26e februari 2013

 
 
Hej goingar!
 
Fasiken, hinner inte med mycket nu. So much to do innan vi åker iväg. Börjar bli gött stressad. Vet ni, jag har inte ens börjat packa. Katastrof. Skulle göra det igår, men var alldeles för lat för det. Tur vi betalade räkningarna och beställde goddies i Airshoppen i alla fall, så slipper man tänka på det.
 
Idag kommer mina föräldrar över på middag. Vi ska fira en väldigt speciell person, nämligen ...MIG. Visserligen fyller jag inte år förräns imorgon, men imorgon springer väl både jag och D runt i lägenheten som galningar och packar. Så idag kändes lite säkrare. Jag hoppas mammsen har med sig tårta (Mamma: har du inte redan bakat så kommer här en påminnelse haha).
 
Hur har då vår helg sett ut? I fredags hade vi myskväll och filmkväll. Efter ca en halvtimme in i filmen låg jag och snarkade. Så jag fick se om filmen på lördag morgon istället. Vi såg i alla fall Skyfall och den var skitbra! Daniel Craig är ju verkligen bäst i rollen som Mr Bond och snyggast.
 
Senare, på lördag kväll, var det dags för utgång med min fina arbetskollega, Susanne. Vi hamnade på Butlers först och käkade gott, därefter drog vi vidare till Pitchers för fler drinkar. Jättetrevlig kväll, så detta måste vi göra om snart.
 
I söndags sprang vi runt på Överby och kollade vigselringar. D hittade sin och jag står och väljer mellan två stycken. Dem ser i princip samma ut, bara att den ena är lite bredare. Guldfynd har ju ett erbjudande fram tills idag, men jag hinner inte riktigt koncentrera mig nu känner jag. Lite rädd att jag bara väljer en ring på grund av tidsbristen. Så vi får vänta tills påsk istället. Då kör dem eventuellt samma erbjudande som nu. Så hinner man liksom välja ut i lugn och ro.
Efter Överby blev det en sväng förbi mamma och pappa. Dem hade gjort en suuuupergod pizza. Hann även färga håret, så jag var nöjd.
 
Annars så är alla inbjudningskorten utskickade/utdelade nu. De flesta får dem nog idag, så jag kan äntligen visa dem här i bloggen (när jag hinner slänga in ett inlägg). Martina och Alex väntar fortfarande på sina dock, trots att jag skickade dem förra söndagen. Blir helt tokig på Norges postservice. Verkar mer som Norge ligger på andra sidan jordklotet. Får kolla imorgon igen, har det inte kommit fram får jag väl skicka ut på nytt.
 
Hepp, nu måste jag grejja med annat. Puss ♥
 
 
 
Den till vänster ska självklart vara i vitt guld, men dem hade inga sådana provringar. Båda ringarna var ganska så mycket för stora för mig, så bry er inte om passformen (samt mina vintertorra händer haha). Dem kommer inte sticka ut så mycket som dem gör på bilderna då dem är i rätt storlek. Dessutom kommer min förlovningsring poleras (eller vad man säger), så att dem är lika glansiga. Först var jag inställd på den smalare (vänster), men sen tyckte mamma det var finare med större (höger), så nu kan jag inte bestämma mig! Åhh..
Dem gör sig inte riktigt på bild. Mycket mer "sparkle sparkle" i verkligheten, märks det att jag gillar diamanter eller vad?
 
 
 
När D bestämmer frukost blir det kaffe och semla. Nyttigt?!
 
 
 
Godaste pizzan på lääänge; pizzasalami, bacon, soltorkade tomater, mozzarella, oliver, italiensk tomatsås m.m. säger väl allt!

22a februari 2013

 
 
Äääntligen fredag! Vad ska ni hitta på i helgen?
 
Ikväll blir det nog bara lugnt för våran del. Kanske orkar D med en liten runda på Torp. Vi måste, måste, måste verkligen ta tag i det där med ringarna. Speciellt nu när de har den-ena-ringen-för-halva-priset - erbjudande i ett par dagar till. Jag tror jag hittat min, så D är kvar.
 
Imorgon blir det en sväng förbi mammsen och pappsen och på kvällen blir det nog en afterwork med Susanne och Monika. Sedan ska jag börja packa kläder inför resan. Helt sjukt att det bara är ett par dagar kvar tills vi befinner oss i paradiset. Overkligt!
 
Ha en underbar helg ♥

Stay

 
 
Vin Diesel gör en cover på Rihannas "Stay" som han tillägnat sin flickvän på alla hjärtans dag. Gulligt ♥
 
 
 

21a februari 2013

 
 
Hej finisar!
 
Igår åkte jag hem till min faster efter jobbet. Vi käkade middag, fikade och pratade i massor. Kom hem rätt så sent igår, för jag ville vänta in min fina kusin Tea också. Dessutom gosade jag med denna lilla sötis, Chappy. Det är Ruffes lillebror. D undrade om jag kunde sno med honom hem när jag skickade dessa bilder till honom, men hans mamma skulle nog sakna honom för mycket.
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag jobba på här, kaffet är urdrucket. Sedan ska jag träffa min mamma för en lunch. Vi ska även åka förbi Ritz här i Trollhättan, som gick med på att göra precis en sådan bröllopstårta som jag vill ha. Hoppas jag i alla fall.

Wedding in Rovinj

 
 
Åh, vilka underbara bilder. Tänk om man kunde gifta sig i Kroatien. Strosa runt i gamla stan' eller med havet i bakgrunden. Dessa bilder är från Rovinj, staden där vi förlovade oss. I ♥ them!
 
 
 

19e februari 2013

 
 
Happy Tuesday!
 
Har suttit och letat fotografer till bröllopet och nu har jag kontaktat två stycken. Vi tänkte ha Davors kusin, som är fotograf, från början, men han och hans familj kommer tyvärr inte kunna komma på bröllopet. Så då fick vi tänka om och börja leta. Det är synd att det är så jäkla dyrt. En i Uddevalla tar seriöst 50 000 kr för en heldag. Galet! Men det var som min mamma och pappa sa, det enda man har kvar efteråt är bilderna och ringarna. Dessa två är det enda man inte ska snåla på. Och det är ju sant. Man vill ha vackra bilder som man kan titta på hela livet. Så nu inväntar jag offerterna.
 
Snart bär det av hemåt, då blir det fullt upp med att adressera och skicka ut fler inbjudningar.
 
 
 

18e februari 2013

 
 
Monday morning, back in the office. Fasiken var tufft att stiga upp imorses.
 
Min förkylning går mot det bättre. Skönt att jag undkom feber så att jag slipper ligga hemma. Nu när man snart ska vara ledig i två veckor är det skönt att få undan allting. När man väl är tillbaka kommer man ju säkert att ha att göra.
 
I helgen har vi varit på inflyttningsfest hos Davors pappa och hans sambo. Det var trevligt, men blev roligare när Jasmina och Ado joinade.
 
Igår var vi på Nääs Slott och tittade på lokalen igen. Vi testade att rada upp en del bord för att kolla hur vi ska ha dem. Trots att vi har en megastor festlokal så är det ändå tufft att bestämma hur vi ska ha borden. Trodde aldrig att detta skulle bli något problem. Men man vill ju ha ett relativt stort dansgolv och bra med plats runt om och mellan borden. Hur som helst mätte vi allting så nu sitter pappa och jobbar i Cad och ska göra ett par alternativ så får vi se vilket vi väljer till slut.
Josipa (Davors mamma, som jobbar på Nääs) visade även huset vi tjejer ska sova i dagen innan samt det andra huset där vi ska sminka och göra i ordning oss (som Selma Lagerlöf bott i höhö). Hur fint som helst.
 
Annars har jag börjar skicka ut inbjudningskorten smått. Så snart dröjer det nog inte länge innan alla får dem.
 

15e februari 2013

 
 
Åh, äntligen är det fredag! Välbehövligt för min del, då jag känner mig lite krasslig. Får se till att vila och ta det lugnt i helgen så att det inte slår ut på riktigt. Just nu plågas jag bara av en irriterande hosta och så har jag ont i halsen. Ingen bra kombo. Varje gång man hostar vill man typ dö ha ha.
 
Hur firade ni Valentine's Day igår då? Vi stannade kvar hemma. D hade fixat middag och en jättefin present till mig. Han var överlycklig för sin present, och planerar redan vilka växlar han ska köra i när det väl är dags ha ha. Ja, han är rolig han!
 
Ikväll skulle Ana & Patrik, Helena & Kim och Martina ha kommit till oss. Men Kim fick hoppa in och jobba, så då skippade A & P att åka upp. Men vi har flyttat fram vår get together till påsk istället. Sedan planerade Helena, Martina och jag en tjejkväll istället. Men den blir inte heller av för Martina stannar kvar i Norge och jobbar. Så tråkigt, hade verkligen sett fram emot att tillbringa tid med mina favvotjejer. Men vi får planera in något nytt snaaart.
 
