Dominikanska republiken - Isla Saona

 
 
Sist gjorde jag ju ett inlägg om huvudstaden i Dominikanska Republiken, Santo Domingo. Det inlägget kan ni hitta här. Men sedan blev det inte så mycket mer skrivet om vår Karibien resa. Bröllopet kom helt enkelt emellan.
 
Jag tänkte jag skulle fortsätta i utflykternas tecken, och skriva om ön Saona. Så gör jag ett sista inlägg om Punta Cana, som ju var stället vi bodde på.
 
Precis som då vi for till Santo Domingo, blev det en tidig morgon. Snabbt iväg för att käka frukost och sedan vänta in minivanen som hämtade upp oss. Därefter bytte vi till en buss med alla andra som skulle på samma utflykt. Efter ca 1 timmes resväg kom vi fram till Bayahibe. Därifrån skulle vi på en katamaran som skulle ta oss ut till ön Saona.
 
 
 
 
Det var en riktigt nice resa. Personalen gick runt och erbjöd rom & cola och dansade till sköna carribean tunes. Vi tjejer låg och solade och smuttade på våra drinkar medans killarna satt under tak.
 
 
 

Då vi var ca halvvägs på väg mot ön blev det stopp för bad. På vissa ställen så är det nämligen grunt även om båten lägger till långt ifrån land. Coolt! Dessutom åkte det förbi ett piratskepp med dansande pirater.
 
 
 

Tillbaka på vår katamaran igen hade vi ca en halvtimma kvar och snart kunde man skymta Saona. Vi skulle börja med en lunch på den fina stranden och sedan fick vi fyra timmar på oss att utforska ön själva. Ön var fantastiskt vacker med vit pudersand och turkost vatten. Blev ju en himla massa kort.
 
 
 
 
Vi tog kort som pirater, klättrade i palmer och utforskade ön. I en strandhydda dansades det för fullt till tonerna av Danza Kuduro.
 
Vår guide hade sagt att vi inte skulle försöka oss på att gå runt hela ön, då den är rätt stor.
 
 
 
På förmiddagen, då vi var på väg mot ön, var det både soligt och molnigt, men under hela vistelsen på Saona så gassade solen.
 
 
 
Efter fyra timmar blev det dags att börja resan hemåt igen. Vi hade en fantastisk dag. På hemresan slogs seglen upp, det dracks ännu mer rom & cola till tonerna av Bob Marley.
 
 

Utflykten kostade runt 100 $ (US Dollar) per person och rekommenderas om man vill slappa på en paradis ö hela dagen. Om någon har sett reklamfilmen till Bounty (chokladkakan) så är det på Isla Saona den spelades in.

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback