolla SoA och mysa. Nu när det blivit mörkare kan man börja att tända ljus i massor igen! Nä, jag ska hinna slänga ihop två smoothies också ...
 
 
 




Pom Poms

 
 
Pom Poms funkar riktigt bra som dekoration vid bröllop. I ♥ them! Blir ju jättesött med en del sånna hängandes fritt lite överallt. Här är ett par bilder som inspiration.
 
 
 
Dem i tyll är såååå fina ju!
 
 
 Vackert om man har ett rosa tema
 
 
Dekoration vid borden
 
 

12e september 2012

 
 
Vi inleder denna onsdag med en supersöt♥ Pom Pom DIY tutorial.
 
 
 
 
 
Antingen väljer man samma färg på pappersbitarna eller olika för att få till effekten som på bild nr 6.
 
 

Flätor

 
 
Älskar flätor i alla former. När jag gifter mig skulle jag vilja ha håret helt utsläppt eller halvupsatt, men det ska vara någon form av fläta i. Jag är inte något större fan av riktiga uppsättningar alls. Tog dock med ett par nedan som jag tycker är vackra och som jag skulle kunna ha om man gjorde om dem liite :) Visst är dem fina?
 
 
 
 
 
 
 

Checklista


 
Detta kommer ju bli en riktig bröllopsblogg fram tills den 25:e maj. Finns ju inget roligare än att planera inför denna dag för tillfället. Bara att googla bilder för idéer och inspiration är jättekul!!
 
Jag har olika mappar som "dukningar", "dekorationer", "hår", "brudklänningar" och så vidare (listan är lång) där jag samlar allt jag tycker är intressant och fint. Med alla bilder jag samlat på mig kan jag nog planera ett tjugotal bröllop istället för ett :-) Kommer lägga upp en hel del material här i bloggen, kanske inte nödvändigtvis allt jag kommer ha för några överraskningsmoment måste det finnas utrymme för.
 
Är medlem på en toppen amerikansk sida, The Knot, där det finns allt. Man kan sitta och surfa och inspireras i timmar. Men det roligaste är att man lägger upp sin egen sida och i stort sett sköter allt genom den. Tex kan man lägga upp sin gästlista och ordna med bordsplaceringarna med hjälp av olika verktyg. Sedan kan man även besöka andra bride-to-bee's och se hur långt dem har kommit, titta på deras inspiration boards och prata med dem. Suuuperroligt!
Har börjat bocka av lite på checklistan. Toppen med en sådan, för när man har massor att tänka på kan man nog glömma även dem viktigaste sakerna.
 
 
 
 

Park West

 
 
Måste visa mina nya dressade kängor från Park West.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från Heppo

11e september 2012

 
 
Tjohej till mina (hittills) sex läsare där ute ♥ Det är en lång väg att gå för att komma upp till Blondinbellas statistik! Men det är nog roligare att blogga när man inte fläker ut sig för hela Sverige ...tror jag!
 
Längtade till dem där 25 graderna som utlovades igår och idag och tänkte genast på vilka mysiga fikor det skulle bli efter jobbet. Men ärligt talat.. inte mycket till solsken.
 
Som jag tidigare skrivit har vi bokat lokalen till bröllopsfesten. Den ska hållas på Nääs Slott i Lekhuset. Många hus på Nääs är från 1800 talet och väldigt vackra. Lekhuset är det största och rymmer 250 sittande gäster. Det uppfördes 1906 som gymnastiksal och har en vidunderlig takhöjd. Den bevarade inredningen gör byggnaden unik. Att hyra Lekhuset (fre-sön) kostar 15 000 kr. Bjuder på ett par egna och lånade bilder från deras hemsida.
 
 
 

När vi var där och tittade så skulle det hållas en konsert senare på kvällen. Därav alla stolar och hängare. Tror det kommer bli himla fint när allt är på sin plats och dekorerat. Ser det nästan framför mig ...
 
 

9e september 2012

 
 
Aida blev firad med påmpa och ståt igår kväll. Det var verkligen jättetrevligt och fullt med folk. Hon hade varit superduktig och lagat hur mycket mat som helst. Vi var först på plats och fick höra en underbar nyhet, dem väntar nämligen bebis nr två. Så himla glad för deras skull!
 
Idag ska jag hälsa på världens bästa föräldrar (lillebror kan diskuteras). Jag förväntar mig god mat och efterrätt, och en matlåda till jobbet imorgon. Annars har jag inga andra krav :-) Sedan ska jag pussas med Ruffpuff. Har hört att det blivit ett antal rymningar hemifrån för den bushunden! A dog's gotta do what a dog's gotta do ...tydligen!
 
 
 
 
 

8e september 2012

 
 
Vi hade en jätte jättetrevlig kväll igår hemma hos Helena & Kim. Trots att jag vart där par gånger innan så lyckas vi köra fel och hamnar på Stenungsbaden haha. Typiskt mig!! Men när vi väl hittade och kom fram så bjöd dem på supergod mat, vin och efterrätt. Vi pratade en hel del om bröllop, lika mycket som jag längtar till mitt längtar jag nog till deras! D var sååå impad av deras hus och läget.
 
Vi bestämde att vi ska åka och hälsa på Martina i Oslo 5-7 oktober. Alltid kul när trion återförenas!
 
Nu ska jag springa ner till tvättstugan medans D fixar frukost. Han ska tydligen iväg och provköra nya Subaro efteråt och tjatar om att jag ska hänga med. Vi får se...
 
 

Divno je biti nekome nesto

 
 
En annan vacker låt som vi har lyssnat på är denna. Den har också en väldigt vacker text och är nog låten som kommer efter vår första dans.
 
 
 
 
Mogli bi smo ugasiti svjetlo 
I bit' svoji 
kad nas to vec mami. 

Ti si odmor na dugom putu, 
vjetar sto me goni, 
na lutanja, 
vjetar sto me goni. 

I mozda nikad nisam htio 
Ovako kao nocas, 
da ti pozelim, 
najljepsu, laku noc. 

Divno je biti, nekome nesto 
Divno je biti, tebi sve
Ljubomorno cuvam
Ove njezne sate
Da me uvijek prate 
dok nisam tu ..

Sve dok te drzim 
cvrsto za ruku, 
nikog na svijetu, 
ja se ne bojim. 

Ti si odmor na dugom putu, 
vjetar sto me goni,
na lutanja, vjetar sto me goni. 

I mozda nikad nisam htio 
Ovako kao nocas, 
da ti pozelim, 
najljepsu, laku noc. 

Divno je biti, nekome nesto 
Divno je biti, tebi sve
Ljubomorno cuvam
Ove njezne sate
Da me uvijek 
prate dok nisam tu ..
 
 

Zaplesi sa mnom ovaj ples

 
 
Här är en stark kandidat till vår första dans. Jag är heeeelt kär i denna låten och har nog en liten crush på Luka ♥ för den delen med! Låten är på kroatiska och texten också men vad vore världen utan Google translate :-)
 
 
 
 
 
 
Obuci haljinu, cipele najljepse sto imas
na lice stavi smijeh 
a ja cu doci po tebe
kad krene ova noc 
tisucu koraka za dvoje
zaplesi sa mnom ovaj ples

U ponoc zvoni sat
njezna i lagana ko svila
zaustavljas mi dah
necu ti reci jer vec znas
e kad bih mogao 
sad bih poletio bez krila
dok pleses sa mnom ovaj ples

Ref.
Ponekad pozelim da te stavim u njedra
i da zaboravim koji je dan i gdje sam
ponekad pomislim, tako blizu je sreca
dok pleses sa mnom ovaj ples

Nad morem mjesec mlad
u oci skupila si zvijezde
ko nikad do sad 
srce mi salje dobru vijest
e kad bih mogao 
sad bih zaustavio vrijeme
dok pleses sa mnom ovaj ples
 
 
 

7e september 2012

 
 
Äääntligen fredag igen. Veckorna går så himla fort nuförtiden. Det är faktiskt lite skönt, för då betyder det att det snart är jul!! Åh, finns ju inget myyysigare! Nu ska jag få undan lite jobb här på kontoret och sen bär det av hemåt.
 
