31a december 2012

 
 
Har ni bestämt nyårsstassen ännu? Blir nog den lilla svarta för mig, eller möjligen en sandfärgad klänning från Zara.
 
I natt vaknade jag av att någon slår och bankar i trapphuset. Det låter som om dem försöker bryta sig in i en lägenhet. D hade redan gått upp och tittade ut genom kikhålet. Då säger han att det är brandkåren som försöker ta sig in i en lägenhet på våningen under. Snacka om att få ännu mer panik då, jag trodde det hade börjat brinna. Men  brandkåren skulle endast bända upp dörren så att amulanspersonalen kunde ta sig in.
Det är en tjej i min ålder som bor just i den lägenheten. Undrar verkligen vad det är som har hänt. Hoppas det inte är något allvarligt. Vet ju att hon har en hund också. Min sista tanke innan jag somnade var vad som skulle hända med hunden ha ha.
 
Har en del att göra idag innan nyårsfesten börjar och våra gäster anländer. Så det är nog bäst att börja förbereda lite. Det är just då man brukar komma på att något fattas. Så här ser vår meny ut ikväll.
 
 
 
 
Går hem hos alla och är enkelt att förbereda, så slipper man stressa runt som en galning och sminka sig över diskbänken. Hoppas ni får en underbar kväll, vare sig ni firar hemma eller på någon rolig fest.

30e december 2012

 
 
Idag har jag köpt ny mobil. Yayyy, dock får jag vänta i ett par dagar på att få hem den. Jag ville ha en vit igen och tydligen var dem slutsålda överallt. Typiskt, så nu får jag dras med min gamla ett litet tag till.
 
Sedan har vi dividerat vart vi ska fira nyår imorgon. Tradition att detta bestäms dagen innan ha ha. En större fest i Trollhättan med massa folk eller en mindre, mer intim fest hemma hos oss. Till slut valde vi ändå att ha det hemma hos oss. Jag ska börja jobba på onsdag så det känns lite lättare att vakna upp bakis hemma och slippa röra på sig. Så nu sitter jag och letar efter en nyårsmeny så att allt hinner inhandlas ikväll.
 
Roligt att gå tillbaka lite och se vad man hade för sig åren innan.
 
 
 
2007/2008
 
 
 
 
2008/2009
 
 
 
 
2009/2010
 
 
 
 
2010/2011
 
 
 
 
 
2011/2012
 
 
 

29e december 2012

 
 
Igår kväll drog vi ut för ett par drinkar med fina vänner.
 
 
 
 
 
 
Sitter och dricker kaffe och är lite stressad. Idag har jag fullt upp. Ska strax iväg till Torp. Ska kolla på ny mobil och skulle helst av allt vilja få hem en NU, men jag kan inte bestämma mig för vilken jag vill ha. 
 
Sedan ska jag iväg till Stenungsund och besöka min fina vän Jessica. Ska bli hur mysigt som helst. Dessutom får jag äntligen se deras nya hus.
 
Därefter blir det att köra tillbaka till Uddevalla och plocka upp D för att åka vidare till Trollhättan. Vi ska hem till mina föräldrar på middag. D's mamma och hennes sambo är också inbjudna.
 
Better be going!

The dress

 
 
Idag har jag slagit på stort, för idag har jag inhandlat den fiiinaste brudklänningen som finns. Superlycklig och förväntsfull är jag, för jag får vänta i tre månader på att få hem den. Men den som väntar på något gott ...
 
 
 
Sneekpeak

28e december 2012

 
 
God morgon alla fina ♥ Har precis betalat räkningarna, lätt att glömma när man är ledig.
 
Sitter och dricker kaffe i lugn och ro och är lite ...pirrig. Vi lunch kommer mamma och pappa, och sedan ska jag och mamma till en brudaffär här i stan för att beställa min klänning. Jag är sååå excited, dels för att jag äntligen ska beställa den och även för att jag står och väger mellan två klänningar. Det lutar lite mer åt den ena, och man ska ju gå på sin magkänsla. Annars är båda helt underbara så det kan ju inte bli fel vilken jag än väljer. Talk to you soon!
 
 
 

26e & 27e december 2012

 
 
I onsdags så fortsatte julturnén till Davors pappa och Hanna. Ännu mer mat och presenter. Det är tur att julen är över, för vi hade nog fått rulla fram om det hade fortsatt så här.
 
Igår var vi på Torp och trängdes med alla andra. D bytte sina jeans som han hade fått i julklapp av mig. Mina jeans (som jag hade fått av honom) var på rean så jag fick två par för samma pris. 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är dem snygga? Gillar att jag har en lyhörd kille här hemma, så att jag får precis det jag önskar mig. Tack älskling!
 
Annars så hittade vi inte så mycket på rean. Jag köpte ett halsband på Albrekts och D en tröja från Levi's. Nu längtar jag tills det kommer in massa nya och fina vårplagg istället.
 
Vi var även och tittade lite på vigselringar, men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Såg ingen ring som jag verkligen gillade och sedan blev jag smått irriterad på tjejen som jobbade i butiken. Hade själv klarat av hennes jobb tusen gånger bättre. Sedan var det rätt mycket folk så det kan ha haft att göra med att både hon och jag var lite stressade. Jakten får fortsätta!

25e december - Juldagen

 
 
Och så blev det äntligen jul ♥ På juldagen var vi en sväng förbi Davors pappa och sedan hemma hos mina föräldrar på julmiddag. Ana och Patrik hade kommit från Malmö och senare kom även min faster med familj. Det var jättemysigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har ni fått massa fina julklappar? Jag är jättenöjd med mina, fick så himla fina grejjer. Allt från kläder, underkläder, strumpor, smink, smycken och pengar. Dessutom fick jag en gula änkan champagne från chefen innan jag gick på julledighet, nu inväntar vi bara ett speciellt tillfälle innan den öppnas.
 
D har varit värre än ett barn dagarna innan jul. Tjatat och tjatat om att öppna sin julklapp innan det ens blivit jul ha ha. Tillslut öppnade vi dem kvällen innan jul, men mitt krav var att klockan i alla fall fick bli efter tolv. Jag har sagt att han får skärpa sig sedan när vi får barn, för detta tjat har jag hört varenda jul och födelsedag. Faller alltid för det, då jag själv är världens mest nyfikna person.
 
Vi hade tänkt likadant med våra julklappar och köpt jeans till varandra. Dessutom hade båda köpt fel storlek ha ha. Okej, D hade kollat in min storlek på mina Levi's jeans, men tydligen skiljer det sig massor i jämförelse med Tiger jeans som jag fick. Dem fick jag på strax över knäna (?!). Så det får bli en tripp till Torp för att byta dem. Hoppas verkligen dem finns kvar, cause I love them!

Grattis!

 
 
Idag fyller denna pingla år! Grattis i massor min underbara vän ♥
 
 
 

X-mas tree

 
 
Vitt, silver, glitter och glamour.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24e december 2012 - Julafton / Badnjica

 
 
Badnja večer ♥

U našoj kući 
na Badnju večer 
miriši slatki 
vanili šećer. 
A zatim stignu 
borove grane 
i miris prospu na sve strane.

Na njima zvonca 
i kugle sjajne 
šapuću divne 
božićne tajne: 
kako se Isus 
na slami rodi 
i kako zvijezda 
tri kralja vodi.

A ispod bora 
nešto viri: 
šarene vrpce, 
zlatni papiri. 
Darove krasne 
dobit će svatko.

Crkvena zvona 
radosno bruje, 
svečana pjesma 
već se čuje. 
l sva su srca 
puna veselja, 
ljubavi, sreće 
i lijepih želja.
 
 
 
Då var det äntligen dags för julafton.
 
 
 
 
Här bor vi
 
 
 
 
 
Ett hjärta till den sötaste sessan Sara
 
 
 
 
Vi inledde vår julturné och på julafton besökte vi Davors mamma. Det var nästan så att vi rullade hem efter all god mat hon gjort.
 

22a december 2012

 
 
Jag hinner ju inte riktigt blogga dessa dagar, så jag går tillbaks lite i tiden här på bloggen innan det blir som vanligt igen.
 
I fredags åkte jag ju hem till mamma och pappa för lite julstök. Vi började med det årliga pepparkakshus-projektet. Vi höll på sent in på fredag natt. Först spånade vi idéer, sedan skulle pappa rita alla mallar och till slut skulle allt gräddas. På lördagen satte vi ihop huset och dekorerade. Det tar en himla massa tid, men i slutändan är det värt det.
 
 
 
Innan allt sattes ihop
 
Det färdiga resultatet
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag klädde även en gran som står utanför huset. Snacka om julfantaster ha ha.
 
 
 
 
 
 
Lite tråkigt att jag inte hann hjälpa mamma med baket av alla julkakor. Nästa år (som jag alltid säger) ska jag göra det. I år är jag nöjd att jag bara kan plocka med mig en massa hem ha ha.

21a december 2012

 
 
Äntligen fredag vänner, och dessutom är det jullov alldeles strax. Har hunnit med allt jag ska, så nu slipper jag oroa mig.
 
Igår fikade jag med Jaca på mysiga Leijas café i Uddevalla. Dem har så himla goda bakelser så det inte är sant. Tjejerna på Leijas bakar mycket av Leilas (från Leila bakar) recept, och jag tror att dem har valt just namnet Leijas för att det ska efterlikna Leila. Inredning går i vitt och det är väldigt tjejigt med blommiga och rosa detaljer. Supermysigt!
 
 
 
 
 
 
Sedan joinade ju självklart våra män. Därefter drog dem och spelade biljard, medans Jasmina och jag satt hemma hos henne och kollade på Revenge.
 
Jag ska iväg till mina föräldrar nu efter jobbet. Det är dags för mitt och pappas årliga pepparkakshus-projekt. Vi slår alltid på stort, så det är alltså megahus vi snackar om här. Megahus med trädgård, djur och allt som vi kommer på för stunden. Jag är laddad för en jätterolig och lång kväll (läs natt ha ha). Så här såg det ut förra jul.
 
 
 
 
 
 
Ha en underbar helg. ♥ Puss

20e december 2012

 
 
Hej finingar ♥ Busy day idag, men nu kan jag andas ut. Löning imorgon, så det var massor som skulle fixas.
 
Om 15 min ska jag bege mig hemåt. En fika med Jaca står på tur. Har hört på omvägar att våra respektive också skulle hitta på något, så vi får se om dem också dyker upp och stör oss.
 
Igår klädde jag vår julgran. Körde ut D från hemmet och satte igång. Var färdig runt elva, så det blev en sen kväll. Tog ju hur lång tid som helst. Speciellt när jag skulle stå å betrakta den från håll efter varje kula jag hängde på haha. Perfektionist ut i fingertopparna. D var besviken när han kom hem att han inte hade fått vara med. Tror inte han hade pallat mitt beteende och dessutom har han ju vart med alla åren innan.
 
Har bara en mörk Insta bild att bjuda på så länge. Ha en underbar torsdag vänner!
 
 
 

Chuck

 
 
Hur snygg?! I ♥ it!
 
 
 

19e december 2012

 
 
God morgon på er! Vi ska äta julgröt till lunch på jobbet idag, får se hur det går för Magnus har köpt tre påsar med kanelstänger. Jag sa att jag tyckte om lagom (läs lite) med kanel igår, så nu ska han motbevisa mig ha ha. Bara julskinkan som fattas, då hade det varit en perfekt lunch.
 
Igår såg jag det allra sista avsnittet av Gossip Girl. Har inte tyckt det varit så bra på sistone, men dem två sista avsnitten var så jäkla bra. Man fick äntligen reda på vem som var Gossip Girl. Ska inte avslöja något, men det var en person man aldrig kunnat tro.
 
Det jag kan avslöja är att Chuck & Blair gifter sig! Åh, har ju väntat på detta i evigheter. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad vore en final utan två bröllop?!
 
 
 
 

18e december 2012

 
 
Fasiken vad tråkigt väder det börjar bli. Vad händer? Jag vill ha en vit jul, inte en massa slask. Håller tummarna för att det blir en hel del snö de närmaste dagarna.
 
Snart ska vår julgran upp. I min familj brukar vi sätta upp den dagen innan jul, men jag ska göra det lite tidigare. Klara inte av att vänta längre. Detta är verkligen min favorittid på hela året (förutom sommaren) så då vill jag hinna njuta av den.
 
 
 
 
 
 
Förra året blev jag inspirerad av liknande granar som ovan och gjorde mina egna kulor som gnistrade i silver och vitt. Det blev så himla fint att jag aldrig vill byta utseende, men å andra sidan tog det hur lång tid som helst. Hade glitter över hela lägenheten ett tag och fortfarande vittnar en del färgfläckar på vardagsrumsgolvet om detta spektakel, men sådant får man ta.
 
 
 
 
 
 
Hittade denna på mobilen, så den får duga tills granen åker upp. Då får ni se en hel del kort. Jag undrar hur man gör när man får barn. Vi fick ju alltid klä granen som små. Vissa år var det en hel del gör-det-själv pynt som hängde, som man hade gjort på fritids. Sådant fasar jag för. Vissa granar kan ju se rätt fula ut. Eller tycker man det blir fint ändå? JUST på grund av att ens egna barn klätt den? ...tror inte det. Mina framtida barn får helt enkelt ha en egen gran gömd inne på rummet och så får mammas snygga och pimpade gran vara den som syns ha ha. Tyckte det var så kul idag när en här på jobbet tog upp detta. Hennes dotter har haft en egen gran på rummet. Denna jul var första året som dottern fick vara med och klä granen, och då är dottern 15 år. Så det är nog vanligare än man tror.
 
Hoppas ni får en fin tisdag!

17e december 2012

 
 
Måndag morgon ...och jag är så himla seg. Blir att lägga sig tidigt ikväll så att jag är lite piggare resten av veckan. Har en hel del att stå i innan jag går på julledighet, både på jobbet och hemma. Städa och pynta inför jul.
 
Vi har haft det så himla bra i Malmö över helgen. Vi kom fram rätt sent i fredags så första kvällen blev det bara chill över ett par glas vin. Lördagen sprang jag och Ana runt på stan, shoppade till hennes fest och provade brudklänningar. Jätteroligt! Nu har jag ett par alternativ och denna vecka måste jag bestämma mig och beställa. Pirrigt och svårt på samma gång, när alla är så himla fina. Vi fick ta kort på alla ställen vi besökte vilket var toppen. Det är ju så att så fort man provar nästa klänning, glömmer man hur den man provade innan såg ut. Så nu har jag en hel del kort att titta på. Det blir ingen klänning under 10 000 kr, som jag hade hoppats på. Men man gifter sig väl bara en gång, och då känns det lite bättre ha ha.
 
Sedan blev det dags att göra i ordning inför Anas 25-års fest, efter att vi fyra smällt i oss pizzor. Det var superroligt, massa trevliga människor. Födelsedagstjejen fick så himla fina och genomtänkta presenter. Jag hade även ordnat en frågelek, där alla fick svara på frågor om Ana. Otippat var ju att vare sig Patrick eller Davor tog hem segern (D fick 1 poäng av 10 ha ha) utan Abbe, en tjejkompis till Ana. När Stanka tog över rollen som DJ och bytte till balkanmusik blev det en hel del dans och sång. Hur lyckad och blöt kväll som helst ha ha.
 
Igår var det bara deg i soffan framför Hamilton tills det blev dags för D och mig att bege oss hemåt. Ana och Patrick kommer hem över jul, så vi ses snart igen. Men det får verkligen bli ett besök riktigt riktigt snart igen.
 
Annars så har vi även följt Musikhjälpen slaviskt. Bilresan ner till Malmö och hem igen gick fort med hjälp utav Jason, Gina och Kodjo. Vi hann aldrig sticka till Stortorget för att se det irl, men nästa år får vi satsa på det. Kan tänka mig att stämningen är toppen på plats. Har ni önskat låtar? Vi i vår familj har varit duktiga på att stödja i år, och med tanke på vad dem fick in har hela Sverige varit det. Älskar konceptet och har följt det helhjärtat de senaste tre åren.
 
 
 
Musikhjälpen
 
Innan alla partygäster anlänt
 
Ana och Nils
 
Ana och Tomi
 
Jag, Stanka (aka The DJ) och Ana
 
Henrietta och Igor
 
Det fina värdparet
 
Vi
 
 
 
Fattas en himla massa folk, men att ta kort prioriterades inte en kväll som denna. Too much fun! Puss på er.

14e december 2012

 
 
Hej alla fina, äääntligen fredag! Känns som jag skriver det titt som tätt. Veckorna går ju verkligen superfort. Försöker hinna med allt jag ska på jobbet innan hemgång.
 
Fick kontakt med en kantor (kyrkomusiker) igår som jag nu bokat till bröllopet. Det är en sån där viktig grejj som man måste ha, men som är så lätt att glömma bort. När jag ringde och dubbelkollade tiden då vi bokat kyrkan (smart att boka kyrka och sen aldrig skriva upp det) frågade kvinnan på expeditionen vem vi skulle ha som kantor. Just deeeet, tänkte jag då. Det var ju det också. Så jag fick ett nummer och nu är det färdigt. Relativt billigt, 1 000 kr, blev det också (fast nu har jag ingen som helst aning om vad en kantor brukar ta). Hon skulle skicka en skiva hem till oss med olika låtar så att vi lättare ska kunna välja in- och utgångslåt. Här trodde jag det bara fanns EN låt att välja som spelas upp när bruden går nerför altargången. Det tuffa blir att välja psalmerna som spelas under vigseln, har ingen som helst koll på detta. Så jag hoppas att vår präst, Thomas, kan komma med förslag. Sist vi träffades sa han att det skulle komma en ny psalmbok med modernare psalmer, han verkar i alla fall ha koll på detta.
 
Snart kommer D och plockar upp mig och så bär det av till Malmö. Jag hoppas verkligen han får med sig all packning. Har skickat sms hela dagen med "glöm inte det", "glöm inte det", och "glöm för guds skull inte mitt smink (viktigast)" ha ha. Han har det inte lätt.
Jag hoppas vi hinner gå förbi Stortorget så jag får se glasburen i Musikhjälpen. Har ju lyssnat hela veckan så det vore roligt att se det live. Har ni önskat en låt ännu? Jag kommer göra det på plats där.
 
Åh, vilken underbar helg det kommer bli. Så himla roligt att träffa A & P och hänga med dem och fira Ana med dunder och brak.
 
Hoppas ni får en underbar helg. ♥ (glöm inte att hålla tummarna för att jag kommer hem med en klänning nu!)

13e december 2012

 
 
Hej på er! Var ju ledig igår, vad skönt det är att vara just det mitt i veckan. Men när jag vaknade imorse fattade jag inte riktigt om det var torsdag eller måndag.
 
Snart bär det av på en fika med Jasmina. Såå sugen på Espresso House's varma choklad nu. Senare ikväll måste jag packa, för imorgon åker jag och D till Malmö för att hälsa på Ana och Patrik. Ana har sin 25-årsfest på lördag. Jag och hon ska även springa runt i en massa brudklänningsbutiker. Förhoppningsvis kommer jag hem med en klänning, eller så har jag  i alla fall beställt en. Ska bli underbart att sätta en fet bock på den punkten, så länge som jag letat efter en. Pheew, så stor möda som lagts på detta projekt kan den inte vara annat än perfekt ha ha. Hittar jag ingenting ... ja då avbokar vi allt. Så håll tummarna!
 
Hoppas ni får en fin torsdag.

Grattis!

 
 
Idag vill jag hylla två av dem finaste jag vet som fyller år! Min syster Ana och min vän Martina. Jag hoppas att dem blir rejält uppvaktade idag, för det förtjänar dem verkligen! Lots of love to you. ♥
 
 
 

12e december 2012

 
 
Igår blev jag upphämtad efter jobbet av D och överraskad med både middag och blommor. He sure knows how to make me happy! ♥
 
Vi har som vana att testa olika ställen här i Uddevalla varje gång vi firar något eller på Alla Hjärtans dag, men inget slår ju thaimat. Igår blev det dessutom en nostalgitripp när vi valde något från menyn som påminde om det vi käkade mest i Thailand.
 
 
 
 
 
 
 
Idag är jag ledig för vi ska iväg på bröllop i eftermiddag. Diana & Adrian kan ju detta med att välja datum, 121212. Försöker klura ut vad jag ska ha på mig. Det är så jäkla kallt ute idag och jag ser inte fram emot att ha klänning på mig. Men vill man vara fin får man fan lida pin ha ha.

