Babybump vecka 27

 
 
3 månader kvar! Det har gått helt galet fort ända sedan vi plusade. Det får gärna gå ännu fortare nu det sista. Vi börjar bli smått otåliga ha ha.
 
 
 
 
 
 
Hur långt gången: 27 veckor (26+6).
Kön: Pojke.
Viktuppgång: 7,5 kg.
Kläder: Still the same, alltså mammabyxor/jeans och mina vanliga kläder. Funkar nog ett tag till.
Bristningar: Nej, inget ännu. Håller tummarna att det fortsätter så. Dock kan det klia som tusan, så det har hänt att jag smörjt in mig 3 ggr om dagen. Annars smörjer jag bara in mig morgon (innan jobbet) och kväll (innan läggdags).
Naveln putar utåt eller inåt: Inåt, men den är fasen på väg ut ...snart.
Sömn: Bra, vaknar dock på nätterna ibland av att lillen sparkar (förutom då jag går upp och kissar). Verkar som om han tycker jag endast ska sova på rygg. I början gav jag efter, men nu ligger jag faktiskt kvar på sidan då det är mycket skönare. Men jag har inga problem med att somna om, så jag är fortfarande pigg och utvilad.
Bäst denna veckan: Att vi går allt närmare jul, så himla mysigt. 
Saknar: Att sova på mage.
Cravings: Apelsiner och äpplen, äter massor.
Bebisens rörelser: Ja, det är som vanligt igen, kullerbyttor och sparkar.
Illamående: Nej.
Vigselringar på eller av? På.
Glad eller retlig: Glad och förväntansfull.
Ser fram emot: Jul.
 
Andra symptom: En, ibland ett par gånger om dagen har magen blivit stenhård. Trodde alltid att det var bebisen som flyttade på sig och hamnade långt fram eller nått, men nu har jag fått reda på att det är sammandragningar. Att magen börjat träna inför förlossningen. Så jäkla coolt. Brukar hålla i sig någon minut bara.
Bebisen suger ofta på tummen och har även fått ögonfransar. Hoppas han brås på mig och får mina långa ögonfransar, fast å andra sidan har D också det. Ögonfärgen däremot blir spännande, får han mina bruna eller gröna som pappa.
Ibland är det jobbigt att böja sig, så på kvällarna får D ta av mig jeansen och strumporna. Om mornarna är man oftast mycket smidigare och magen känns dessutom mindre. Vet inte riktigt vad det beror på.
 
 
 

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback