Gravidyoga och Brio Smile

 
 
Förra torsdagen gav vi oss ut på jakt efter en barnvagn. Vi skulle ju köra en runda på Överby (Beginners), Trestad (Nids4kids) och Torp (Lekia). Sedan var tanken att vi skulle kolla barnvagnar i Göteborg på lördagen, eftersom vi ändå skulle till Varberg.
 
Beginners blev första stoppet och det visade sig att dem hade kampanj på just Brio Smile 2014. Dem hade fått in tre stycken någon dag innan och hade endast en kvar. Vi fick lägga undan vagnen i en timma, så då passade jag på att ringa runt till dem andra ställena, eftersom vi inte skulle hinna besöka dem. Beginners var klart billigare. Endast på nätet hade jag hittat ett bättre pris, men då tjänade man ynka 200:- liksom. Det är bättre att ha en fysisk butik att gå till om något skulle krångla i framtiden. Så vi slog till och fick med oss hela paketet hem samma dag. Snacka om tur. Här hade jag trott att bebis inte skulle ha någon vagn den första tiden haha. Eller att vi fick nöja oss med ett annat märke.
 
Nu måste vi bara lära oss alla funktioner. Inte det lättaste kan jag lova . . .
 
 
 
 
Allt detta fick vi med oss hem från Beginners för 7 399:-
 
 
 
Jag var på mitt allra första gruppass för Gravidyoga förra veckan. Alla mammor från föräldrautbildningen kunde tyvärr inte komma, men vi blev ändå några stycken. Sedan var det andra gravida med, så vi blev ändå en full grupp på 13 personer.
 
Jag var rätt nervös innan det körde igång, men i och med att det var ett prova-på-pass så tog instruktören det rätt basic. Vissa övningar tyckte jag var jättebra och sköna (speciellt för ryggen), andra var lite tuffare men absolut något man kunde träna upp.
 
Elisabeth, instruktören, berättade att vi framöver skulle lära oss en massa olika yogaövningar som skulle hjälpa oss med förberedelserna inför förlossningen och även ha en profylaxkurs. Det tyckte jag lät jättebra. Enda nackdelen var att man skulle skriva upp sig för antingen 5 eller 10 gånger. Så jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag skall fortsätta. Jag är ju ändå i vecka 36 nu. Får ta mig en funderare ikväll, för nästa gång är ju redan imorgon.
 
Trevlig tisdagskväll hörrni!
 
 

Myshelg ♥

 
 
Måndag igen och det känns lite surt faktiskt. Speciellt då man haft en fantastisk helg. I lördags checkade vi in på Varbergs Stadshotell och Asia Spa, som för övrigt blev utnämnt till Sveriges bästa Spa 2013. Hotellet ligger mitt i centrum i Varberg och är himla vackert. Det har både en sekelskiftscharm samtidigt som det är modernt.
 
 
 
 
 

På lördagkväll hade vi planer med fina Jelena & Oliver. Januari månad var ju deras månad att anordna något för oss den 25:e (uppdrag ifrån bröllopet). Deras kväll skulle ha något med kultur att göra. Vi gjorde oss i ordning på rummet och gick sedan ner till lobbybaren för att vänta in dem. En pianist spelade och det var jättemysigt. Dessutom hade dem alkoholfritt vin som jag fick smutta på (yeyyy).
 
Jelena och Oliver hade planerat bio och middag. Vi såg "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och den var så jäkla bra. Riktigt rolig. Sedan åt vi god mat på en trevlig grekisk restaurang och avslutade kvällen på en pub. Tack fina vänner för en jättetrevlig kväll.
 
Kvällen avslutade jag och D med massa mys och en helgalen bebis i magen. Hur jag än la mig tillrätta kunde jag inte somna, så det var bara att vänta ut tills ungen hade rört och sparkat sig färdig.
 
 
 
 
 
 
På morgonen avnjöt vi den godaste frukosten på länge. Älskar verkligen hotellfrukost. Sedan var det dags att dra till spat.
 
Asia Spa ligger högst upp på hotellet så man har utsikt över havet och Varberg. Man har inspirerats av det bästa från Asien och flera österländska filosofier som till exempel Ayurveda, Feng Shui och De Fem Elementen. När man kommer upp får man en korg med handdukar, tofflor och så en yukata (japansk badrock). Korgen bär man sedan med sig så länge man vistas på Asia Spa.
 
Inne i omklädningsrummen får man börja med en japansk tvagningsritual, där man sitter på en pall och sköljer sig med varmt vatten. Men det finns även vanliga duschar.
 
 
 
 
 
 
 
Spat är stort och rymmer tre våningar. På nedervåningen, även kallat Peacock House, erbjuds man en massa olika avslappnings- och meditationsrum. Man kan bland annat få mörkerterapi och ljusterapi. På översta våningen hittar man en Vitality Pool där man får helkroppsmassage i 30 gradigt vatten. Man rör sig alltså runt mellan olika stationer i poolen. I en annan del hittar man japanska källor. Här är det öppet runtomkring så det gäller att skynda sig till det jättevarma vattnet (om det råder vintertid vill säga). Båda dessa pooler har en jättefin utsikt över Varbergs fästning och havet.
 
 
 
 
 
 
 
Det finns även en bastuoas (på mellersta våningen) där man kan njuta av flera olika bastubad. Jag höll mig till den torra lågtempererade bastun på 45 grader. Sedan finns det en på 85 grader samt olika ångbastun. Vad sägs om en med eukalyptusånga som öppnar upp andningsvägarna eller en saltbastu. Sedan kan man svalka sig i en is dusch, eller min favorit, en tropisk dusch som doftar mango.
 
 
 
 
 
 
Man kan välja en himla massa olika behandlingar. Det finns ett bra utbud även för oss gravida. Dock gäller det att vara ute i god tid när man bokar. Jag ringde veckan innan och skulle boka och då fanns det endast två stycken 25-minuters behandlingar kvar. Det var ju tur att vi fick dem i alla fall. D valde Shiroabhyanga, som är en skön ayurvedisk halvkroppsmassage på baksidan av kroppen med varm aromatisk olja. Jag valde Abhyanga Oljemassage som är en halvkroppsmassage med en varm och skön aromatisk olja där fokus läggs på huvud, nacke, axlar och ner på kroppens framsida. 25-minuters behandlingarna är just för halvkropp. D var lite besviken, för han hade sett fram emot en helkroppsmassage. Det som var mysigast var att vi valde ett duorum och på så sätt behandlades samtidigt.
 
För den som vill finns det dessutom en massa pass och aktiviteter att prova på. Hade vi vart där längre (och hade jag inte varit gravid) hade jag allt provat på några pass. 
 
 
 
 
 
 
På Asia Spa råder det mobilförbud, så det blev inte så många bilder. Men sedan är det nog det sista man tänker på när man har det så bra. Vill ni se mer får ni helt enkelt gå in på Asia Spas hemsida (klicka HÄR).
 
Vi rekommenderar verkligen en helg här och kommer säkert återvända igen när tillfälle ges.
 
 

Babybump vecka 35

 
 
Nää, en Piña Colada hade verkligen inte suttit fel. Eller vilken annan paraplydrink som helst egentligen. Det är inte så att jag är kräsen direkt. . .
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 35 veckor (34+6).
Kön: Pojke 
Viktuppgång: 12,2 kg.
Förlossningstecken: Nej.
Kläder: Mammajeansen och det som fortfarande ser snyggt ut på av mina vanliga kläder (inte så jättemycket tyvärr).
Bristningar: Inga och det är 5 veckor kvar nu. Håller tummarna att jag klarar mig och prisar min kokosolja till skyarna.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt, med en pytteliten del utav naveln som putar utåt. 
Sömn: Okej. Fast vissa nätter är jobbigare än andra. Ibland är mini helvild och då kan man glömma det där med att somna på några sekunder.
Bäst denna veckan: SPA:t vi nyss kommit hem ifrån. Massa mys och avkoppling för mamma och pappa (säkert bebis också hihi). Och att vi köpt barnvagn, yeyyy!
Saknar: Att vara smal, eller rättare sagt att inte ha en jättemage. Att ta på sig skorna känns ju som ett träningspass i sig liksom.
Cravings: Fortfarande semlor!
Bebisens rörelser: Han brukar tala om att han är vaken med besked, om man säger så.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad!!
Ser fram emot: Bebis, bebis, bebis! Och BM besöket på onsdag. Nu håller jag tummarna att hon verkligen kan känna hur han ligger.
 
Andra symptom: Det är vanligt att nu känna av mer värk och smärta i ryggen och bäckenet. Bebisens vikt samt hormonet relaxin gör att bäckenet börjar vidga sig samt att broskbensfogarna mjukas upp. Man kan även börja få allt fler sammandragningar. Tycker det har känts ungefär detsamma de senaste veckorna. Någon sammandragning här och där och så den där "elektriska stöten" där nere en-två gånger om dagen. Antar att det måste börja kännas mer snart. Men det är bara bra, för då betyder det att det inte är så långt kvar.
Har märkt att mina fötter börjat svälla upp de senaste dagarna. När jag tar av mig strumporna på kvällen så har jag märken kvar efter dem. Har jag haft på mig riktigt tighta jeans har jag märken kvar efter sömmarna i sidorna på benen. Ser inte klokt ut och jag hoppas det inte blir värre. 
 
Bebisen väger nu strax över 2,5 kg och fyller ut nästan hela livmodern. Det märks kan jag lova. Stackarn har ingen plats alls. Ibland ser det nästan ut som han kommer ut ur magen haha.
 
 

Natusan?!

 
 
Pratade med en vän för ett tag sedan om vad man behöver för produkter till den nyfödde, och kom in på bad och babyolja. Visar sig att man absolut inte ska köpa något från Natusan. Då BVC gjort ett hembesök hos min vän och sett hennes produkter i badrumshyllan hade dem dissat allting (det mesta var just från Natusan) och sagt att det bästa är att hålla sig till Apotekets produkter, då dem är mycket bättre för bebisens känsliga hud.
 
Självklart fick det mig att googla runt och visst hittar man en massa kemikalier och dylikt i Natusans babyprodukter. Helt galet. Apotekets produkter är mycket skonsammare (även om dem inte heller är helt perfekta).
 
Det absolut bästa att bada en bebis i är vatten och några droppar kallpressad olivolja (istället för babyolja), om man nu ska dra det så långt. Naturligare kan man ju inte komma, och den känsliga huden torkas inte ut eller utsätts för en massa onödiga kemikalier. Tycker det känns rätt bökigt med just olivolja, och trots att jag älskar det i matlagning, känns det inte som om det luktar så gott att bada i. Däremot ska jag absolut satsa på produkterna ifrån Apoteket. Synd, Natusans produkter doftar ju så gott (fast det är väl just det som man ska undvika).
 
 
 
 

På önskelistan

 
 
Högt upp på önskelistan står en bärsele från Ergobaby. Har läst en massa artiklar, recensioner och foruminlägg och denna ska vara den bästa som finns. Ergonomisk för både mamman/pappan, men framförallt den lilla bebisen. Bärselen från Babybjörn (som jag först var inne på) har många klagat på att man får ont i ryggen utav väldigt fort, dessutom får man inte bära barnet i den mer än två timmar (?!). Ergobabyn har vadderade axelband som fördelar vikten mellan axlarna väldigt bra. Dessutom lastas en del av vikten av på höfterna. Därav slipper mamma eller pappa få ont i ryggen när dem bär sitt barn.
Bebisen sitter som en groda i en Ergobaby, med knäna högre än rumpan och krökt rygg, vilket är naturligt. Därför finns ingen tidsgräns, utan man kan bära barnet hur länge man vill. I en Babybjörn hänger bebisen i skrevet med benen rakt ner och detta är dåligt för både rygg och blodcirkulation. Förmodligen därför dem rekommenderar att man inte bär barnet längre än två timmar.
 
Många hyllar Ergobabyn så pass att dem säger att dem hellre köper en sådan än en barnvagn. Då är dem nog rätt bra haha. Sedan var det nån som skrev att dem tar med sig Ergobabyn när dem åker utomlands istället för en vagn och det var ju himla smart tycker jag.
 
 
Finns massa färger och mönster, men en utav dessa två skulle jag välja. Kanske den gråa, så blir den inte så het om sommaren.
 
 

Måååndag!

 
 
Inget hängivet fan av måndagar alls. Denna startade dessutom på Uddevalla sjukhus. Skulle in och röntga lungorna. När jag skrev in mig frågade barnmorskan ifall jag ville göra det (tror det var något med att alla som inte är födda i Sverige erbjuds detta) och det är ju aldrig fel att göra en hälsoundersökning. Gick jättefort. . . ja, så fort att jag inte ens frågade om allt såg ut som det skulle. Dem var så glada och vinkade hejdå så jag antar att allt såg bra ut.
 
Annars är det en hel del på jobbet nu. Löner, kontrolluppgifter, uppgifter till FORA (angående pensioner) och så vidare. Januari är en sådan månad, men det är kul. Gäller ju att njuta utav denna sista tid på kontoret, för snart jobbar man ju hemifrån. Blir säkert annorlunda på alla sätt och vis. Måste sätta mig ned och skriva in alla viktiga händelser i kalendern för flera månader i förväg. Känns som det är lättare att bocka av att man gjort saker, än att försöka minnas om man gjort en viss uppgift. Inte för att man skulle glömma att lönerna betalas ut den 25:e varje månad, men det finns ju så mycket annat som måste göras fram tills ett visst datum. Gillar ju att vara förberedd, och dessutom jobbar man effektivare när man har en bra planering framför sig.
 
Jag och D har börjat följa en ny tv-serie, Breaking Bad, som alla pratar om. Finns på Netflix i alla fall och hittills verkar den riktigt lovande. Dock har vi bara sett dem två första avsnitten än så länge. Så ikväll blir det mer utav detta.
 
Happy Monday fina du!
 
 
 

 

Babybump vecka 34

 
 
A real Hubba-Bubba moment.  D skrattade gott åt mig idag. Jag klarade helt enkelt inte av att blåsa upp en stor bubbla. Tog en evighet och resulterade i ungefär 200 kort, varav 5 utav dem var godkända bubblor. Gick så långt att han blåste upp några själv som jag skulle stoppa i min mun haha. Men dem slaknade ju så fort. Till slut fick jag till ett par. Hubba-Bubba tuggummi är verkligen inte vad dem var förr. . .
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 34 veckor (33+6).
Kön: Pojke 
Viktuppgång: 11,7 kg.
Förlossningstecken: Nej.
Kläder: Allt som är bekvämt.
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt, men nu är det en pytteliten del utav naveln som putar utåt. 
Sömn: Rätt okej. Ibland kan man ligga vaken ett tag, speciellt om bebisen har hicka. Men jag är aldrig så där dödstrött om dagarna/kvällarna som vissa gravida kan bli, trots att jag jobbar heltid fortfarande.
Bäst denna veckan: Föräldrautbildningen!
Saknar: Mina snygga kläder jag inte längre får på mig haha.
Cravings: Semlor, kommer slinka ner en och annan.
Bebisens rörelser: "Rullande" rörelser för det mesta och så en och annan spark. 
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: HAPPY!!!
Ser fram emot: Spahelgen nästa helg med hjärtat. Mys!!!
 
Andra symptom: Denna vecka är det typiskt att brottas med trötthet, sömnsvårighet och värk. Som jag skrev ovan känner jag mig inte alls supertrött och sömnen är okej. Håller det sig på denna nivå blir det inte så kämpigt fram tills slutet. Vad gäller värk så känns det så klart i ryggen. Känns när man sitter och ligger, och på något sätt har jag till och med vant mig. Fast det är klart att vissa dagar är värre än andra. Speciellt om man suttit konstigt en hel dag på jobbet.
Det är en bra idé att börja förbereda sig mentalt på förlossningen. Tänker mer och mer på det, speciellt efter att vi varit på föräldrautbildningen. Än så länge är det bara positiva känslor.
 
Vad gäller bebisen så fortsätter immunsystemet att stärkas. Den kan nu bekämpa lättare infektioner på egen hand. Även skelettet hårdnar så det är viktigt att få i sig tillräckligt med kalcium. Om man inte skulle få i sig tillräckligt är det ingen fara för bebisen då den tar av mammans egna skelett vid brist. Så det är alltså värre för mamman. Tror inte det är nån vidare fara här, älskar ju både ost och andra mjölkprodukter, som är rika på kalcium.
Denna vecka (om inte tidigare) så lägger sig en del barn tillrätta. När jag var hos barnmorskan för ett par veckor sedan sade hon att bebisen låg med huvudet nedåt. När jag var där i onsdags denna vecka var hon inte säker. Så fort hon började känna och klämma fick mini fnatt och rörde sig och sparkade som tusan, så hon kunde inte bedöma hur han låg. Det är ju ett par veckor kvar, och själv tror jag han ligger med huvudet nedåt då jag känner mest rörelser upptill. Om två veckor, då det är dags för nästa besök på mödravårdscentralen skulle barnmorskan lägga ner mera tid på att känna så att vi vet exakt. Förhoppninsvis är bebis lite lugnare och snällare då haha.
 
 

Barnvagnsdjungeln

 
 
Bebisen kommer om mindre än 7 veckor och vi har fortfarande inte vare sig köpt eller beställt barnvagn. Helt ärligt så har vi inte ens vart ute så mycket och tittat ens. Förutom den där första och också enda gången då vi sprang in på Lekia på Torp.
 
Lekia hade endast Brio och Emmaljunga och vår favorit är utan tvekan Brio Smile. Emmaljungavagnarna gillade jag inte alls. D tyckte först att dem var bäst just för att dem var så rejäla. Men då är han både längre och större än mig. Jag tyckte dem var breda, tunga och otympliga.
 
Brio Smile föll mig i smaken direkt. Den är smal, smidig och lätt, precis som jag vill ha en barnvagn. Dessutom har den lufthjul och justerbart handtag (så den passar även D som är längre än mig). Säljaren visade hur lätt det är att fälla ihop den, så det blir inga problem för mig att kånka i vagnen i och ur bagaget på bilen. Jag gillade den verkligen. Det jag var absolut frälst över var just att liggdelen, sittdelen och bilbarnstolen klickas i ett och samma chassi. Helt suveränt. Ska man in en snabbis och handla är det ju bara att klicka på bilbarnstolen och ha som vagn. Sedan klickar man bara tillbaka den i bilen igen. Love it!
 
Har läst massor om Brio Smile på nätet och dessutom stött på ett par som vi känner som har den (samt folk som har liknande modeller från Brio) och dem är hur nöjda som helst. 2013 års modell hade en "barnsjukdom", hjulen kunde börja vobbla (ingen aning om vad det betyder), men på 2014 års modell ska detta vara åtgärdat. Lutar verkligen åt denna, trots att vi inte ens vart runt överallt och provat fler märken.
 
 
 
 
 
 
En annan vän har BabyJogger City Select som hon verkligen rekommenderar och den är rätt lik Brion. Skulle man få bebis nr 2 rätt tätt gör man om vagnen lätt till en syskonvagn. Så denna är jag sugen på att spana närmare på också. Nids4Kids på Trestad Center har BabyJogger.
 
Planen var att vi skulle göra en runda nu på lördag och besöka så många ställen som möjligt här i trakterna, men dessvärre måste D hoppa in och jobba. Så typiskt oss att vara ute i sista minuten haha. Man känner ju paniken. Tänk om det är väntetid på alla vagnar liksom? Hepp, får tvinga med mig mamma och pappa, om dem är lediga.
 
 

Babyshower

 
 
Jag hade som plan att grejja och dona med min egna Babyshower. Blev ju lite inspirerad av alla kändisar som exempelvis bestämmer tema och hur allt annat ska se ut själva och sedan anlitar någon som gör jobbet åt dem. Enda skillnaden var att jag skulle utföra själva jobbet också. Tycker ju sådant är riktigt roligt (speciellt efter bröllopet) och sedan hade jag rätt många idéer på hur saker och ting skulle se ut.
 
Berättade om mina planer för min syster och mamma över jul och efter nån dag ringer min vän Jasmina och undrar vad jag håller på med typ haha. Var ju inte meningen att jag skulle få reda på att något ens var i görningen, då det skulle vara en överraskning, men i och med att hon redan hade börjat planera fick hon ringa och stoppa mina egna planer.
 
Då jag fortfarande insisterade på att vi i alla fall kunde göra det tillsammans, bestämde vi för att träffas. Så jag visade upp mina inspirationsbilder för Jasmina och sedan bad hon mig snällt att släppa allting en gång för alla. Inte lätt för en kontrollfreak, kan jag säga haha. Men jag fick pyssla ihop något om jag ville, så länge jag lämnade det hos henne.
 
Gästlistan fick jag i alla fall bestämma själv, och förutom mina vänner vill jag självklart ha med min syster, min mamma, min faster och kusin och svärmor.
 
 
 
 
Likt dessertborden vi hade på bröllopet med pompoms, flaggor, macarones, cakepops, cookies och så vidare. Dock med Baby Boy tema här
 
 
 
Sedan är jag säker på att Jasmina redan visste hur jag ville ha allt. Hon känner mig rätt så bra om man säger så. Tycker det ska bli super-duper-roligt i alla fall och jag är såå jäkla taggad. Dessutom väldigt tacksam att jag har en så himla fin vän som tar tag i detta. Snacka om att man uppskattar sådant ♥ Jaco U Rule!
 
 

Föräldrautbildning

 
 
Yes, det var vi på igår, hela dagen. I Uddevalla har dem på prov även börjat med heldagar som ett komplement till föräldrautbildningar man har flera kvällar i veckan. Oss passade en heldag mycket bättre.
 
Både jag och D tyckte det var jättebra och är väldigt nöjda med hela upplägget. Dagen började med förlossningssnack. Allt man behöver veta om hur en förlossning startar tills bebisen är ute i princip. Superbra för det har jag inte börjat läsa så mycket om ännu. D tyckte nog just detta var lite jobbigt. Jag märkte att han vände och vred på sig och inte alls kunde sitta still. När det var dags för fika var stackarn tvungen att gå ut och ta lite luft haha. Efter fikan skulle vi nämligen kolla på en förlossningsfilm. När barnmorskorna sa detta tittade D bara på mig och utbrast "Jag kommer aldrig förlåta dig för det här"! Skrattade gott åt detta för mig själv, men jag blev liiite nervös att min man skulle svimma framför alla. Tänk vad pinsamt haha. Men filmen var väldigt pedagogisk och bra. Inget äckligt eller hemskt överhuvudtaget. Jag var till och med gråtmild när den var slut. D tyckte den var lite fejk för att ingen skrek, men han har nog fattat det här med att det inte är som på film. Att dem flesta inte vrålar, skriker och spottar. Så även han tyckte den var helt okej (och frugan slapp skämmas haha).
 
Jag tyckte det var jättebra att man fick veta så mycket om alla smärtlindringsalternativ man har. Så här på förhand är jag sugen på att prova allt! Men framförallt att bada, att få elakupunktur, lustgas och den självklara epiduralen. Ds enda krav är att jag väljer epiduralen (tjejerna i filmen hade endast lustgas), men jag tycker folk är tokiga som inte väljer något mer utöver lustgasen. Så det är ingen risk att vi kör al natural här inte (om man inte blir tvungen, men det är en annan femma).
 
Sedan tog barnmorskorna upp komplikationer som kan uppstå, tiden på BB, tiden när man kommer hem från BB och så fick vi även besök av en sjuksköterska från BVC. Efter lunch pratade vi om amning och fick även se en amningsfilm. Vi fick besök åter igen av en psykolog som pratade om baby blues, tiden efteråt som småbarnsförälder och hur viktigt det är att inte glömma bort varandra som par.
 
Vi delades till slut in i grupper om tjejer och killar. Killarna fick träffa en småbarnspappa och skulle prata om hur det var från deras perspektiv. Detta var väl det enda som dem kunde göra lite bättre. Småbarnspappan var präst och lite småtorr tyckte D. Roligare om det hade vart en person man hade lite mer gemensamt med (såå fördomsfullt, men ni är nog med på vad jag menar). Vi tjejer lämnade rummet och pratade om allt möjligt med barnmorskorna. Riktigt bra för då kunde man ta upp lite mer kvinnliga ämnen och diskutera dessa i grupp.
 
Den enda nackdelen jag kan komma på med en föräldrautbildning man har på en heldag är att det blir mindre socialt. Att man kanske inte hinner få kontakt med dem andra. Vi hade verkligen tur och fick en jätteskön grupp. Innan dagen var slut hade alla bytt mejladresser och vi tjejer kom överens om att träffas och prova på gravidyogan nästa vecka. Himla spännande och roligt att se vart detta utvecklas.
 
Nu känns det än mer närmare mål. Även om man är nervös så längtar man faktiskt mest tills det sätter igång! Tycker det är roligt att se hur D utvecklas. Han var en sådan som inte ens klarade av att se en gravidmage, för att inte tala om en förlossning. Men nu pratar han till och med att kanske klippa navelsträngen, att vi måste packa BB-väskan, att jag måste berätta om jag känner av någon baby blues och att vi absolut inte behöver oroa oss för några problem i vår parrelation (psykologen nämnde att oddsen inte ser så ljusa ut och att många går isär dem första två åren). Omtänksam till tusen är han

Brudklänningar och snökaos

 
 
Jäklar vad det gått och blivit kallt helt plötsligt. Men det är ändå fint med all snö. Blir ju genast lite ljusare ute. Dock var jag verkligen inte beredd på kylan. Såå glad att jag fortfarande kan ha min gamla vinterjacka. Förhoppningsvis klarar jag mig i den fram tills mini är ute.
 
Förra veckan var det fullt upp på jobbet och vipps så vart det fredag. Så den första arbetsveckan efter ledigheten gick verkligen smärtfritt förbi. Dessutom inleddes våra traditionsenliga fikor om torsdagarna åter igen. Supertrevligt att träffa tjejerna igen.
 
I lördags så bar det tidigt av mot Göteborg. Mötte upp Helena på Centralen och sedan tittade vi på brudklänningar till henne hela dagen. Hade glömt hur roligt det var. Blev ju sugen på att prova klänningar själv nästan haha. Åh, hon var såå himla vacker. Dessutom hittade hon två klänningar som hon älskade, så det bådar gott. På många ställen är det förbjudet att fotografera, vilket jag inte alls begriper mig på. Men jag lyckades ta mig tusan ta kort på varenda klänning hon provade. Minns hur irriterad jag var över detta när jag själv provade brudklänningar. Det är så mycket att ta in att så fort man lämnat en butik så minns man knappt hur klänningen man nyss provat ser ut. Tror jag läste att vissa butiksägare oroar sig för att man ska skicka bilderna till någon utav dem där kinaföretagen som gör billiga klänningar (som om man inte kan hitta bilderna på nätet liksom). Men jag hoppas folk idag har mer vett i skallen än att beställa därifrån. Speciellt då det handlar om ens egna brudklänning.
Vi hann även med att luncha och fika med fina Dessie och Martina på Le Petit Café. Rekommenderar cafét starkt! Supergoda räkmackor och allt fikabröd och desserter dem hade ska vi inte ens tala om. Mumma!
 
Nä, nu kallar D på mig för lite mys innan läggdags. Så jag får skriva mer om föräldrautbildningen vi var på idag imorgon! Det var jätteroligt och vi är så nöjda båda två.
 
 
 
 
 
 
Helena ser inte så glad ut, men det beror mer på att jag fotade detaljer på klänningen. Sedan känns det inte riktigt rätt att lägga ut bilder på henne i en klänning. Jag ville till exempel inte att alla skulle veta hur min klänning såg ut innan the day!
 
