Babybump vecka 37

 
 
Kortet togs i måndags så nu är det ännu färre dagar kvar. . . Yayyyy!!!
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 37 veckor (36+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 13,1 kg (står kvar på samma vikt denna veckan).
Kläder: Måste tipsa om byxorna jag har på mig på bilden ovan. Dem är ifrån Lindex mammakollektion och inte alls sådana som går över magen. Mudden är kort och slutar typ under magen, känns som det är mycket skönare nu så här i slutet på graviditeten. Sedan är dem ju supersnygga också, svarta och har en rockig vaxad look. Nej, jag gillar dem verkligen. 
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Utåt.
Sömn: Njaaa. Många toabesök och Ivano som vaknar varje natt prick kl 03 är typ pigg. 
Bäst denna veckan: Att jag hunnit med det mesta på jobbet. Visserligen jobbar jag ju än, men det känns skönt att allt går enligt plan.
Saknar: Min vanliga kropp! Nu känner man sig ju bara stor och klumpig.
Cravings: Öl ha ha. Vad är det med mig och öl när jag är gravid? Annars är jag ju absolut ingen öldrickare.
Bebisens rörelser: Ja, stackars liten vad trångt det måste vara där inne nu.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Jätteglad!
Ser fram emot: Att träffa lillasyster.
 
Andra symptom: BB väskan är fortfarande inte packad. Känns som jag aldrig har tid eller ork att ta tag i det. D tjatar varje dag om att jag bara ska göra det. Ser nästan framför mig hur jag springer runt och packar allt i panik när det väl är dags och hur irriterad han ser ut ha ha. Well, till helgen då tar jag tag i det!
 
Börjar känna mig trött nu. Det är tungt och på kvällarna orkar man verkligen inte med mycket. Att Ivano kom en månad för tidigt var faktiskt riktigt skönt. Då slapp man detta sista tunga pass. Dels längtar man ju ihjäl sig, och dels blir det ju tyngre och tyngre ju närmare man kommer. Eller saken är att jag egentligen gör allt på precis samma sätt (nackdelen med att känna sig toppen) som alltid under dagen, och sedan när kvällen kommer så slår tröttheten till. Står i appen att man ska tänka på att vila mycket, men jag har så svårt för det. Ja, ja, det är bara att hålla ut. Men faaaan om jag går över alltså, det pallar jag inte!!!
 
 

Lägenheten är såld!

 
 
I förra veckan sålde vi vår lägenhet. Vi ska äntligen flytta till större! Känns faktiskt både helt fantastiskt, men även lite vemodigt. Det ska självklart bli skönt att flytta till större, vi har ju bott så jäkla trångt länge. Det var liksom trångt redan innan Ivano kom. Så ni kan ju tänka er!
 
Men det ska samtidigt bli lite tråkigt att flytta ifrån Bohusgården. Vi har trivts fantastiskt bra här uppe, och det är även det som gjort att vi blivit kvar så länge (lite för länge kanske). Omgivningen är toppen. Strandpromenaden har vi ju bara haft en trappa ner till. Så somrarna har varit kanon med sol och bad på bara några minuter. Och alla våra härliga morgonpromenader.
Sedan har vi haft jättetrevliga grannar. Medelåldern är hög här uppe ha ha, men det har passat oss utmärkt. Lugnt och skönt.
 
Bjuder på ett par mäklarbilder nedan. Vi har inte gjort så mycket själva alls. Lägenheten var relativt nyrenoverad när vi köpte den 2008. Det vi gjort är att tapetsera om i vardagsrummet. Sedan har vi målat i hallen och sovrummet. Just det, och satt in skjutgarderober i sovrummet. Det är typ det vi gjort. Köket var helt nytt när vi köpte det, så det skulle vi aldrig få för oss att byta. Även om det var det enda jag inte gillade med vår lägenhet. Det är i ask (?) eller är det bok (?) så inte alls så här gult i verkligheten som det blev på dessa bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Babybump vecka 36

 
 
Vecka 35 som jag inte hunnit lägga ut innan kommer samtidigt som denna (se inlägget nedan).
 
I helgen anordnades en Babyshower till min ära. Åhh ♥ ♥ ♥ Det var såå himla fint alltihop! Till och med att jag vågar påstå att det var den finaste Babyshowern jag någonsin sett. Helt ärligt! Det var helt perfekt anordnat. Allt ifrån dekorationerna, bakverken, maten, lekarna till presenterna som jag fick. Loved it all! TACK alla underbara som medverkade!
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 36 veckor (35+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 13,1 kg.
Kläder: Skulle helst vilja gå i trosor hela tiden ha ha. Får ju en del sammandragningar under dagarna och då känns allt obekvämt. Känns som allt bara sitter åt.
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Utåt.
Sömn: Ganska bra. Toabesök och så Ivano som vaknar runt 3 varje natt gör en inte superpigg. Som tur är tar Davor honom och ibland somnar han om ganska fort.
Bäst denna veckan: Min Babyshower (inte mycket som slår den) och så det fina vädret vi haft!
Saknar: Att kunna prova ut kläder och shoppa som en vanlig (läs EJ gravid) människa.
Cravings: Hmmm, inte något faktiskt!
Bebisens rörelser: Yup!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Jätteglad!
Ser fram emot: Att få prova alla fina kläder jag fått på lillasyster ♥
 
Andra symptom: Tidigare i veckan så var jag hos min BM. Som vi trott så var det svårt att med 100 % säga om bebisen lagt sig tillrätta eller inte (även om hon trodde att det var huvud ner). Så på fredagen åkte jag till NÄL för en snabb lägeskontroll. Duktiga tjejen hade vänt på sig och låg med huvudet neråt precis som det ska vara, men var inte fixerad. Det hade jag inte trott.
Dock måste jag erkänna att jag nästan blev lite besviken. . . eller okej jag blev mer besviken än glad. Nu är det ju fritt fram för en vaginal förlossning. Men jag vet helt ärligt inte ens om jag vill det. Det är alltid lättast när man inte har ett val och tvingas rätta sig efter något, som det hade blivit om bebisen legat i säte.
 
Annars är det vanligt med kraftiga, tydliga drömmar, då det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen. Det har jag inte börjat ha ännu, men jag tänker väldigt mycket på den. Fasen vad skrämmande egentligen. Stor skillnad jämfört med första graviditeten. Då ville man typ bara köra på.
 
 

Babybump vecka 35

 
 
Har inte hunnit lägga ut denna förrän nu. Så vecka 35 och vecka 36 (inlägget ovan) kommer samtidigt.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 35 veckor (34+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 12 kg.
Kläder: Nu när man inte jobbar hemifrån så kan man inte hasa runt i comfy clothes längre. Synd ha ha!
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Utåt.
Sömn: Bra, så länge man inte behöver gå på toa.
Bäst denna veckan: Att jag börjat jobba på plats igen. Jätteskönt (så länge jag inte tänker på Ivano och hur han har det på dagis).
Saknar: Ivano ♥
Cravings: Surt godis.
Bebisens rörelser: Ja! AJ!
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: Min Babyshower på lördag! Jag är taggad! Och att träffa min syster som kommer upp på fre.
 
Andra symptom: Lillasyster fortsätter att lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern. Hon har inte så mycket utrymme att röra sig på. Ja, det märker man verkligen av. Lika jobbigt och trångt som det är för henne där inne i magen, lika jobbigt är det för mig.
 
Ont i rygg eller bäcken lider jag nästan inte av alls. Det är nog största skillnaden om jag jämför med min graviditet med Ivano. Då kände jag av ryggen nästan jämt. Aldrig att det gjorde superont så att man inte kunde röra sig, men ändå. Just det! En till skillnad jag tänkte på häromdagen. Har ingen Linea nigra (ni vet den där pigmentraden från naveln och neråt) denna gången. Så visst stämmer det där om att det är vanligare att man får en sådan när man väntar en pojke.
 
 

Fullt upp!

 
 
Det är rätt mycket som händer nu. Jobbar 100 % igen (eller ja, det har jag ju gjort hela tiden egentligen, men nu är jag även på plats 100 %). Tar ett tag att vänja sig vid detta. Man är hemma så sent och efter middagen så går det så snabbt tills nattningen av Ivano. Sedan har man typ en kort stund själv i soffan och så är dagen till ända. Galet!
 
Ligger ju efter med att lägga ut Babybumpen för vecka 35. Får se om jag hinner (läs orkar) ikväll eller de närmaste dagarna. I värsta fall kommer den samtidigt som vecka 36 ha ha.
 