11e december 2012 ♥

 
 
Idag är det ingen vanlig dag, för idag har jag å Davor varit tillsammans i 8 underbara år. ♥
 
Han är världens finaste, snällaste och mest omtänksamma kille som finns. Han är bra på att ta hand om mig och vi har fortfarande jäkligt roligt tillsammans. Trots att det gått åtta år så tar han mig lika lite för givet som i början av vårt förhållande. Det bådar gott och snart väntar ett nytt kapitel, som vi lääängtar tilll och ser fram emot. Love you most!
 
 
 

Leilas Rocky Road

 

Lussekatter

 
 

10e december 2012

 
 
Hej alla fina ♥ Har ni haft en trevlig helg? Själv har jag haft en fantastisk helg. Vi flyttade in i mammas och pappas hus över helgen, då dem var och hälsade på min syster. Så det blev en massa mys med Rufio och Messi. Jag och D bakade lussekatter och gjorde Rocky Road.
 
På lördag kväll var det dags för julbord med dem bästa arbetskompisarna på Buddy's. Vi åt och åt. Så jäkla gott med julskinka (besatt), köttbullar, prinskorv, lax och allt annat. Hej tjockis! Sedan blev det även bowling, och jag är grym på att bowla när jag är lite rund under fötterna. Roligast var ju när man tjuvspelade åt dem som var på toa ha ha.
 
Igår blev det en sväng ut till Överby för lunch med allra finaste Martina och Helena. Martina fick sin födelsedagspresent (hon fyller år på onsdag) av Helena och mig, emellan allt tjöt. Blev en hel del bröllopssnack,. Jag fick förklara upplägget på ett kroatiskt bröllop, då det skiljer sig lite från ett svenskt. Så nu är tjejerna med på noterna.
Vi har bokat in en helg i januari för att träffas alla fyra (me and my bridemaids ♥) och planera. Sedan blir det nog ett antal träffar framöver. Kan ju inte bli fel när brudtärnorna är dem finaste jag vet liksom.
 
Har ju glömt att berätta att D's mamma bokat ett rum till oss tjejer kvällen innan bröllopet på Nääs Slott. Kommer bli helt underbart.
 
 
 
 
De två sista korten har jag snott från David. Tog ju inga kort själv, så ni ser i alla fall en liten del av alla som var med.

Insta

 
 
Såg denna på Facebook, ha ha ha så jäkla bra.
 
 
 
 
 
 
Think it's bad now,
wait until I'm 33.
So many pictures of my kids,
you'll want to murder me.
 
Missed their first steps,
'cause I'm obsessed with
Red-eye,
Red-eye.
 
 
UPDATE: Ser nu att Youtube tagit bort videon pga upphovsrätten. Trööööök!

7e december 2012

 
 
Äntligen freeedag! ♥ Det var inte ens svårt att gå upp imorses, vilket det är för mig alla andra dagar i veckan.
 
Idag flyttar vi in på Björkebacken över helgen. Min familj åker och hälsar på Ana i Malmö, så jag och D ska ta hand om busungarna Ruffe och Messi. Kommer bli hur mysigt som helst.
 
Note to self - glöm inte att handla allt som behövs för att sätta igång bakandet av lussebullar och Rocky Road. Har man lovat så har man, kommer inte ha en glad man hemma annars.
 
Vad ska ni hitta på i helgen?
 
 
 

6e december 2012

 
 
Hej finisar ♥
Underbart väder vi haft idag. Solen har vart framme och allt var stilla, vitt och vackert.
 
Idag firas helgonet S:t Nikolaus. Som barn ställde man sin ena stövel i fönstret och när man vaknade den sjätte december hade man ett paket i den, om man hade varit snäll under året (okej det gjorde jag och min syster ända tills vi flyttade hemifrån ha ha, fast på senare år fick man ju exemplesvis smink istället för leksaker). Ännu en av alla fördelar med att bo hemma.
 