Så ikväll ser jag istället fram emot en myskväll med en bra film. Imorgon får vi se vad vi hittar på och på söndag ska vi till Nääs och kolla in bröllopslokalen igen. Nu ska vi kolla hur många bord vi kommer ha, hur dem ska radas upp m.m. En noggrannare check helt enkelt. Sist vi var där var det mest för att se hur den såg ut och om vi skulle boka den.
 
Have a lovely weekend! ♥
 
 
 
Ett hjärta från mitt hjärta ♥

Tommy

 
 
Pappa mailade dessa två länkar nedan (dock är dem på kroatiska). Handlar om en hund vars matte dött. Medans hon levde hade hon med honom till kyrkan, så när hon dog fortsatte han att gå på mässan samma tid varje dag. Ser ni hur ledsen han ser ut? Åhhh, jag dör. Nästa artikel handlar om hur han dör (av hjärtstillestånd) bara två månader efter sin matte. Lika fin som sorglig historia ♥
 
 
http://www.jutarnji.hr/pas-tommy-svaki-dan-u-isto-vrijeme-dolazi-na-misu-u-seosku-crkvu-gdje-ga-je-vodila-vlasnica-koja-je-preminula-prije-dva-mjeseca-/1079362/
 
http://www.jutarnji.hr/uginuo-tommy--najtuzniji-pas-na-svijetu-koji-je-svaki-dan-isao-u-crkvu-na-misu-gdje-ga-je-vodila-gazdarica/1085058/
 
 
 

Alla ♥ dag

 
 
Glad alla hjärtans dag! ♥
Ja, idag firar vi Sankt Valentin, som var en präst i antikens Rom. Han valde martyrdöden och halshöggs på grund av att han i hemlighet vigde kristna par. Så på något sätt, har detta blivit en kommersiell högtid.
 
Jag tycker i alla fall att det är en mysig dag. Visserligen ska man visa sin kärlek alla andra dagar på året också, men what the heck! Mys på nu folk.
 
Innan jag åkte till jobbet imorse lämnade jag en lapp och Davors present. Sååå nyfiken på vad han tycker hi hi.
 
 
 
 
 
Han får nämligen provköra en Ferrari eller Lamborghini. Hur kul? En kille på jobbet hade gjort detta och berättade om det för mig. Så tanken var att D skulle få detta i födelsedagspresent förra året, men på något sätt lyckades jag helt glömma av det, trots att han hade tjatat. Det var ju tur jag kom på det nu, så det inte blev strumpor eller kallingar i alla hjärtans-dag - present ha ha. Denna upplevelese blir nog mycket mer uppskattad.
 
Hoppas ni får en jättemysig dag! ♥

13e februari 2013

 
 
Nu är det bara 15 dagar kvar tills jag ligger där på stranden med en mojito i min hand. Åh, vad skönt det ska bli att komma ifrån denna kyla.
 
Annars är det fullt upp nu, både på jobbet och hemma. Ska hinna med allt innan jag går på semester, och hemma är det en del bröllopsplaner som ska ros i hamn innan vi sticker (typ skicka ut inbjudningskorten!!). För sen när vi väl kommer hem gäller det att börja jobba på allvar.
 
Blev det en semla igår? Jag köpte med två på väg hem. Love them! Skulle lätt kunna käka tio semlor alltså, men man vill ju inte bli en tjockis, så en (stor) räckte ha ha.
 
Annars är det ju alla ♥:s-dag imorgon. Mysigt! Har köpt den bästa presenten till D (men jag vågar inte skriva det här ännu) så jag tror han kommer bli överlycklig. Vi får se vad vi hittar på. Gå ut och äta hoppas jag. Och äta ngt som inte är LCHF!!
 
Have a lovely wednesday! Puss
 
 
 
Googlar man "Dominican Republic" får man upp sådana här bilder. Ja, jag smäller av!!

11e februari 2013

 
 
Måndag åter igen. Men snart har jag tagit mig igenom denna arbetsdag också.
 
Helgen har varit lugn. D har varit sjuk så vi har bara varit hemma och myst. Vi spanade in den andra delfinalen av Melodifestivalen. Dessutom har vi sett Tarantinos nya "Django Unchained" som jag verkligen rekommenderar. Rolig, blodig och hur jäkla bra som helst.
 