Ikväll ska vi styra kosan mot Lilla Askerön och hälsa på finfina Helena & Kim. Ska bli hur roligt som helst. Det är synd att vi inte kan sova över, så någon måste offra sig och avstå fredagsvinet. Hmmm, tufft val kan jag säga :-)
 
 
Vi innan en utekväll i Gbg för ett par år sedan
 

Fler varianter

 
 
Här är ännu mer inspo . . .
 
 
 

Dreamcatcher

 
 

Sen jag var liten har jag alltid tyckt drömfångare är såå himla fina. Minns jag hade en i mitt gamla flickrum, och så har jag haft ett par som halsband/örhängen. Det roligast måste ändå vara att göra en helt själv och det finns hur många varianter/utseenden som helst. Har hittat en rätt bra DIY Tutorial.
 

Börja med att klä den valda ringen, man kan ju lämna den som den är också. Här har dem valt att klä den i svart garn. Nästa steg är att göra en ögla i toppen, som den sedan ska hänga i. På bilden kan öglan flyttas runt ringen, men den ska självklart sättas fast.
 
Att göra det sk "spindelnätsmönstret" är samma under hela processen. Garnet ska över ringen, och sedan genom öglan.
 
 

Dra åt och upprepa.
 
 

När man har kommit till den andra raden, ska garnet inte över ringen utan över stygnet (man gjort innan) istället. Samma gäller för de andra raderna som följer.
 
 

Vill man kan man sätta in pärlor eller stenar medan man håller på med raderna och jobbar sig mot mitten. På bilden har man knytit fast pärlorna, istället för att trä på dem, men detta är en smaksak.
 
 

Fortsätt tills du är nöjd med hålet i mitten. Därefter skall garnet knytas fast. Klipp inte av garnet än utan tänk på att ha en bit kvar som hänger fritt, det är där fjädrarna ska fästas. Man kan även knyta fast extra garn ifall man vill ha flera rader med fjädrar som hänger. Enklast är att limma fast fjädrarna.
 
 
 Och så här ser det färdiga resultatet ut.
 
 

Tjejen som gjort denna heter Adelyn och hennes fullständiga tutorial hittar ni här.
 
 

6e september 2012

 
 
Rise and shineee sleepy heads! Idag är jag inte pigg. Sprang till bussen och hann precis. Sedan så vaknar jag med ett ryck och inser att vi står på Resecentrum och att alla nästan stigit av. Hade ju vart heelt fantastiskt om jag hade vaknat ett par minuter senare på väg tillbaka till Uddevalla ... NOT!
 
Igår kväll var vi en sväng förbi Jasmina & Ado. Blev en hel del skratt och tjöt! Himla fint dem fått det i den nya lägenheten.
 
Efter jobbet måste jag ut till stan och handla något till Helena & Kim och en födelsedagspresent till Aida, som vi ska fira på lördag. Rooolig helg inväntas!!
 
 
Så här glada är tydligen vissa när dem vaknar. Min första tanke är alltid "jag MÅSTE ändra den jäkla larmsignalen"!!!
 
 

Be my maid?

 
 
Finns så himla många olika sätt att fråga sina brudtärnor (om dem vill bli just brudtärnor). Älskar detta, hur gulligt är det inte liksom? Kommer absolut att göra något sådant här själv. Här nedan är ett par olika och kreativa sätt att gå tillväga.
 
 
Favoritvinet med en söt text eller ett smycke
 
 
Sött
 
Ett kort
 
En ask med godsaker
 
 
Denna nedan är min absoluta favorit. Heeelt underbart sätt att fråga någon på. Hade en tjejkompis kommit med denna till mig hade jag svimmat. Nu gäller det ju bara att skapa denna!
 
 

Lägg märke till dem olika korten. Man kan förklara hur man vill att brudtärnornas klänningar ska se ut, vad deras roller är och kanske även temat som man tänkt sig. Så att dem är med i planeringen. Supersmart!
Såg att det även finns liknande sätt att fråga sin/sina "groomsmen". Inte lika sockersöta, men ändå.
 
 

4e september 2012

 
 
Sen lunch på jobbet idag. Så istället för att sitta själv, då de andra redan käkat passar jag på att slänga in ett blogginlägg.
 
Har skickat iväg ett sms till min darling Helena. Jag och D är sugna på att dra ut till lilla Askerön och hälsa på henne och Kim nu på fredag. Eftersom vi hälsar på dem i huset för första gången tillsammans, klurar jag på vad man kan köpa till dem som en sen inflyttningspresent. Svååårt! Ska bli så roligt att träffa dem. Dem förlovade sig typ en månad innan oss, så nu har vi även det gemensamt. Såå mysigt! Kan tänka mig att vi kommer ha en himla massa att prata om. Dessutom är hon och jag sugna på att åka till Oslo och hälsa på Martina i oktober. Lika bra att kolla efter en ledig helg redan nu om detta ska bli av :-)
 
 
 

3e september 2012

 
 
Hade jag vart lite mindre traditionell så hade jag helt klart satsat på en brudklänning av australiensiska Anna Campbell, som är vintage inspirerade och så himla romantiska.
 
 
 

Helt underbara ♥ Priset på en brudklänning från Anna Campbell ligger mellan $2000-$4000 och det tar tydligen ett par månader för henne att skapa en sådan här sockersöt skapelse!



Just det ja!

 
Det roligaste som hänt idag är ju helt klart att vi äntligen lyckats bestämma plats och datum för bröllopet. Fan vilken pärs det vart. Att hitta en fin lokal som rymmer 150 pers och att det dussutom finns utrymme för ett dansgolv har ju nästan vart omöjligt. Men nu äntligen är allt klart och bokat. 25 maj 2013 är THE BIG DAY, och bröllopsfesten är på Nääs. Jättevackert ställe med vackra hus från förra seklet, en stor park och så självklart Nääs slott. Tänk vilka fina bröllopskort!! Om bara vädret kunde vara på vår sida, kommer ju hålla både tummar och tår tills dess.
 
 
Rovinj 2012-08-03
 

Sunday night

 
Yes, det blev ju som sagt en tur till Torp för oss. Har kommit en himla massa fina höstkläder. Jag var ute efter lite skjortor och lyckades hitta två fina inne på H&M. Å så slank det med en tröja också. 
 
 
 
 
Får nog ta en runda på Torp i veckan igen fast utan D, så jag slipper stressa. 

2A SEPTEMBER 2012

 
Igår hade jag som sagt en hel dag inbokad med ASP. Åh, vad kul vi hade. Vi gjorde Gbg, Liseberg och avslutade kvällen på hemmaplan och Butlers. Bäästa arbetskompisarna har man ju! ♥
Men fan vad gammal man blivit, en riktig fegis. Knappt så man vågar åka något på Liseberg utan att få dödsångest. När hände detta liksom?! Note to me; att tänka på vad som kan gå sönder innan man bestämmer sig för att åka något = TANTVARNING!!! Roligast var ju när vi skulle avsluta med Kållerado, blött och kallt blev det! Och blötast blev chefen, som inte ens ville åka, utan blev övertalad haha
 
För att råda bot på denna gråa söndag flyr jag och D till Torp...