S:t Nikolaus är skyddshelgon för bland annat barn, sjömän, fattiga, ön Sicilien och Paris universitet. Han blev känd för sin givmildhet och skänkte hela sitt arv till dem fattiga, efter att hans föräldrar gått bort. S:t Nikolaus räddade även tre döttrar till en skuldsatt man genom att tre nätter i rad kasta ner en väska med guld till dem. Det är denna berättelse som ligger till grund för jultomten, som kom med presenter genom skorstenen. Santa Claus betyder S:t Nikolaus.
Se, där fick ni till och med en historialektion bara så där.
 
Känns som tiden bara flyger förbi på sistone. Det är roligt för alla oss som längtar till jul, samtidigt som man vill passa på att njuta av denna mysiga tid fram tills dess. Dessutom ska man hinna komma på vad man ska göra på nyår! Det är ju samma sak varenda år, och så bestämmer man sig dagarna innan. Vi har en del planer, men det gäller bara att bestämma sig för något. Inte det lättaste ha ha.
 
 
 

X-mas cookies

 
  
Till helgen ska jag vara duktig och baka lussebullar och rocky road. Jag ska överraska D och bli hemmafru, för det tycker inte han att jag är (i och med att han sköter hushåll, matlagning, tvätt, you name it). Sedan ska jag även inhandla glögg, pepparkakor och ädelost. Så får det bli mys hela helgen (förutom min avstickare på julbord). Vad ska man annars göra i detta snökaos liksom.
 
I min familj (och andra kroatiska familjer) så bakas det kakor och bakelser och julgodis i massor till jul. Jag överdriver nog inte om jag säger att min mamma och pappa gör ett tjugotal olika sorter. Det är galet och underbart, samtidigt som man efter nyår får inleda en superdiet för att bli av med alla tjockiskilon. Men det hör till ha ha. Nu de senaste två-tre åren brukar vi i alla fall säga att varje person får välja två sorter var så att det blir tio olika sorter av kakor och dyl som bakas. Tanken var att vi skulle minska intaget av diverse godsaker (yeah right), men dessvärre gör man ju mera fast av färre sorter, så i slutändan sitter man där som en tjockis på nyår i alla fall.
 
Mitt val brukar bli Bajadera och Raffaello, samma varje år. Min uppgift brukar dock vara att göra Mozartkulor och Raffaelo. Resten fixar mamma och pappa. Dem har det inte lätt dagarna innan jul, och jag är glad att jag inte är "vuxen" ännu. Nu i år funderar jag på att (överraska) göra nått kul hemma själv, och ta med. Finns massa sött att inspireras av på nätet.
 
 
 
 
Lite mer klassiska; Leilas Smore's Whoopies och Rocky Road
 
 
En annan, lite juligare variant på Rocky Road
 
 
 
Cupkakes
 
 
Juliga och jättesöta Cake Pops
 
 
 
 
 
Är ju något att bita i, om man säger så. Kan det inte vara jul ...typ imorn?

5e december 2012

 
 
Brrrr, vilken kall och snöig morgon. Har en megahög med snö utanför mitt fönster här på kontoret, så jag ser inte ens ut längre och den bara fortsätter att växa.
 
 
 
 
 
 
Den har växt 10 cm sedan jag tog kortet. Jag har väl inte den flashigaste utsikten i vanliga fall heller (Håjums kyrkogård) så jag är inte ledsen för det.
 
Nu är det dags för lite lunch.

X-mas wishlist

 
 
Santa, this is what I want for X-mas ...än så länge.
 
Har ju skrivit om superduktiga Chloe Morello, som jag följer på Youtube. Hon använder sig av Sigma's makeupborstar och tycker dem är bäst. Så jag har gått och suktat efter dessa ett tag nu. Var nära på att beställa just detta kit nedan när Sigma hade något erbjudande för ett tag sedan, men priset är ju rätt saftigt, 120 dollar plus frakt. Så dem får hamna på min önskelista istället.
 
 
Sedan så skulle det inte sitta fel att få ett smycke från Nicole Richie's hyllade House of Harlow heller. Visst är dem tuffa?
 
 
 
 
 
 

4e december 2012

 
 
Har hållit på med bloggdesignen i en evighet. Blir tokig, varför ska det vara så svårt? Så fort jag lägger till någonting försvinner något annat och så har det hållit på sen jag började. Men nu ska det nog vara färdigt. Vad tycker ni? Jag var ute efter en vintrig och vit design, men hittade ingen att ladda ner gratis. Så det blev en rosa med regnande hjärtan. Sött ha ha!
 
