Babybump vecka 19 ---> 20

 
 
Vi ska få en tjej!!!! Såå himla roligt! Jag och D var helt inställda på att det var en till liten kille, så snacka om överraskning. Det hade vi inte alls räknat med. Jätteroligt att ha en av varje.
 
Eftersom vi fick gå på två ultraljud och aldrig fick något BF första gången så var det ju ingen idé att lägga upp en Babybump förra veckan. På andra ultraljudet fick vi äntligen ett BF och blev framflyttade 2 dagar (12 oktober istället för 14 oktober) så här kommer nu Babybump i vecka 20.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 20 veckor (19+2).
Kön: Tjej! :-)
Viktuppgång: 5,3 kg.
Kläder: Samma som förra veckan. 
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Typ hundra kisspauser emellan. Alltså hur ska det bli senare?! My god!
Bäst denna veckan: Ultraljudet helt klart!
Saknar: Inget denna veckan. Wohoo!
Cravings: Har slinkit ner lite för mycket av Sias glass Kladdkaka. Sååå jäkla god! Nu börjar det spela roll för bebisens födelsevikt vad man stoppar i sig, så skärpning får det bli!
Bebisens rörelser: Inget ännu.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Super duper glad!
Ser fram emot: Att känna rörelser!
 
Andra symptom: Nämnde jag det om att vara kissnödig?!
 
 
 

Envis liten rackare

 
 
Bebis nr 2 är lik sin storebror. För precis som med Ivano har det blivit två ultraljud. Vi får nog bara envisa ungar.
 
I fredags så kunde dem se att allt såg bra ut och att det var en frisk liten där inne. Sedan ska man mäta lårbenet, magsäcken och huvudet för att se att bebisen växt som den ska. Och precis som med Ivano var det just huvudet dem inte kunde mäta. Måttet på huvudet är det som ger datumet för den beräknade förlossningen. Så helst ska bebisen ha huvudet i en viss nivå för att dem ska kunna mäta mellan öronen för att få ett så exakt datum som möjligt. Men vår lilla låg längst in, upp och ner och vägrade vända på sig. Trots att mamma både fick gå och kissa, studsa och buffa på magen. Kön fick vi allafall reda på. Det var inte alls svårt att se.
 
Eftersom vi ändå skulle tillbaka igår, så bestämde jag och D oss för att vänta med att berätta könet, förutom för dem närmsta. Även om dem var säkra skadade det ju inte att kolla igen liksom. Igår var det dags igen och visst var det samma kön fortfarande. Även denna gången fick vi kämpa lite och till slut samlades alla mått in. Phuuu! Vi blev framflyttade två dagar, så istället för 14 oktober kommer mini den 12 oktober. Helt galet att vi om bara ca 4 månader är 4 stycken här hemma.
 
 
 
 
 
 
Man får en hel del bilder när man får gå flera gånger!
 
 
 

Ultraljud imorgon

 
 
Äntligen har det blivit dags för RUL. Vi är nog lite nervösa inför imorgon, man vill ju att allt ska se bra ut och att mini är frisk och kry. Sedan så är det klart att man är uppspelt och supernyfiken på vem det är som gömmer sig där inne. En lillebror eller en lillasyster.
 
Kön spelar verkligen ingen roll för oss. Det viktigaste är att bebisen är frisk. Men vi tror båda att det är en lillebror där inne. Jag tror att Ivano hade gillat det liiite mer. En bästa kompis att busa och leka med. Jag själv tycker små pojkar är det coolaste, sötaste och roligaste som finns, så det hade inte varit fel att få en till. Ser mig verkligen som en pojk-mamma. En flicka hade också varit kul, just för att man då har en av varje. Aja, vi får helt enkelt se imorgon. 
 
Sååå spännande. . . 
 
 
 
 
 
 

Babybump vecka 18

 
 
Veckan innan man ska på RUL är extra spännande. Dels för att man för första gången får träffa mini där inne och får reda på att allt är ok, men också för att man (förhoppningsvis) får reda på kön!!! Åhh vad vi längtar.
 
Måste tänka på detta med klädseln nästa gång. Inte så smart att välja vitt framför en vit vägg. Och så ser man inte magen jättebra heller. Men men. . .
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 18 veckor (17+3).
Kön: Snaaaaart kanske vi vet!!!
Viktuppgång: 4,4 kg.
Kläder: Fortfarande nöjd med utbudet, då jag kan klämma in mig i allt gammalt ännu. Men så fort jag kommer hem knäpper jag upp knappen i jeansen.
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Bra, när man inte är uppe och kissar eller Ivano ligger på en. 
Bäst denna veckan: Bokat tid hos frissan!
Saknar: Lufttorkad skinka och god salami, utan att hålla på och frysa in det först. Måste erkänna att jag fuskat och ätit en del, utan att först ha haft det i frysen i 3 dagar. Men det är ju sååå gott alltså...
Cravings: Vitkål?!
Bebisens rörelser: Inget ännu.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Normal.
Ser fram emot: Ultraljudet!!! På fredag är det dags!
 
Andra symptom: Gamla vanliga. Händer ju inte så mycket så här i början.
 
 

Babybump vecka 17

 
 
Jag glömde lägga ut denna förra veckan. Men nu kör vi igen tycker jag! Note to self! Måla tavlorna och ta kort på magen när Ivano sover. Stressigt annars eftersom han hittar på en massa bus under tiden eller bara springer in i bilden ha ha.
 
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 17 veckor (16+3).
Kön: Det vet vi inte ännu.
Viktuppgång: 4,2 kg.
Kläder: Jag får fortfarande på mig mina gamla byxor, men det är tight alltså. Köpte ett par snygga, ljusa mammajeans i mars (var verkligen ute i god tid denna gången) så dem väljer jag oftast. Såå sköna. Får gräva fram mina gamla mammabyxor. Linnen och blusar går hur bra som helst.
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Sover bra, men vaknar ju minst 2 ggr för att gå upp och kissa.
Bäst denna veckan: Att vi dragit igång detta "Babybump2" projekt igen!!!
Saknar: Har ju som vanligt saknat alkohol ibland, eller bara det att kunna ta ett glas vin en fredagkväll.
Cravings: Kiwi och sura S.
Bebisens rörelser: Inget ännu.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Normal.
Ser fram emot: Sommaren!
 
Andra symptom: Nu när både illamåendet och tröttheten är ett minne blott så känner jag mig jättebra. Dem enda symptomen för tillfället är kissnödighet och att jag är täppt i näsan. Båda är nästan bara förekommande på nätterna. Lägligt värre va?
 
 

Here we go again. . .

 
 
 
 
 
Äääntligen utökar vi familjen. Känns så himla roligt. Även om det var planerat så blev vi jättechockade att det tog sig så fort. Bam! Försök nr 1 typ ha ha. precis som sist. Vi är väldigt tacksamma över detta.
 
Skillnaden mot förra graviditeten var att jag de första veckorna denna gången mådde illa mera. Som tur var, var det aldrig så mycket att jag faktiskt spydde, men ofta trodde jag nästan att jag skulle göra det. Vecka 11 gick det över i alla fall (thank God!).
Jag var dessutom mycket tröttare denna gången. Gick nog inte och lade mig senare än kl 22 varje kväll och gick upp då Ivano går upp på morgonen, runt kl 8-8.30. Ändå kunde jag känna mig supertrött och helt slut mot kvällarna. Kanske har det att göra med det att man redan har en liten att ta hand om. Sist gång hade man ju bara sig själv att tänka på. Hur som helst är det bättre med tröttheten nu också. Nu känner jag mig precis som vanligt igen, med andra ord känner jag inte något alls. Magen växer och syns snabbare, men så säger ju alla att det är andra gången.
 
Förhoppningsvis tar jag mig tiden att börja blogga igen. Kanske var lite väl optimistisk när jag trodde att jag skulle klara av att skriva en massa inlägg som förut. Det här med att vara mammaledig och samtidigt jobba heltid är ju fullt upp redan som det är. Vi får se helt enkelt, annars får ni bara stå ut med en massa "Babybump x 2" bilder.
 
Puss ♥