 

Babybump vecka 33

 
 
 
 
 
Hur långt gången: 33 veckor (32+6).
Kön: Pojke 
Viktuppgång: 11,3 kg.
Kläder: Mammajeans och vissa utav mina gamla tröjjor. Helt plötsligt har min garderob krympt till oigenkännlighet!
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Har faktiskt blivit bättre till skillnad mot hur den var då jag var ledig. Måste vara dem där hemskt tidiga mornarna som gör att man sover bättre.
Bäst denna veckan: Alla söta bebisplagg vi både köpt själva och fått utav mormor och farmor!
Saknar: Att vara vigare, alltså röra mig mycket smidigare mot hur man rör sig nu.
Cravings: Apelsiner.
Bebisens rörelser: Väldigt mycket "rullande" rörelser. Antar att det börjar bli riktigt trångt för mini nu.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Kan man vara annat än glad och lycklig (ja okej . . . otålig är jag också haha).
Ser fram emot: Föräldrakursen vi ska gå på denna veckan. Så spännande att både få se vad det blir för folk, men även på vad vi kommer få lära oss. Jag hoppas vi får med oss en hel del nyttig information.
 
Andra symptom: Det är nu vanligt att börja bli svullen. Förutom att mina ringar är av, tycker jag faktiskt inte och känner mig inte heller så svullen. Fingrarna ser faktiskt inte tjockare ut, så jag antar att jag inte är så värst svullen ändå. Än i alla fall.
Jag känner även ryckningar i livmodern flera gånger om dagen, och det verkar som om bebisen har hicka rätt ofta. Både roligt och gulligt.
Sammandragningarna har minskat något, men denna veckan upplevde jag en ny känsla däremot. I början av veckan läste jag i gravidappen att man kan uppleva ett ökat tryck nedåt och stickande känslor i bäckenet. Reflekterade inte så mycket över det då. Sedan en kväll så satte den lille igång med sina akrobatikövningar och då och då när den rörde på sig (sträckte på sig) kände jag värsta stickande känslan där nere. Efter ett tag hade jag hunnit googla både "hur ska det kännas när det väl sätter igång" och "hur känns förlossningsvärkar". För när jag väl tänkte på det hade jag ingen aning. Hur som helst var det ju inte på riktigt, men trots detta ändå obehagligt som tusan. Sedan har det kommit mest om kvällarna. Så nu när mini börjar röra på sig på kvällen håller man ibland andan haha. Han är riktigt stark verkar det som.
 
Bebisen väger nu strax över 2 kg och mäter 43 cm. Det börjar bli allt trängre där inne så man känner mindre sparkar och mer rullande rörelser. Jag tycker det känns mer som om den vänder och vrider på sig från den ena sidan av magen till den andra. Sedan så ligger den ju med huvudet nedåt så det gör den ju knappast på riktigt, men så känns det i alla fall. Det är nu viktigt att känna fosterrörelser många gånger per dag. Lite panik får man ju när man läser det, men som tur är känner jag av bebisen nästan hela tiden.
 
Sedan så gillar vi att pappa kallar oss båda för bebisar hihi ♥
 
 

Åhh, Koh Lanta

 
 
Hannah Graaf la upp bilden nedan på hennes Instagram då dem är på väg till Thailand igen. Vilka minnen detta foto frambringar! Vårt hotell låg ju ca 50 m bakom där dem sitter.
 
Nästa vinter måste vi iväg igen. Bebisen kommer ju vara 10 månader + och detta tror jag inte är några som helst problem.
 
 
 
 
 

Första arbetsdagen gjord

 
 
Jaa, då har man gjort sin första arbetsdag igen efter mer än två veckors ledighet. Svårt att somna igår kväll så man var inte så värst pigg i morse. Förutom det har det gått bra.
 
Fina Rebecka kom upp med "gravidstolen" som vi numera kallar den. Får se om den hjälper. Även med den tyckte jag det kändes i ryggen. Fy fasen för att vara en tjockis alltså. Tänk att vara överviktig och känna sig klumpig och ha ont jämt. Hade aldrig klarat av det!
 
Mamma berättade hur kvinnor i USA bokade tid för kejsarsnitt i graviditetsvecka 35. Bebisar klarar sig ju när dem kommer ut då.Tyckte först det var helt galet att man inte gick tiden ut och lät naturen ha sin gång, men nu tycker jag dem är dem smartaste kvinnorna i världen haha.
 
 
 
 
Plutmun deluxe - jag vet! / "Gravidstolen"
 
 
Igår hade jag finaste Jasmina och hennes syster över. Mysigt var det och det ryktas ju om en kommande Babyshower! Helt sjukt att jag ska ha en Babyshower ... snaaart!
 
 

Babybump vecka 32

 
 
 
 
 
Hur långt gången: 32 veckor (31+6).
Kön: Pojke 
Viktuppgång: 10,7 kg.
Kläder: Är ju fortfarande hemma och är julledig från jobbet, så jag måste erkänna att jag i princip levt i mina mamma-mysbyxor. Annars så kan jag nu inte längre bära alla mina gamla toppar och blusar, som jag kunde hittills. Nu sitter många utav dem inte alls snyggt, så magen har verkligen växt till sig över julledigheten. Får gå igenom min garderob så jag vet vad jag har (annars blir det många stressiga mornar innan jobbet).
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt.
Sömn: Så där, känns som man är vaken hela nätterna nuförtiden. Ska bli spännande att se hur det går nu när man ska börja jobba igen.
Bäst denna veckan: Att ha firat in det nya året med underbara vänner och såklart barnmorskebesöket i torsdags. D var med och fick äntligen höra bebisens hjärta.
Saknar: Denna veckan har jag inte saknat någonting.
Cravings: Inga cravings för den delen heller.
Bebisens rörelser: Vrida och vända och sparka runt övas det på mest hela tiden.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av! Såå tråkigt!
Glad eller retlig: Glaaad (men på kvällarna kan jag bli lite gnällig över att jag känner mig klumpig).
Ser fram emot: En sista lång sovmorgon imorgon. 
 
Andra symptom: I appen står det att man nu kan börja sova sämre om nätterna. Och det kan vi ju checka av från listan haha. Är glad att mina 30 första veckor i alla fall flöt förbi utan några som helst svårigheter. Tips för att få en bättre sömn är att inte dricka så mycket vätska innan man lägger sig och att ha det svalt i sovrummet. Just det där med att inte dricka så mycket är svårt att hålla sig till. Jag är såå jäkla törstig om kvällarna. Häromkvällen tror jag att jag hinkade i mig typ 2 liter innan läggdags. Inte roligt att slå världsrekord i toabesök den natten!!
Om man inte känt av dem tidigare så börjar man nu känna av (Braxton Hicks) sammandragningar. Dessa tränar kroppen på den kommande förlossningen. Minns att jag känt det ett fåtal gånger innan bara, men nu är det andra bullar. Det är oftast på kvällarna magen blir så där superhård i ca 20 sekunder innan det släpper. Sedan upprepas detta ett par gånger till. Lyckligtvis är det inget som gör ont, utan känns mest obekvämt och obehagligt.
Bebisen börjar få allt mer och tjockare hår på huvudet. Vet att man brukar säga att om bebisen har mycket hår på huvudet så har mamman en massa halsbränna under graviditeten. Hoppas det är en myt, för jag har ingen halsbränna alls. Eller så ligger det helt enkelt en liten flintis där inne.
Bebisens alla fem sinnen fungerar även nu. Åh, känns ju som det var igår man precis läste att den lille hade börjat höra ljud utanför magen. Det går så fort, men ändå inte fort nog!!
 
 

Vi lever . . .

 
 
. . . och har alltså inte förätit oss på massa mat och kakor. Vi njuter av denna ledighet till fullo. Både jag och D har svårt att greppa hur vi ska kunna börja jobba igen. Eller hur man ska vakna tidigt igen är nog det rätta att säga. Att jobba tycker jag ju är roligt, det är främst ögonblicket då larmet ringer som är hemskt.
 
Jag hoppas ni hade ett underbart nyårsfirande. Det hade verkligen vi. Tanken från början var att jag och D skulle fira in det nya året på ett spahotell. Dock visade det sig att just dem vi ville till var fullbokade, så då sa vi att vi skulle ta första lediga spahotell vi hittade i närheten. Men till slut så valde vi bort denna plan och beslutade oss för att åka till Varberg och fira tillsammans med Oliver och Jelena. Blev ett riktigt trevligt firande med en massa god mat och prat. Dem bor så himla fint dessutom. D säger att han också skulle vilja ha ett helt nybyggt hus, men han får allt lugna ner sig ett par år till tycker jag haha.
 
Förutom nyår så har vi hunnit med ett barnmorskebesök. Roligt nu när båda är lediga och kan gå dit tillsammans. Nu äntligen fick D höra bebisens hjärtslag!! SF-måttet låg på 29 cm och vi följer kurvan. Fick även ta med ett urinprov (detta skall man göra varenda gång i fortsättningen) för att kontrollera så att det inte är någon äggvita i urinen.
 
Jag har även hunnit träffa och umgås med Martina och Helena. Alltid lika roligt att träffas och tjöta. Helena och jag bestämde en dag då vi ska åka till Göteborg och kika på brudklänningar till henne. Åhh, helt underbart ska det ju bli.
 
 
 
 
Glittriga nyårsnaglar och en fin leopardklädd Martina (jag köpte tröjjan och Helena sjalen, utan att ha snackat innan)
 
 
 
Idag röjde vi undan julen därhemma. Känns inte alls lika mysigt längre, men det är nog bara att bunkra upp och tända en massa ljus.
 
Kisses and hugs ♥