Dominikanska Republiken - Santo Domingo

 
 
När vi semestrade i Dominikanska Republiken så gjorde vi en utflykt till huvudstaden, Santo Domingo. Det var den allra första staden i "den nya världen" och grundades av Bartolomeo Columbus, bror till Christofer Columbus. Det bor ca 2,6 miljoner invånare i Santo Domingo, så staden är stor. Jag tyckte det var roligt som omväxling, om man exempelvis är bosatt på en resort i Punta Cana, att komma till en större och livligare stad som har mer att erbjuda än bara en skön strand.
 
Bussresan tog omkring två timmar och första stoppet blev Columbus palats, Alcázar de Colón. Christofer Columbus son, Diego Colón, byggde palatset på 1500-talet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter promenerade vi genom Ciudad Colonial, som är det äldsta området i Santo Domingo och den nya världen. Det är dessutom det viktigaste området i staden då flera landmärken ligger här såsom Calle Las Damas (äldsta gatan), National Pantheon of the Dominican Republic (ett mausoleum) och Real Audiencia de Santo Domingo (den första domstolen). Vår guide hade en himla massa spännande historier att berätta om detta område, det är synd att man glömmer fort.
 
 
 
 
En av ingångarna till den allra första domstolen, Real Audiencia de Santo Domingo
 
 
 
Mausoleumet, National Pantheon of the Dominican Republic, där betydelsefulla Dominikaners gravar ligger
 
 
Calle Las Damas, Santo Domingos äldsta gata. Visserligen är den renoverad, men ungefär så här såg det ut förr
 
 
 
Vi fick även chansen att besöka en minifabrik där smycken av Larimar tillverkas. Larimar är en extremt sällsynt blå sten och kan endast hittas på Dominikanska Republiken. Jag och Jasmina fick med oss ett par fina örhängen.
 
 
 
 
Medans vi tjejer strosade runt i butiken och tittade på Larimar smycken, var killarna mer intresserade av cigarrerna
 
 
 
Turen fortsatte till katedralen, La Catedral Santa María La Menor, som är den äldsta kyrkan i Amerika. Jag trodde inte detta var katedralen när vi väl kom fram, just för att den inte ser ut som någon. Dock så såg vi sedan att det finns ett kyrktorn på en av kortsidorna, och då ser det mer ut som en kyrka. Den var väldigt vacker inuti i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
Intill katedralen hittar man ett mysigt torg med en stor staty av Christofer Columbus, en himla massa påstridiga försäljare och Dominikaner som slappar.
 
 
 
 
 
 
 
På vägen hem åkte vi förbi presidentens palats, som var väl övervakat.
 
 
 
 
 Lite roligt att vi fick ett leende
 
 
 
Vi åkte även förbi Columbus Lighthouse som är ett korsformat monument och på natten skjuts strålar av ljus ut. Strålarna sägs vara så starka att man kan se dem ända från Puerto Rico. Här sägs även resterna från Christofer Columbus ligga begravda.
 
 
 
 
 
 
Sista besöket på utflykten var grottan och nationalparken Los Tres Ojos ("de tre ögonen"). Grottan har tre bassänger (på bilden nedan ser man den första) och därav namnet.
 
 
 
 
 Ett träd och ett berg som växt samman
 
 
 
Jag var jättenöjd med utflykten, man fick lära sig en massa om landets historia samtidigt som man strosade runt på stan och fick en inblick i vanliga människors liv. Vi betalade 100 $ (US dollar) per person, så den var inte billig, men absolut värd pengarna.

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback