Babybump vecka 37

 
 
Eftersom jag hann gå 5 dagar i vecka 37 är jag ju tvungen att avsluta med en tavla och en sammanfattning för dem sista dagarna som gravid. Men denna gången har jag dessvärre ingen babybump att bjuda på. Vad gör väl det när jag istället har sällskap av vår lilla plutt, vår mini, vår bebis, vår skrutt, ja kärt barn hade en hel del namn innan han kom till världen. Världens finaste Ivano, välkommen till oss, du är det finaste vi gjort och vår allra käraste ägodel ♥     w e   l o v e   y o u !
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 37 veckor (36+5).
Kön: Pojke 
Viktuppgång: Hann ju aldrig väga mig på sjukhuset, men 1 kg verkar rätt rimligt att jag gick upp den sista veckan. Så totalt landar vi på 15 kg.
Förlossningstecken: På fredagen fick jag en rätt olustig känsla vid lunchtid på jobbet. Hade onda sammandragningar som höll i sig i typ en halvtimma. Minns att jag satt och tänkte "Shit, tänk om det är dags", "Vad ska jag säga om jag måste gå hem tidigare?" och "Fan jag är inte färdig med arkiveringen än!". Sedan släppte det och jag kände inte av någonting mer resten av eftermiddagen och kvällen. Jag hade heller inte känt av något annorlunda tidigare i veckan. Allt var ju som vanligt.
Kläder: Gick mest i strumpbyxor och klänningar den sista veckan. Störde mig på att mammajeansen satt åt på magen. Skönast var när man drog ner tyget och det satt åt under magen istället.
Bristningar: I made it! Inte en endaste bristning!!! Kokosoljan är det bästa som finns och jag rekommenderar det verkligen till alla (som gillar och står ut med kokosdoften). Oljan är rätt fet, men går in fort i huden och man är så där superlen och återfuktad hela tiden. Tror verkligen att den hjälpte och bidrog till att huden höll sig elastisk.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt/utåt, mest inåt.
Sömn: Rätt ok. Vi sov ju fortfarande på soffan i vardagsrummet på grund av renoveringen hemma.
Bäst denna veckan: All mys i soffan framför Breaking Bad innan läggdags.
Saknar: Att kunna köpa massa nya, snygga vårkläder (vilket jag nu kan!).
Cravings: Same old, same old, apelsiner och surt godis.
Bebisens rörelser: Precis som förut vred och vände mini på sig massor. La man handen på magen gav han sig alltid till känna.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad, lycklig och förväntansfull.
Ser fram emot: Förutom bebisen såg jag fram emot ett nytt och fräscht sovrum.
 
Andra symptom: Man ska känna fosterrörelser varje dag och lita på sin instinkt enligt gravidappen. Tänkte en hel del på detta, och lyckligtvis kände jag bebisen röra sig ofta så jag slapp oroa mig.
Det är även vanligt att man börjar känna av förvärkar och förutom det jag kände av på fredagen på jobbet kände jag ingenting alls. Någon sammandragning här och där, men inte så mycket mer än det.
Annars kände jag mig allmänt stor och otymplig. Svårt att böja mig ned och ta på mig skorna, andfådd av minsta lilla och att det tog tid att bara resa sig upp från soffan. Konstigt nog så kände jag inte så mycket av foglossningen de sista veckorna. Antingen vande jag mig eller så blev det lite bättre.
Bebisen fortsätter att växa och lägga på sig och skulle en förlossning starta i denna veckan gör man inte något för att hindra den.
 
Kl 4 på lördagmorgon, då jag precis vart på toaletten och kissat, och precis satt mig på soffan för att lägga mig går vattnet. . . (men det berättar jag mer om i min förlossningsberättelse):
 
 

Anastasia Beverly Hills

 
 
Följ @anastasiabeverlyhills om ni vill se bilder och få tips på hur man får dem snyggaste brynen. Jag har själv använt Make Up Stores Microshadow, då jag inte ville köpa deras brynpuder. Den kommer ju i tre nyanser, och ska passa både ljusa och mörka bryn. Men det är ju oftast bara en nyans man använder. Så säljaren rekommenderade deras Microshadow istället, då hon själv använde den. Dock hittade vi aldrig en nyans som passade så där exakt, men arbetar man in lite i taget så funkar det ju.
 