Sedan har jag mest glott på våra fina inbjudningskort. Snart, så ska dem skickas ut. Så håll till godo!
 
 
 
 Mina glittriga heels funkar finfint som inredning

Metallic cakes

 
 
På sistone har det blivit trendigt att ha tårtor i metallic. Jag tycker dem ser helt fantastiska ut.
 
 
 

9e februari 2013

 
 
And they finnally arrived ...
 
 
 
 
 
 
Igår kom äntligen våra inbjudningskort. Åh, vad fina dem är. Unika, eftersom dem är handgjorda, och precis så vackra som jag föreställt mig.
 
Jag bjuder på en sneekpeak, som jag även lagt upp på Instagram. Visserligen är det ett filter på, jag vill ju inte avslöja exakt hur dem ser ut innan gästerna får dem. Roligare om det blir en överraskning. Kommer ett inlägg då alla har skickats ut.
 
Nu ska jag iväg och sola. Ha en underbar lördag. Puss ♥

Bröllopstårtor


 
De senaste dagarna har det blivit mycket tårtsnack hemma. Jag är inne på en stilren tårta i vitt som är dekorerad med färska vita pioner (som jag även kommer ha i min brudbukett). Det ska också vara höga våningar som på bilderna nedan. Jag tänker hellre färre, men högre våningar. Dessutom vill jag ha en stacked cake / tier cake. Dock verkar det som något omöjligt bland konditorierna i denna delen av Sverige. Obegripligt för mig! De flesta erbjuder tårtor på ställningar och det är verkligen något jag vill undvika, för jag tycker att stacked cakes är mycket finare.
 
Jag har hittat ett konditori som har en sådan ställning som på bild nummer 6 nedan, så där skulle man ju kunna dekorera med blommor emellan våningarna. Men detta är mer en back up-plan i sådana fall. Sedan har jag hittat en privatperson som skulle kunna göra en stacked cake, men hon har inte möjlighet att göra detta för det antal gäster vi kommer ha samt att hon beräknar priset på tårtan till 8 000 - 10 000 kr. Say what?! Resten av de tillfrågade konditorierna erbjuder som sagt tråkiga ställningar.
 
Efter en del research så har jag hittat massa bloggar där privatpersoner gör stacked cakes, det som är synd är att dem inte tar beställningar för utomstående eller så bor dem för långt bort. Men med tanke på hur många jag hittat verkar det inte som något omöjligt. I USA är det ju nästan bara sådana här tårtor man gör till bröllop. Så man borde ju tro att ett riktigt konditori borde erbjuda tårtor med detta utseende här hemma också.
 
Hur som helst är jag och mamma inne på att göra detta själva nu (mamma och pappa är ju i princip proffs på tårtor). På Youtube samt alla bloggar vi hittat så verkar det inte alls vara svårt att göra en stacked cake. Hemligheten verkar vara smörkräm, som spacklas på i flera lager. för att få våningarna så där perfekt raka. Det som är svårt är själva dekoreringen. Vissa gör blommor i sugarpaste som ser helt verklighetstrogna ut. Men i och med att jag vill ha färska blommor blir inte detta något problem för oss.
 
Vi ska väl snacka lite till om detta, men det verkar som om vi nästan bestämt oss i alla fall. Nedan följer ett par riktigt vackra tårtor.

 
 
 

8e februari 2013

 
 
Inga inbjudningskort anlände igår. Så idag måste dem komma. Får ringa D sen och be honom gå ner och hämta posten.
 
Blir inget Varberg för oss imorgon. D ligger hemma med en megaförkylning, så det blir en lugn helg. Jag håller alla tummar och tår för att jag slipper bli sjuk. Vore inte roligt alls. Nästa helg får vi nämligen finbesök på fredag. Ana, Patrick, Helena, Kim och eventuellt Martina kommer över för en supertrevlig kväll. Längtar som tusan!
Dessutom minns jag att jag åkte på en megaförkylning strax innan vi åkte till Thailand förra året. Sm tur var hann jag bli frisk, men hostan höll i sig första veckan.
 
Annars så ska jag iväg och sola efter jobbet. Jag och Jasmina kör järnet nu innan vi åker iväg. Så kanske man slipper bränna sig första timman (ja, timman) som vi gjorde i Thailand. Ska  bli skönt, så jäkla kallt idag alltså.
 
Hepp, dags för lunch snart. Puss ♥
 
 
 

Inked

 
 
Igår var D iväg och tatuerade sig. Det blev ett kors och en rosenkrans. Jättefin verkligen. Nu ska det fyllas på med skuggor och så, men det blir i slutet på mars. Vi håller tummarna för att den hinner läka innan vår solsemester ha ha. Surt att jag har mist min solkompis fram tills resan ... hmpf!
 
 
 

7e februari 2013

 
 
Hej alla fina!
 
Har jobbat, stått i och dessutom suttit hundvakt idag. Peggy är ju så himla söt. Hon vill helst upp i knät, men tyvärr är tjejen lite för stor för det. Så det resulterar i att hon halvt är uppe i mitt knä.
 
Annars är det rätt så lugna puckar idag och imorgon. På lördag åker vi till Varberg och hälsar på vänner, så det ska bli riktigt trevligt.
 
Går och väntar ivrigt på inbjudningskorten. Dem skickades i förrgår, så kanske ligger dem där hemma och väntar redan nu. Åh, jag dör!! I vilket fall som helst hoppas jag att dem är framme på fredag i alla fall.
 
Ha en underbar torsdag!
 
 
 

New in

 
 
I mitt paket från Nelly låg även dessa skönheter inuti på 16,5 cm. Dösnygga. Har ju bloggat om dem förut, men nu äntligen har jag dem i min ägo. Dessa ska jag ha när vi fotar våra bröllopsbilder. Först tänkte jag ha dem som mina bröllopsskor, men det blir nog svårt att hitta ett par bekväma ersättningsskor i denna höjd.
Bianco har liknande glittriga pumps (dock inte lika snygga) som är på 12 cm, så dem kanske jag ska ha. Sedan när man väl ska byta skor (senare på kvällen om man får ont dvs) så blir det ju lättare om klänningen är ett par cm för lång än att den är typ 16 cm för lång ha ha. Jag hoppas Bianco får in dem i butik också (nu finns dem bara på hemsidan), så man kan se dem IRL. Kravet är att dem är lika glittriga som dessa från Nelly.
 
 
 
 
 
 
Platån är 5,5 cm, så det är ingen som helst skillnad att gå i dem jämfört med andra högklackade skor. Fast man blir lång, jäkligt lång. Jag hamnar på ca 184 cm och D är 185 cm. Det är det enda som känns konstigt ha ha.
 
Beställde även detta snygga halsband. Jag gillar verkligen smycken i form av ormar, tycker det är så jäkla tufft. För övrigt hatar jag levande ormar, och tycker dem bör utrotas. Hur går detta ihop liksom?
 
 
 

5e februari 2013

 
 
Nu är det baaara 23 dagar kvar tills vi ska iväg på solsemester. Riktigt nyfiken på hur Karibien står sig i jämförelse med Thailand. Davors kusin har varit i just Dominikanska Republiken och enligt honom är allt bättre och finare än Thailand. Bådar ju gott i sådana fall, för vi gillade verkligen Thailand. Får gå igenom vår packning snart också så man vet vad som behöver inhandlas.
 
I fredags hämtade jag ut mitt paket från Nelly och då var denna fina tröja med. Gillar skärningen i ryggen och fransarna runt armarna, som inte riktigt syns på bilderna. Hade även beställt två klänningar, men dem blir det retur på. Fattar inte varför vissa klänningar är så korta som kommer från Nelly. Täcker ju knappt rumpan vissa. Funkar ju med strumpbyxor i och för sig, men det har man ju knappast på sig utomlands.
 
 
 

4e februari 2013

 
 
Ogillar måndagar, och jag har räknat ut att jag endast behöver uppleva tre till innan jag går på semester. Nedräkningen har börjat och resan närmar sig med stormsteg nu.
 
Igår hade vi filmmys och såg Savages ...eller ja, D såg den. Jag somnade en timma in i filmen. Så jag får kolla resten idag. Annars har vi haft en rolig och skön helg. Fest hos Indi och Adis i lördags och vi sov hemma hos mina föräldrar. Igår gick till att leta tatueringar till D som skulle ha tatuerat sig idag. Dock blev det framskjutet så vi får se när han får åka in. Vem vet, kanske har han redan blivit inkallad.
 
Helena smsade och undrade om vi skulle gå på Bröllopsmässan igår, men jag var inte säker på hur pigg jag skulle vara efter festen. Hade vart så himla roligt! Så idag ska vi prata, är så nyfiken på om hon blev inspirerad och vad hon tyckte. Hon å Kim planerar ju bröllop våren 2014.
 
 
 
Just i detta nu