Babybump vecka 25

 
 
 
Alltså vilken vecka!! Tack och lov slutade allt gott, men det har varit en pärs. Det började med det efterlängtade besöket på MVC förra måndagen. Vi skulle ju äntligen få höra bebisens hjärta och mäta magen för första gången. Min ordinarie barnmorska var på semester så jag fick en annan denna gången. Barnmorskan började i alla fall med att mäta magen och höll på ett tag, det verkade som om hon aldrig fick till det. Men i själva verket mätte hon flera gånger om. Efter ett tag ber hon mig ligga kvar tills hon hämtat en kollega som kan mäta magen, eftersom hon får så lågt mått. Jag tänker att det är konstigt, men inte så mycket mer. Efter ett par minuter kommer hon tillbaka, ensam, och säger att kollegan sagt att det bästa är att ringa specialist mödravården på NÄL och rådfråga med en läkare istället. Vi fortsätter med att lyssna på hjärtat och det låter bra med 149 slag i minuten. Sedan sätter vi oss ner igen och jag blir mer och mer orolig. Barnmorskan säger liksom inget och jag väntar bara på att höra det värsta. Sedan säger hon att sf måttet är alldeles för lågt. Runt denna vecka ska måttet ligga runt 23-24 cm, medans mitt ligger på 18 cm (?!). Hon pekar på kurvan och jag ligger så långt ner att mitt mått liksom inte ens är med. Jag frågar vad det kan bero på och vad som händer här näst, men får höra att det är svårt att säga och att jag ska tänka positivt. Får svara på frågor om jag känner ifall bebisen rör på sig och om jag märkt ifall jag läcker fostervatten. Hon vill att jag jämför om denna bebis sparkar mycket mindre än Ivano gjorde i denna vecka, men vem minns något sånt? Jag sitter där och fattar knappt vad som händer. Känns bara som om jag väntar på att hon ska säga att bebisen kommer att dö. Efter ett tag får vi tid för ultraljud (3 dagar senare!!!) och barnmorskan säger hela tiden att jag ska tänka positivt och inte vara orolig. Det är ju lätt att säga.
 
Dagarna fram till ultraljudet är jättejobbiga, så klart. Känns som man går och väntar in en hemsk dom. Jag googlar och googlar (trots att D sagt att jag inte får), men hittar inget vettigt. Hittar inget som säger att det här eller det här kan det vara, och så här eller så här får man handskas med det.
 
På torsdag är det äntligen dags. När läkaren (ingen barnmorska gör UL denna gången) sätter igång vågar jag knappt andas. Hon säger att vid första anblicken tycker hon att allt ser bra ut. Sedan sätter hon igång och mäter och till slut får vi reda på att allt ser jättebra ut!!! Bebisen är till och med lite större än genomsnittet i denna veckan. Läkaren säger att hon inte vet varför min mage är så liten denna graviditet, kanske ligger livmodern längre bak, men att jag får se det som tur. Kanske vänder det och den börjar växa, eller så har jag bara tur och har en liten mage igenom hela graviditeten. Well okey then! Det kan jag absolut leva med ha ha. Det sjukaste av allt är att jag känt mig större denna gången och klagat på att jag kommer bli sååå stor och så är det raka motsatsen. Så här kommer vecka 25 och min minimage.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 25 veckor (24+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 7,1 kg.
Kläder: Allt som är comfy :-)
Bristningar: Nej! 
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt, men en pytteliten del putar utåt märkte jag idag. Alltså har man på sig en tight top så ser man det igenom topen liksom. Det absolut värsta och fulaste jag vet hos gravida, så jag hoppas det stannar av!
Sömn: Lite så där denna vecka. Har vart väldigt lättväckt. Dessutom har jag insett att jag måste ta fram gravidkudden typ NU, nu börjar man få svårt att lägga sig så att det känns riktigt bekvämt.
Bäst denna veckan: Ultraljudet i torsdags och att allt såg bra ut med vår lilla tjej.
Saknar: Att sova på mage.
Cravings: Nektariner.
Bebisens rörelser: Ja och speciellt när hon vänder på sig. Känns både kul och obehagligt. Storebror har som vana att ligga på mig och kolla på tecknat och mysa den första halvtimman när han vaknar (och efter varje nap under dagen) och då sparkas det som mest. Tror inte att lillasyster uppskattar att någon ligger på henne så hon nästan blir mosad ha ha.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Man kan ju säga att det skiftat mellan superorolig och superglad denna veckan.
Ser fram emot: Vår minisemester till helgen. Skagen med dem allra käraste och dessutom ska det ju bli riktigt varmt och soligt.
 
Andra symptom: Kissnödighet! Ska bli såååå skönt att få ha blåsan ifred senare.
Dessutom börjar jag nu känna att magen blir allt tyngre. Ryggen gör lite ont ibland om man ligger eller sitter konstigt. Men än så länge är det inte så farligt. Ibland kan jag känna att det liksom strålar ner i vänster ben (från ryggen), så att jag inte kan stödja på det. Jag liksom haltar fram så det vore ju hemskt om det blev värre. Minns att jag läste att Blondinbella fick gå med kryckor de sista veckorna, och det hoppas jag verkligen undvika!
Annars är man ju lite flåsigare nuförtiden. Ger mig ut på promenader varje dag och att ta sig uppför vår hemska backe upp till Bohusgården (med barnvagn och allt) blir allt tuffare. Får se hur länge jag orkar.
 
Just det! På MVC besöket fick jag reda på att jag ska börja med järntabletter. Faaan! Slapp ju allt sådant med Ivano. Har inte känt mig trött eller så alls, men det kanske är i förebyggande syfte. Ska i alla fall ta 1 tablett varannan dag. Har inte börjat med dem ännu, så vi får se hur jag påverkas utav dem.
 
 

Babybump vecka 24

 
 
Vi var som vanligt sena och superstressade, men jag var tvungen att ta veckans magbild, innan vi åkte hemifrån för att fira midsommar. Speciellt med en sådan här fin krans.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 24 veckor (23+6).
Kön: Tjej!
Viktuppgång: 6,5 kg.
Kläder: Fortfarande leggings ha ha.
Bristningar: Nej! 
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Bortskämd med massa sömn om jag ska vara helt ärlig.
Bäst denna veckan: Midsommar! Vilket underbart firande vi haft. Det är nu tradition att det hålls hemma hos Helena och Kim på Lilla Askerön.
Saknar: Har man druckit alkoholfritt rosé hela midsommarafton (smakar typ röd blandsaft) då måste man få säga riktig ROSÈ!
Cravings: Alltså inget egentligen.
Bebisens rörelser: Ja.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Besöket på MVC senare idag. Äntligen ska vi få höra lillans hjärta och mäta magen. Skönt när dessa besök kommer igång på riktigt.
 
Andra symptom: I appen står det att man kan ha livliga drömmar och det är något som verkligen stämmer. Jag drömmer sällan i vanliga fall, men under båda graviditeterna har jag drömt massor. Och det är verkligen livliga och konstiga drömmar. Om man ska försöka jämföra det så är det precis som om drömmarna intensifieras. När man vaknar så är man alltid sååå tacksam för att det just bara var en dröm och inte verklighet.
 
 
 

Babybump vecka 23

 
 
 
Ibland har man noll fantasi till en ny tavla, och då är sådana här som "bebis är lika stor som..." eller "bebis är lika lång som..." perfekta. Jag hoppas ni ser att det är en Twister jag försökt mig på ha ha.
 
Annars så förundrades jag ju över min vikt förra veckan. Vår våg är helkonstig alltså. Så nu har jag ställt mig på den och gått av typ 10 ggr för att det verkligen ska stämma. Det är säkert batterierna som är helkass, för jag har inte gått NER i vikt helt plötsligt.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 23 veckor (22+6).
Kön: Tjej!
Viktuppgång: 5,9 kg. Känns ju helt klart bättre än förra veckans 7,3 kg. Vecka 20 var det 5,3 kg och det stämmer säkert. Sedan är ju vecka 21 och 22 helgalet som sagt. Får gå in och redigera detta. Det är ju roligt sen när man går tillbaka nån gång att det är korrekt.
Kläder: Leggings är ju extra skönt nuförtiden.
Bristningar: Nej! 
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Toppen! Lyx att ha en liten kille som gillar att sova länge.
Bäst denna veckan: Nu kan man se hur magen putar utåt och rör på sig när sessan sätter igång. En stark liten krabat där inne (kanske är en bra egenskap med en storebror).
Saknar: Alltså varför saknar man alkohol? ha ha
Cravings: Lugnt på den fronten denna veckan.
Bebisens rörelser: Ja!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Midsommar. Ska bli sååå roligt nu på fredag! Jag och D är verkligen taggade!
 