Nu är jag i alla fall sugen på att prova Brow Wiz pennan och Brow Powder Duo från Anastasia Beverly Hills. Hon är ju trots allt "the queen of brows" och det ser ut som jag ska hitta just min nyans.
 
 
 
 
 

 

Babybump vecka 36

 
 
Fest och sent i säng i natt, så det krävdes en del smink att få denna mamma att se pigg ut idag. Tänk att man kan känna sig bakis fast man inte dricker.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 36 veckor (35+6).
Kön: Pojke 
Viktuppgång: 14 kg. Okej, jag fick en chock när jag ställde mig på vågen imorse. Upp 2 kg sedan förra söndagen?! Antingen är det alla semlor jag inte kunnat säga nej till (vad hände med min disciplin) eller så är det att jag samlat på mig en hel del vätska. För kläderna sitter inte tightare än förra veckan.
Förlossningstecken: Nej.
Kläder: Denna veckan har det blivit mycket klänningar. Skönare med strumpbyxor än jeans.
Bristningar: Nej.
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt/utåt, mest inåt.
Sömn: Sådär, fast det beror snarare på att vi på grund av renoveringen för tillfället sover på soffan i vardagsrummet.
Bäst denna veckan: Pappas fest igår! 
Saknar: Min gamla kropp!!! 
Cravings: Dessa jäkla semlor . . . och så öl (?). Nästan så jag längtar tills D öppnar en öl så jag kan ta några klunkar haha.
Bebisens rörelser: Här vrider vi på oss fortfarande, och så någon spark då och då.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? Av.
Glad eller retlig: Glad (trots ett rörigt och dammigt hem).
Ser fram emot: Att mini kommer ut! Jag är liksom redo NU!
 
Andra symptom: De flesta bebisar ska ha fixerat sig i bäckeningången vid detta laget och alltså ligga med huvudet nedåt. När jag var hos barnmorskan i onsdags så var hon fortfarande inte säker. Hon säger att det hon känner upptill måste vara en rumpa och andra smådelar (ben, armar) och att det absolut inte känns som ett huvud. Det som gör att hon inte kan vara hundra är att hon däremot inte känner huvudet längre ner. Det är inte ovanligt att dem ligger med huvudet lite djupare och troligen också varför hon inte kan känna av det. Barnmorskan tog in en till kollega och hon sa samma sak. Att hon känner rumpan, men inte hittar huvudet. Så nästa gång jag är där och dem fortfarande inte kan svara säkert blir det ett ultraljud för att se hur bebisen ligger. Jag är inte så värst orolig för jag tror också att det är en liten rumpa och ben upptill. Dessutom känner jag av mest rörelser upptill också. Men det är klart att dem måste vara säkra innan man kommer till förlossningen liksom. 
Båda barnmorskorna tyckte dock det var en pigg bebis. Att han svarar väldigt bra på beröring. Yep, det har dem verkligen rätt i. Så fort man lägger handen på magen ger han sig till känna haha. En riktig liten buse.
 
Annars känner jag verkligen av att mina händer och fötter svullnat upp denna veckan. Får ju fortfarande på mig mina gamla skor och stövlar, men nu känner jag att jag får ta i mer än förr för att klämma i fötterna. Händerna är det värst med på natten. Det sticker i dem och dem domnar bort. På morgonen när jag vaknar så tar det ett tag innan jag kan böja på dem och det gör ont. Känns som man har världens träningsvärk i fingrarna typ. Fast dem ser inte så värst feta ut. Konstigt . . Well, bara det inte blir värre och man blir ett riktigt svullo överallt. Inte roligt alls.
 
4 veckor kvar nu (men bebis får gärna komma om två också höhö).