För övrigt så blir det en lugn jobbvecka. På lördag ska vi på julbord och det ser jag verkligen fram emot. ASP festerna brukar vara galna, men framförallt ska det bli roligt att träffa alla som är ute och jobbar.
 
Dagens irritationsobjekt på Facebook är puttinuttgullandet mellan två personer som har pågått ett bra tag nu. "Du är det finaste jag vet", "Jag vill drukna i dina ögon", "Du är min nu och för alltid" "Kommer aldrig kunna beskriva mina känslor för dig i ord", "Kommer ge dig ett liv där jag kommer försöka visa dig på alla sätt vad jag känner för dig min älskling" !!!!!!! Alltså ärligt talat! Ett inlägg då och då, men detta konstanta bombande 100 ggr om dagen! Tycker någon att detta är romantiskt och gulligt? Jag tycker bara det är jävligt töntigt, två töntar med andra ord. Denna kille då, hur manlig är han på en skala? "Let's rock the world together baby" "Oh yeeeees" HA HA HA.
 
Jag kanske borde skapa en kategori såsom "Vad jag irriterar mig över på Facebook idag", för det är nästan något varje dag.

Snygga naglar

 
 
Lisen hade lagt upp ett kort på Instagram på hennes nya naglar och jag tycker dem är supersnygga. Blev inspirerad att ha så på brölloppet fast i en silvrig version. Dock med en fransk manikyr i grunden och lite mindre glitter.
 
 
 
 
 
 

1a december 2012

 
 
Vaknade tidigt imorse och trodde nästan jag skulle iväg till jobbet. Sååå irriterande, att man inte kan somna om. På vardagarna vill jag bara dö när mobilen ringer, men på helgerna kan man gå upp 7 och vara hur pigg som helst tydligen.
 
Ser på Facebook att vissa har hur mycket snö som helst. Fattar ingenting, för här i Uddevalla har vi inte fått en millimeter ens.
 
I torsdags läste jag ut Sandmannen. Plöjde igenom hela Kepler serien fortare än attan, så nu kliar det i fingrarna efter något nytt att läsa. Vill helst att det ska vara en serie, men har inga idéer. Hur lång tid kan det ta för Kepler att skriva den femte boken? Har googlat och googlat, men hittar fan ingenting. Sandmannen slutade med en riktig cliffhanger!!! Åhh #behöveruppföljarennu
 
Igår var vi ju som sagt i Göteborg och kollade mat till bröllopet. Det gick toppen och vi har bestämt oss för just den restaurangen. Fick ett jättebra pris och vi kunde i princip välja vad som helst. Vi skulle höra av oss i veckan, som kommer, för att tänka igenom det över helgen, men så fort vi satte oss i bilen hade vi bestämt oss.
Till förrätt ville vi ha Skagentoast. Till varmrätt valde vi fläskfilé, av alla andra alternativ tycker jag just det är godast. Fisk går ju inte hem hos alla, ox-, kalv- och lammfilé är jag inte alls förtjust i och vilt känns mer som vinterföda. Så valet var lätt. Sedan valde vi även kyckling till dem som inte äter fläsk. Efterrätten har vi inte bestämt ännu, men det lutar åt kladdkaka med färska bär. För mig är det viktigt att det läggs upp fint (och självklart att det smakar gott) så jag hoppas att resultatet blir bra. Dessutom hade dem inga problem att ordna laktos- och glutenfria portioner.
 
Har ju glömt att berätta vilken fin mapp vi fått av D's mamma. Hon jobbar ju på Nääs Slott så det känns superskönt att slippa oroa sig över vissa detaljer. Hon fixar allt! Jag hade nämnt att jag skulle vilja ha kandelabrar så igår berättade hon att hon redan börjat leta.
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll blir det fest hos mamma och pappa. Vi ska fira min lillebror som fyllde 18 år igår. Ana är också hemma så det kommer bli toppen. Jag håller tummarna att pappa fixar goda drinkar, det är liksom hans grejj ha ha.