Andra symptom: Fortfarande nästan helt symptomfri. I appen står det att halsbränna, förstoppning och ont i sidan av magen är ganska vanliga, så jag är glad att jag slipper allt sånt... än så länge. Man ska ju inte ta något för givet...
 
 
 

Babybump vecka 22

 
 
Vi hinner ta korten i tid, men det är inte alltid jag hinner uppdatera bloggen. Med andra ord har nu snart halva vecka 23 gått haha. Skärpning!
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 22 veckor (21+6).
Kön: Tjej!
Viktuppgång: 7,3 kg. Alltså, jäklar vad vikten ökar denna gången. I samma vecka med Ivano så hade jag bara gått upp 4,3 kg. Förhoppningsvis stannar det av snart. ≈ 5,7 kg OBS REDIGERAT!
Kläder: Mammajeans är väl det enda i mammakläder jag använder. Annars shoppar jag bara vanliga kläder, fortfarande i min vanliga size.
Bristningar: Nej och kokosoljan är inköpt och används flitigt!
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Bra!
Bäst denna veckan: Måste åter igen svara alla rörelser jag nu känner. Dem blir allt intensivare (fortfarande inga sparkar, i Ivanomått mätt) och kommer allt oftare. I början kände jag henne bara på kvällarna, men nu är det utspritt över hela dagen.
Saknar: X-cider haha. Måste vara det soliga vädret.
Cravings: Nektariner.
Bebisens rörelser: Ja!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Lycklig.
Ser fram emot: Ännu mera soooool. Vi har haft en underbar vecka hittills.
 
Andra symptom: Nästan inga, med andra ord mår jag fortfarande hur bra som helst.
 
 
 

Babybump vecka 21

 
 
Jo, men här kommer vecka 21. Lagon tills vi går in i vecka 22 imorgon höhö. 
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 21 veckor (20+6).
Kön: Tjej!
Viktuppgång: 7 kg (!) ≈ 5,5 kg OBS REDIGERAT!
Kläder: Nu har jag lagt undan alla mina vanliga jeans och byxor i alla fall. För obekvämt att strosa runt i.
Bristningar: Nej, och påminnelse till mig själv "KÖP KOKOSOLJA". Har ju inte fått tummer ur än och inte smörjt in mig en endaste gång. Katastrof!! Klarade mig ju förra graviditeten och det ska jag banne mig göra denna med.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Helt okej!
Bäst denna veckan: Har känt dem första rörelserna!!! En vanlig kväll i soffan framför Micke & Veronica med D. Inga sparkar eller så, men lillan är på G. D sa att han kände henne också.
Saknar: Har klarat mig igenom ännu en vecka, utan att sakna något. Yes!
Cravings: Yoghurt & müsli. Äter det typ jämt.
Bebisens rörelser: Ja, nu är det på G. 
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Lycklig.
Ser fram emot: Sol och värme. Jag menar det är ju ändå juni.
 
Andra symptom: Känns underbart att ha passerat hälften av graviditeten. Nu kommer det verkligen att gå fort det sista. Jag mår faktiskt riktigt bra. Känner mig nästan som vanligt.
Bebisen kan ju höra ljud sen ett par veckor tillbaka så ibland undrar jag vad hon tänker om oss tre. När vi leker och gapar och gör konstiga ljud med Ivano. Det är tur att vi sjunger en hel del emellanåt också. 
Häromkvällen när jag nattade busungen så tittade han på magen och började nypas. Inte bara jag som tycker att den växer med rekordfart haha.