Annars så försöker vi nog alla vänja oss vid tanken på att vår lilla skrutt går på dagis! Det går bättre och bättre för varje dag han är där, men det är fortfarande mycket gråt vid lämningarna. Sedan säger fröknarna att det går över ganska så fort och att han tar för sig mer och mer för varje dag som går. Men Ivano vägrar fortfarande äta där (nu dricker han i alla fall en flaska välling, det ville han inte heller ha i början) och somnar helst sittandes eller i famnen på fröken. Han håller hårt i sin snutte också, så helt avslappnad är han ju verkligen inte ännu. Stackars liten ♥
Vi har därför valt att inte ha honom där hela dagar (07-16) som tanken var ifrån början, utan nu går han max 5 timmar om dagen. Förra veckan jobbade jag kortare dagar och denna och nästa vecka jobbar D 50 %. Sen kör jag kortare dagar igen min sista jobbvecka. Veckan efter det går jag hem igen, men kommer ändå ha kvar Ivano på dagis. Lika bra när han väl börjat.
 
 
 
En Officelfie!
 
 

Babybump vecka 34

 
 
Nästa vecka ska jag vara super-duper-kreativ och ta igen denna veckan. 
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 34 veckor (33+6).
Kön: Tjej ♥
Viktuppgång: 11,2 kg.
Kläder: H&Ms mammajeans (bäst på marknaden) och mina gamla toppar.
Bristningar: Nej!
Naveln putar utåt eller inåt: Utåt.
Sömn: Ok, förutom då Ivano vaknat och varit ledsen. Antar att det är inskolningen som gör att han vaknar på grund av alla nya intryck.
Bäst denna veckan: Att jag äntligen kan berätta den fantastiska nyheten att jag ska bli moster!!! Anas och Patricks lilla bebis kommer i början på mars och vi längtar massor allihop.
Saknar: Tiden då man hade en liten plutt och dagis inte ens var påtänkt.
Cravings: Gröna (sura) äpplen.
Bebisens rörelser: Mammas kickboxarprinsessa.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad.
Ser fram emot: En bebis!
 
Andra symptom: I appen står det att en del barn lägger sig tillrätta denna veckan. Besöket hos BM nu i veckan visade att bebisen fortfarande inte gjort det. Nästa gång vi träffas och hon fortfarande tycker det känns samma blir det ett ultraljud. Vissa har ju en livmoder som är formad på ett visst sätt och som gör att alla graviditeter slutar i sätesbjudning. På nått sätt känns det som att det kommer vara så denna gången också.
 
Andra vanligt förekommande symptom i denna veckan är att man kan bli svullen, och jag har klarat mig jättebra. Än så länge kanske jag ska tillägga. Är nog inte värst svullen någonstans. Mina symptom är främst det ständiga kissandet, att det känns som att bebisen ska sparka sig ut och att det nu börjar bli tungt. Med andra ord är det en drömgraviditet. Det var nästan samma sak med Ivano, men då kände jag av ryggen mycket mer. Nu känner jag knappt ryggen alls och det är underbart!
 
 

Helenas Babyshower

 
 
Det var ett tag sedan den ägde rum dock, men med tanke på att min närmar sig med stormsteg, så blev jag påmind om att skriva några rader om Helenas Babyshower.
 
Vi hade en fantastisk dag tillsammans alla tjejer och det var så härligt att anordna detta för min fina vän. Visst kände jag ibland att jag kanske hade tagit på mig liiite för mycket (spec kvällen innan runt midnatt när jag fortfarande inte var färdig med allt pynt), men i slutändan var det värt det. Resultatet blev ju amazing. Helena som trodde hon och Kim skulle iväg på kalas, blev jätteöverraskad när vi stod där mitt i vägen och stoppade bilen.
 
Tack till Arina för att vi fick vara i hennes fantastiska hus, och till Martina och Ann för hjälpen. Tack även till mamma och pappa för hjälpen med tårtan, cupcakesen och cake popsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Just det här med att jag vet om att jag ska ha en Babyshower själv, är för att jag inte är ett så stort fan av att det ska vara en överraskning. Jag gillar den amerikanska varianten där mamman bestämmer tema och hur allt ska se ut/gå till. Sedan är det någon annan som anordnar den och gör allt det fysiska, i detta fallet min mamma och syster. Jag dyker liksom bara upp hö hö.
 
Det ska bli sååå himla roligt och jag längtar verkligen. Bebisen i magen får allt se till att hålla sig där inne denna gången. Sist en Babyshower anordnades för mig så valde ju Ivano att kika ut.