Tunnbrödsrullar och Club Sandwich

 
 
En riktigt trevlig helg har vi haft. Buddy's med Helena och Kim i fredags, en rejäl shoppingtur i lördags och sedan fick vi ju besök av Borjana och Josip på kvällen. Dem hade med sig blommor och presenter eftersom dem inte kunde komma på vårt bröllop. Såå gulliga ju! Igår var vi och handlade mat inför kommande vecka och tog det lugnt hemma.
 
I lördags slängde jag ihop lite plockmat inspirerat av M.ade b.y M.ary, som för övrigt har en fantastisk matblogg med otroligt vackra bilder. Jag gjorde tunnbrödsrullar och mini Club Sandwich. Jättegott och enkelt!
 
 
 
 
 
 
                                       Krämiga tunnbrödsrullar                                              Club Sandwich med kräftstjärtar
                                            2 skivor tunnbröd                                                              9 skivor formfranska
                                                   kruksallad                                                                         2 st avokado
                                            1 pkt rökt skinka                                                                      2 krm örtsalt
                                              1,5 dl riven ost                                                                         1 st citron
                                                  1 dl salsa                                                                     6 st körsbärtomater
                       0,5 dl amerikansk majonnäs (typ Hellmans)                                                  kruksallad
                                                                                                                                        150 g kräftstjärtar
                                                                                                                                       ett par skivor bacon
 
 
               1. Skär köttet i strimlor och blanda med salsa,                 1. Stek baconskivorna tills de är knapriga och lägg sedan
                riven ost och majonnäs till en krämig fyllning.                  på en bit hushållspapper och låt rinna av.
 
               2. Lägg salladsblad ovanpå tunnbrödet så att                  2. Mosa/mixa avokadon till en slät kräm, smaka av
               det täcks helt. Fördela fyllningen ovanpå och                   med 1-2 krm örtsalt samt 2 krm nypressad citronsaft.
               rulla ihop. Dela varje tunnbröd i 3 delar och
               stick en liten grillpinne genom rullen.                               3. Skär kanterna av varje brödbit, skär dem sedan så
                                                                                                        att de är kvadratiska och dela varje brödbit på diagonalen.
                                                                                                       
                                                                                                        4. Bred rikligt med avokadokräm på första biten
                                                                                                        formfranska och lägg en liten bit sallad ovanpå,
                                                                                                        lägg sedan ett par kräftstjärtar och bacon på salladsbladet.
                                                                                                        Gör om samma procedur på nästa trekant med formfranska
                                                                                                        och placera uppe på den första. Bred avokadoröra
                                                                                                        på den tredje, och sista biten, med bröd och vänd
                                                                                                        avokadosidan nedåt mot fyllningen. Stick ett grillspett
                                                                                                        genom smörgåsen och toppa med en körsbärtomat.
 
 
 
Man kan variera båda rätterna ovan med fyllningar man gillar. Tunnbrödsrullarna skulle egentligen fyllas med kyckling, men jag bytte ut det mot lufttorkad skinka, då jag tycker det är mycket godare. Club Sandwichen skulle fyllas med hummer, men kräftstjärtar går ju lika bra.
 
 
 

 

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback